Hae
Palasia Arjestani

Heittämällä maailman parhaat kaurasämpylät

Processed with VSCO with c1 preset

Eilen meiltä loppui leipä täällä mökillä kokonaan ja päätin heti alkaa tekemään itse sämpylöitä. Sämpylät ovat aina yhtä hyviä, oli ne sitten gluteenittomia tai ihan tavallisia, molemmat uppoavat! Olen tehnyt itse sämpylöitä vaikka kuinka monta kertaa ja todennut, että itse tekemällä saa aina parempaa. Lisäksi ne tulevat huomattavasti halvemmaksi kuin kaupasta ostetut. Jos aamulla jää puuroa yli tai lounaalla osa porkkanaraasteesta jää syömättä niin jämät voi viskata kätevästi sämpylätaikinan sekaan. Sinne uppoaa myös pottumuusit, juustonkannikat sekä maustamattoman jogurtin jämät. Hävikkiruokaa parhaimmillaan!

Tämä resepti ei suinkaan ole täysin omaa käsialaani vaan löysin reseptin Kulinaari-blogista. Selasin pitkään sämpyläreseptejä läpi ja tämä natsasi täydellisesti meidän kaapin sisällön kanssa. Tuunasin reseptiä vain juustoraasteella, joka muuten sopi näihin sämpylöihin todella hyvin! Nämä ovat sekä maultaan että koostumukseltaan heittämällä parhaat sämpylät, joita olen tehnyt tai maistanut. Suosittelen!  Reseptistä tulee 12-15 sämpylää koosta riippuen. Itsehän teen aina liian suuria…

Maailman parhaat kaurasämpylät

  • 5 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 0,5 dl siirappia
  • n. 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl juustoraastetta
  • 50g sulatettua voita tai 1 dl öljyä
  • päälle esim. kaurahiutaleita ja sormisuolaa
  • vettä

Liota kuivahiiva 42 asteiseen veteen. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Peitä ja anna seistä lämpimässä paikassa 20 minuuttia. Lisää sen jälkeen suola, siirappi ja jauhoja pienissä erissä. Lisää myös juustoraaste. Lisää sulatettu voi ja alusta joukkoon loput jauhot parissa erässä.

Pyörittele taikina sämpylöiksi ja laita kohoamaan pellille lämpimään paikkaan. Voitele kohotuksen jälkeen vedellä ja sirottele pinnalle sormisuolaa ja kaurahiutaleita. Pirskottele myös paistopellille vähän vettä, niin kuoresta tulee rapeampi.

Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Herkuttele!

Lue myös:

Moni gluteeniton sämpylä päältä kaunis 

Kaura-hunajasämpylät

Keskiyön gluteenittomat sämpylät

Kaura-kookossämpylät

Ehkä maailman helpoimmat sämpylät 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.