Hae
Palasia Arjestani

Kinuskiraakakakku – Herkuttele vaikka joka päivä!

Tiedättekö mitä? Sen jälkeen kun aloin vähentää valkoisen sokerin käyttöä ja tekemään enemmän raakakakkuja ja muita sokerittomia herkullisuuksia niin olen syönyt jotain herkkua joka päivä. Kaikkihan sen tietää miten käy jos vedät täytekakkua tai mokkapaloja nassuun joka päivä. Jossain vaiheessa (mulla aika pian..) se alkaa näkyä olossa ja kropassa. Mä oon ollut nyt koko viikon aika flunssainen ja voin rehellisesti myöntää että oon syönyt vähän kaikenlaista ohi normiruokavalioni. Olo on ihmeellisen tahmea, päätä jomottelee ikävästi ja on vaan jotenkin vetelä olo. Vatsakaan ei ole kauheasti tykännyt noista mun ”flunssamätöistä”…

kuvia 027kuvia 026

Raakakakkuja olen viime aikoina tehnyt melko paljon, mutta nyt alkaa vähän kyllästyttää! Vois keksiä välillä jotain muutakin kivaa. Onhan noita reseptejä lehdet ja netti pullollaan. Voi siis olla, että tämä kinuskiraakakakun ohje on viimeinen raakakakku vähäksi aikaa. Tai sitten ei 😀 Tuuliviiri kun olen ja teen asioita paljon hetken mielijohteesta niin saattaa hyvin olla, että seuraavaa raakakakkua olen näpertämässä jo huomenna aamun sarastaessa!

Kinuskiraakakakku

Kaurakeksipohja

 • 3 dl pekaanipähkinöitä
 • 2 dl kaurahiutaleita tai -jyviä
 • 2 dl taateleita
 • 1 dl kookossokeria
 • 1 tl (ceylonin)kanelia
 • 1/2 tl (vuori)suolaa

Kinuskitäyte

 • 2 dl taateleita
 • 2 dl mulperinmarjoja
 • 1 1/2 dl vettä tai pakurihauduketta
 • 2 rkl lucuma-jauhetta
 • ripaus suolaa

Suklaakuorrute

 • 2 dl raakakaakaojauhetta
 • 1 dl sulaa kookosöljyä
 • 1/2 dl hunajaa
 • 2 rkl lämmintä vettä tai pakurihauduketta

* Alkuperäisessä ohjeessa taatelit olivat unohtuneet kokonaan pohjasta, mutta itse havaitsin 2dl olevan hyvä määrä niitä. Toisaalta en tiedä oliko pohjan taatelit hypänneet kinuskitäytteeseen eikä kinuskiin kuuluisi ollenkaan taatelia? Itse laitoin myös täytteeseen taateleita ja hyvää tuli niinkiin. Sinä voit kokeilla jättää taatelit pois kinuskitäytteestä halutessasi 🙂

Vuoraa n. 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jauha pekaanipähkinät ja kaura tehosekoittimella jauhoksi. Lisää joukkoon pehmeät taatelit ja mausteet ja sekoita ainekset tasaisesti yhteen. Itse lisäsin lorauksen vettä sekoittamisen helpottamiseksi. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.

Valmista kinuskitäyte soseuttamalla kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Jos mulperinmarjat ovat kuivia, liota niitä hetki ohjeen nestemäärässä, ennen kuin sekoitat kaikki ainekset yhteen. Levitä kinuski pohjan päälle.

Sulata kookosöljy nestemäiseksi vesihauteessa. Voit pitää purkkia hetken lämpimässä vedessä sillä kookosöljy sulaa jo 23 asteessa. Mittaa kookosöljy ja valmista suklaakuorrute vispaamalla ainekset pienessä kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kaada kuorrute kinuskin päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai laita kakku pakastimeen 20 minuutiksi. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää ja sen voi myös pakastaa.

kuvia 024

kuvia 030

*Tekijän huomio: omaan makuuni suklaakuorrute oli vähän liian tymäkkää eli kaakaojauheen määrää voi vähän pienentää jos et tahdo siitä liian vahvaa! Kakku oli monesta vaiheestaan huolimatta helppo ja nopea tehdä 🙂

Alkuperäinen ohje: Maria Lönnqvist – Raakaleipurin parhaat kakut

12 kommenttia

 1. Gunagolu kirjoitti:

  Mä oon kans sellanen tuuliviiri et innostun hirveesti jostain ja sit se innostus lopahtaa yhtä nopeasti kuin alkoikin 😀 Mä oon myös värkkäillyt raakakakkuja ihan kyllästymiseen asti ja vaikka ne hyviä onkin, niin nyt oon alkanut etsimään aktiivisemmin terveellisiä kakkujen ohjeita, mitkä paistetaan uunissa. Löysinkin yhden suklaapapukakun ohjeen mistä tuli kieltämättä aika erikoista, mutta kun päälle levitti 100% maapähkinävoita ja viipaloi banaania niin oli kuin olisi syönyt ”kiellettyä” herkkua 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon jo pitkään suunnitellut tekeväni mustapapubrownieita. JOkohan sais aikasiks? 😀

   • kaisla kirjoitti:

    mustapapubrownie on mun favo!! raakakakkuja en oo tehnyt ollenkaan, kun pelkään pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien yms. energiapitosuutta 🙁 sun kakut näyttää kyllä aina niin ihanilta<3

    • Jonna kirjoitti:

     Älä pelkää, hyvistä lähteistähän ne energiat tulee! Mun on pakko joku päivä tehdä mustapapubrownieita kun niitä on niin paljon kehuttu 🙂

 2. Leena kirjoitti:

  Täällä sama vika, koko viikon on ollut flunssainen olo ja olen syönyt vähän muutakin kuin normaalisti syön, ja sen vaikutuksen olen olossa (vatsassa) huomannut. Miten se meneekin helposti niin, että kipeänä tulee syötyä kaikkea sellaista, minkä tietää olevan kropalle enemmän haitaksi kuin hyödyksi voinnin ja paranemisen kannalta? Tai sanotaanko, että jos ei nyt haitaksi, niin ei ainakaan hyödyksi.

  Superhyvännäköinen kakku! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   JOtenkin sitä antaa itselleen luvan repsahtaa oikein urakalla aina kun iskee flunssa. Mäkin selittelen herkuttelun itelleni sillä, että kroppa tarvitsee parantuakseen paljon ruokaa ja kaloreita. Joo, tartteehan se mutta ehkä vois paremmistakin lähteistä ottaa ne kalorit 😀

 3. LauraR. kirjoitti:

  Maanantai aamuna herätessä, kurkkua karhisti niellessä ja nyt loppuviikkoon mennessä oon saanut kunnon räkätaudin, yskän ja silmätulehduksen. Kyllä pistää ihmistä ketuttamaan kun ei pääse liikkumaan, koska mulla liikkumattomuus tietää heti huonompaa syömistä. Ja se ei taas ruoki yhtään paranemista, mutta miten se onkaan niin vaikea syödä hyviä ja ravinteikkaita ruokia sairastaessa. No, ehkä tämä yksi viikko ei maata kaada, kunhan ensi viikolla jaksaa tsempata. Jos vaikka luontaistuote kaupasta kävisi hakemassa jotain boostia tervehtymiseen.

  Mä en ole vielä yhtäkään raakakakkua tehnyt, vaikka näitä sun reseptejä on selaimen välilehdet pullollaan: ”kokeile tota ja tota ja vielä totakin”. Sain sentään viikko sitten kokeiltua banaanisuklaabrownieseja ja niistä tulikin suuri hitti mammojen illanvietossa jonne ne vein. Oli hyvää ja pitää tehdä toistekin. Isänpäivänä meinasin tehdä sitä postaamaasi mustikkaraakapiirakka, mies kun tykkää kookoksesta, ja hinku raakakakun testaamiseen on suuri.
  Myös sun suklaapeanutbutter vanukas on testiin menossa, jos se vaikka sopisi pimeän aiheuttamaan makeanhimoon, muttei olisi mitään karkkia 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Silmätulehdusta onkin ollut nyt paljon flunssien yhteydessä! Päiväkodissa kunnon epidemiana nyt silmätulehdusta, saa nähdä tarttuuko meidänkin tytölle…

   Mä en ymmärrä kans tuota syömistä kipeänä. Mulla menee aina flunssassa ruokahalua ja ehkä se on vaan sit verensokerin lasku minkä seurauksena ahmii jääkaapin tyhjäksi. Pitäis vaan syödä jotain pientä pitkin päivää vaikka väkipakolla.

   Mulla on muuten kans tabletin suosikit-lista täynnä ohjeita! Kaikkea tekis mieli kokeilla, mut aikaa ei ole aina riittävästi… Kaikki aikanaan! Eihän ne sieltä mihinkään häviä 😉

 4. Pipsa kirjoitti:

  Vitsi tää näyttää kyllä parhaalta raakakaakulta (tai ylipäätänsä miltään kaakulta) ikinä! Nam nam nam. Mulperit on kyllä ihania, harmi vaan kilohinta on sitä luokkaa että harvemmin niitä raaskii kakkuihin käyttää jos ostaa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla oli kans eka kerta kun käytin mulpereita. Yllätyin miten hyviä ne ovat ja tyttökin tykkää niistä kovasti! Ainoa huono asia tietysti on tuo järjetön hinta…

 5. Raakakakkulover kirjoitti:

  Hei! Ajattelin kokeilla tätä viikonloppuma mutta mietin voiko lucumaa korvata millän kun se on niin hirveän kallista?

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Moi,

   Lucuman voi jättää ihan hyvin pois ja halutessaan korvata pienellä määrällä jotain muuta majoitusta, kuten hunajaa tai agave-siirappia. En usko että maku kärsii vaikket laittaisi tilalle mitään ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *