Hae
Palasia Arjestani

Äiti, podetko huonoa omatuntoa?

Muistan kun tyttö oli ihan vauva.  Heräsin monta kertaa yössä tarkistamaan, että hengittääkö vauva varmasti.  Olin huolissani 24/7 koska mitä tahansahan voisi sattua. Nyt en enää herää tarkistamaan tytön hengitystä,  mutta edelleen käyn kerran yössä tsekkaamassa että kaikki on kunnossa, tyyny hyvin ja varpaat peiton alla. Nyt kun en enää ole huolesta sekaisin koko ajan niin olen kehittänyt itselleni huonon omantunnon melkeinpä kaikesta. Poden huonoa omatuntoa kun laitan ruokaa enkä leiki tytön kanssa. Tai kun täytyy siivota palapelin kokoamisen sijaan. Tai kun lähden treeneihin vaikka mies onkin tytön seurana. Tai kun joudun olemaan töissä kun tyttö lähti Vaasaan miehen ja paapan kanssa. Voin sanoa että tää huonon omantunnon poteminen ottaa jo voimille! 

20140610_183723

 

20140610_183713

 

Nyt oon päättänyt opetella tuosta ajattelumallista eroon. En voi lopun elämääni kärvistellä näissä ajatuksissa ja stressata näin olemattomasta ja pienestä asiasta. Mä en kuitenkaan tee pitkää päivää duunissa,  treenaa tuntikausia tai ryyppää viikonloppuisin. Miks mun pitäisi potea huonoa omatuntoa tavallisten arjen askareiden tekemisestä? Ruokaa kun on pakko laittaa ja siivotakin täytyy välillä. Joskus sitä vaan yrittää olla täydellisempi kuin mitä on edes tarvetta. Luulen, että moni äiti sortuu täydellisyyden tavoitteluun vai olenko väärässä? Itse olen huomannut ettei koti voi olla aina täysin siisti ellei sitten tosiaan tahdo uhrata kaikkea vapaa-aikani siivoamiseen.  Mä en halua vaan vietän senkin ajan mieluummin tytön kanssa. Sitten podenkin huonoa omatuntoa siitä kun koti on niin sekaisin 😀 ympäri mennään ja yhteen tullaan. 

C360_2014-06-10-18-35-54-208

 

20140610_183619

 

20140610_183640

 

20140610_183852

 

Tiedättekö sen tunteen kun on kauhea ikävä toista vaikka se toinen olisi ihan vieressä? Eilen oli juuri sellainen päivä ja olisin voinut vain halia ja rutistella tyttöä koko illan. Ehkä se oli jotain ennakkoikävää,  koska mies ja tyttö lähtivät reissaamaan pariksi päiväksi. Tehtiin illalla tytön mielen mukaan kaikkea kivaa: koottiin palapelejä,  pelattiin muistipeliä ja katsottiin yhtä ja samaa Muumien jaksoa ainakin kolme kertaa 😀 ihanaa on välillä unohtaa kaikki omat velvollisuudet ja vain olla ja leikkiä. Viettää aikaa oman pienen käkkäräpään kanssa <3

20140610_195542

 

IMG_20140610_191130

 

20140610_200514

 

20140610_183757

 

Tänään onkin aikaa tehdä niitä omia juttuja vaikka koko ilta. Käyn treenaamassa ja sen jälkeen alkaa ruuanlaitto- ja leivontasessio. Jos sattuu huvittamaan 😉

19 kommenttia

 1. Maikki Turusta kirjoitti:

  Voih, ihana tuo viimeinen kuva. Tehän olette kuin kaksi marjaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, kiitos 🙂 periytyyköhän isiltä sitten 193 cm pituus? 😀

 2. fityoutoo kirjoitti:

  Todellakin kuin kaksi marjaa :)! Söpöjä olette!
  Mun on pakko tunnustaa, että mulla on hyvin harvoin huono omatunto. Olen nyt neljä päivää Tampereella töissä ja lapsi on miehen ja isovanhempien kanssa. Yksi ihminen sitten kysyi, että miten raaskin jättää lapseni ja mun mielestä kysymys oli ihan hoopo :D! No ööö, siksi että töitä on tehtävä, sain aivan ihanan työkeikan ja kysymys on vain neljästä päivästä. Lapsen isä rakastaa häntä kovasti ja haluaa viettää aikaa lapsen kanssa, samoin kuin isovanhemmat. En ole koskaan halunnut olla ainoa turvallinen aikuinen lapseni elämässä.
  Joskus kyllä siisteysasiat rassaa ja olen muutenkin vähän huono leikkimään – tosin, lapsi on vielä sen verran pieni, ettei osaa oikein leikkiä vaan enemmänkin vain ravaa paikasta toiseen :D.

  • Jonna kirjoitti:

   No joo, välillä on kyllä ihanaa viettää omaa aikaakin mitta nyt on menossa joku ’vaihe’.. Tajusin vähän aikaa sitten miten nopeasti tyttö kasvaa ja aika kuluu niin ehkä siinä on yksi syy näihin tuntemuksiin?

   Mä oon kans tosi huono leikkimään mut pelejä osaan kyllä pelata 😉 onneks tyttö ei kauheasti vaadi kaveria omiin leikkeihinsä. Vielä 😀

 3. laura kirjoitti:

  mä olen niin monta kertaa miettinyt, että sä olet aivan huippu äiti. et mikään ylisuorittaja marttyyri, mutta kuitenkin ajattelet kaikessa lapsesi parasta. teette ilmeisesti paljon arkisia ja ihania juttuja yhdessä ja yhteinen aika on sulle tärkeää. just se, että laitatte miehen kanssa lomanne peräkkäin ja treeninne eri aikaan, jotta jompi kumpi on mahdollisimman paljon kotona. kaikki eivät tosiaankaan ajattele aina lastensa etua ja musta se, että jokainen äiti muka on paras mahdollinen äiti omalle lapselleen, on hevonkukkua. kun ei ole niin ei ole. mutta sä olet aivan takuulla. ihanat äiti ja tytär! välillä mietin kyllä, että onko teillä miehen kanssa sitten yhteistä aikaa kunnolla? tai jotenkin joskus pisti korvaan se, että syötte eri ruokia:D jotenkin tuli sellainen olo, että on parisuhde ja sitten on sun ja lapsen suhde ja isän ja lapsen suhde, mutta että ette olisi kovin tiivis kolmikko… toki blogi kertoo juuri sen mitä haluat kirjoittaa ja sen mitä haluan ymmärtää! 🙂 ihanaa kesää, nauti perheen lisäksi myös omasta ajastasi! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Yhteinen aika miehen kanssa taitaa vähän kaikilla perheellisillä olla kortilla, mutta sitä täytyy vaan suunnitelmallisesti järjestää. Pieniä hetkiä siellä täällä ja sitten totta kai niinä päivinä kuin kumpikaan ei treenaa tai viikonloppuisin. Onneksi on myös tytön isovanhemmat ja täti lähellä niin saadaan lapsenvahti apua tarvittaessa 😉 Iltaisin vietetään yhdessä aikaa koko perhe nukkumaanmenoon asti, se on sitä yhteistä koko perheen laatuaikaa!

   Haha, mies tosiaan syö suurimmaksi osaksi omia pöperöitään nyt dieettinsä aikana mut ei se oo ollut meillä mikään ongelma. Tehdään kumpikin myös yhteisiä sapuskoita pitkin viikkoa 🙂

   Nyt kun otit asian puheeksi niin täytyykin järjestää kahden keskinen leffareissu mulle ja miehelle 😉

 4. M kirjoitti:

  Suoraan kysymykseen suora vastaus eli kyllä tämä äiti potee huonoa omaatuntoa samoista asioista. Tämä riittämättömyyden tunne olis kiva heivata välillä jonnekin mettään..Pitäs varmaan ottaa mallia miehen asenteesta, hän kun ei tämmöstä asiaa tule edes ajatelleeksi, hoitaa lapset ja harrastukset ja on tyytyväinen elämäänsä.:)
  Ehkäpä sitä itsekin ajan kanssa oppii tuntemaan itsensä riittävän hyväksi äidiksi.:)

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Sama on mun miehellä, ei se paljon stressaa asioista. Kyllähän se tekis paljon enemmän asioita kotonakin jos vaan osaisin pyytää. Taito joka on opeteltava myöskin: avun pyytäminen. Miksi sekin on välillä niin vaikeeta?

   Ehkä riittämättömyyden tunnekin häviää ajan myötä? Täytyy vaan opetella elämään sen kanssa ja ennen kaikkea opettelemaan olemaan välittämättä turhanpäiväisistä asioista. Mitä se haittaa jos koti on välillä vähän sekaisin jos siivoamisen sijaan voi tehdä jotain kivaa perheen kanssa?

   Heh, ei vaan tällaiset asiat haitanneen ennen lapsen tuloa 🙂

 5. Ellu kirjoitti:

  Välillä tulee podettua huonoa omaatuntoa, mutta toisinaan taas ei. Tytön täytettyä 2 vuotta olen käynyt mielessäni samankaltaisia ajatuksia omasta äitiydestäni, eli et ole yksin näiden ajatuksien kanssa. 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Helpottavaa kuulla etten ole ainoa. Täytyy vaan yrittää takoa itselleen järkeä päähän ja opetella siirtämään turhat itsensä soimaamiset sivuun 😉

   • Ellu kirjoitti:

    Niinpä! Luulen, että tää äitiyskin on vähän semmoinen juttu, missä aika ajoin tuntee itsensä riittämättömäksi, mutta se vaan kuuluu asiaan. 🙂

 6. mirgga kirjoitti:

  Täällä yksi syyllistyjä! On syyllisyyttä siitä, että poika on hoidossa (vajaita päiviä) ja siitä, että toinen joutuu leikkimään yksin ja katsomaan muumeja että äiti saa ruuan tehtyä. Kaikesta mahdollisesti sitä tulee edelleen revittyä, paljosta oon oppiny päästämään irti, mutta välillä on kunnon paskamutsipäiviä.

  • Jonna kirjoitti:

   Paskamutsipäiviä nimenomaan! No, välillä täytyy sit ottaa takas ja olla maailman paras mutsi 😉

 7. milzi kirjoitti:

  Sä olet kyllä niin huippumamma, yksi syy seurata tätä blogia kun tulee aina niin hyvä mieli kun kirjoitat tyttösen kanssa tehdyistä jutuista ja teidän elämästä 🙂 Ja olen eri mieltä siitä, että blogistasi välittyisi jotenkin kuva siitä ettette miehesi kanssa vietä paljoa aikaa yhdessä. Minulle ainakin välittyy kuva oikein hienosta ja lämpimästä parisuhteesta jossa lapsen on ihana varttua. Tottakai yhteinen aika on kortilla perheellisillä, ja etenkin jos osaatte laittaa lapsen parisuhdeajan edelle, mutta kuulostaa siltä että osaatte ottaa yhteisestä ajasta ilon irti 🙂 ei se määrä vaan se laatu! Juuri nuo mökkireissut yms. Ei se eri ruokien syöminen toisen dieetillä minusta pistä korvaan yhtään. Lapsen kannalta voisi olla ikävää, jos perheessä olisi lämpimät välit äidin ja tyttären välillä ja isän ja tyttären välillä, mutta perhe ei olisi tiivis kolmikko, mutta en todellakaan usko että teillä olisi asiat noin! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Juuri noin minä itse näen meidän perhesuhteet kuin sinäkin kuvailit. Totta kai tehdään paljon juttuja pelkästään tytön kanssa kahdestaan ja sitten mies ja tyttö tekee kahdestaan. Se on ihan luonnollista ja mun mielestä tarpeellistakin 🙂 Paljon ollaan yhdessä kuitenkin koko perheen kesken ja sitten myös lähisukulaisten kanssa.

   Just tässä katselin hotelliyötä Helsingin keskustasta että päästäis miehen kanssa viettämään kahden keskistä aikaa 😉 Okei, hotelliaamupalalle vaan haluan päästä 😀 Ne on ihan parhaita!

 8. Milla kirjoitti:

  Oi että kun tytössä on niin paljon sun näköä! 🙂

 9. outi kirjoitti:

  On kyllä tyttö äitinsä näköinen, ihania kuvia!!! <3
  Ja varmastikaan sun ei tarvi potea huonoa omaatuntoa, annat paljon rakkautta ja aikaa lapsellesi varmastikin. Pitämällä kodista ja itsestäsi huolen, pidät samalla perheestäsi huolta <3

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Näinhän se on. Välillä sitä vaan velloo niissä omissa ajatuksissaan ja luulee olevansa ainoa jolla sellaisia on. Taas nähtiin etten suinkaan ole ainoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *