Hae
Palasia Arjestani

15 minutes of fame.

Hih, mulla on tänään jännä päivä edessä! Valokuvaukset ja lehtijutut on meidän huippu treeni- ja fitnessbloggareille Monnalle, Saralle ja Annalle arkipäivää, mut mulle tää on ihan uutta ja mahottoman jännää 🙂 Tarkoituksena on ottaa jokin treenikuva eli en aio itseäni puunata ja meikata sen enempää. Kuvaaja tulee treenin loppupuolella eli oon varmaan naama ihan punaisena ja tukka roikkuu hikisenä poskella 😀 Mentaliteetilla come as you are mennään. Olen siis osa suurempaa juttua Fit Laihdu-lehdessä, jännä nähdä miltä tämmönen tavan mamma oikein lehdessä näyttää!

IMG_20131118_151600

Tavan mamma ennen treeniä. Housut: Reebok & toppi: soc.

Maanantaina tein huonoimman treenin vähään aikaan. Sinänsä treeni oli ihan mukava, mut paukkuja ei ollut ei sitten yhtään. Jo ekasta rinnallevetosarjasta tiesin et nyt ei hyvä heilu. Olin todella hidas wodissakin ja rauta painoi niin hemmetisti! Tulipahan tehtyä kuitenkin 🙂

 • Squat clean (rinnalleveto kyykyn kautta) 5 x 3 (35, 40, 42.5, 35, 35kg)

5 kierrosta aikaa vastaan

 • Squat clean x 5 (30kg)
 • Bar push up x 10
 • wallball x 15
 • aika 12 ja jotain

Alussa rinnallevedot oli tarkoitus tehdä niin, että painoja nostetaan kierroksille 1-3 ja kierrokset 3-5 tehdään samalla painolla. No, ei ihan onnistunut! Kotona mulla oli vielä haaveissa päästä tässä treenissä testaamaan 50 kiloa, mut juu ei. Tuntu, että kroppa haras koko treenin oikein kunnolla vastaan sekös kävi ärsyttämään. Olin tosi huonolla tuulella koko illan yhden treenin takia! Viisas treenikaveri Antti totesi seuraavana päivänä, että se on vain merkki potentiaalisuudesta jos ei aina ole tyytyväinen treeniin ja näinhän se on. Luulen, että enemmän ne ihmiset yrittää jotka välillä epäonnistuvat kuin ne jotka onnistuvat aina.

kuvia 001

Bar push up. Paita: Nike, housut ja sukat: Reebok & painonnostokengät: Adidas.

kuvia 002

kuvia 003

Wallball.

kuvia 006

kuvia 005

kuvia 004

kuvia 007

No kyllä se neljän kilon pallolla onnistuu…

 

kuvia 008

…mut otappa käteen kutosen pallo niin alan ottamaan pallon vastaan ihan hassusti.

Eilen olikin huonosta treenistä huolimatta koko yläselkä muikean tehdyn oloinen, perille meni siis! Treeneissä oli vuorossa pitkästä aikaa shoulder pressiä (pystypunnerrusta), thrustereita ja toest to baria/knees to elbowsia. Olo oli paljon virkeämpi kuin maanantaina ja treeni kulki kohtuullisen hyvin 🙂 Toki aina on vara parantaa!

 • Shoulder press 5 x 5 (30, 32.5, 35, 32.5, 30kg)

12 minuutin amrap, jossa:

 • thruster x 20 (20kg)
 • toes to bar/knees to elbows x 10
 • 4 kierrosta + 10 thrusteria

Tässä treenissä oli myös tarkoituksena nostaa painoja sarjoissa 1-3 ja tehdä sarjat 3-5 samalla painolla. Ei ihan onnistunut 😀 Pystypunnerrukset olikin yllättävän raskaita pitkästä aikaa tehtynä ja niissä kun ei saa yhtään ottaa jaloilla vauhtia. Jostain syystä en osaa jännittää vatsoja ja selkä lähtee vikoissa toistoissa vähän nostkistumaan. Kyllä mulla viime tsekkauksen perusteella jotkut vatsat tuolla on, mut miten niitä käytetään? 😀 Se onkin mulle täysi mysteeri. Thrustereissa tavoitepaino kaikille oli 20kg ja sillä sain tehtyä koko treenin, jee 🙂 Harvoin pystyn tavoitepainoilla tekemään, ne on usein aika korkealle asetetut, mut kerrankin näin. 20kg voi kuulostaa kevyeltä, mut kun sillä aletaan paukuttaa 20 toiston settejä niin hyytyminen tapahtuu aika nopsaan. Ekan kiekan tein unbroken (putkella ilman taukoja), tokan 10+10 ja seuraavat kaksi 10+5+5. Toes to bareja sain tehtyä ekalla kiekalla kaikki 10, mut sen jälkeen taisin tehdä 5 t2b:a ja 5 x knees to elbows. Noitakin täytyy harjotella!

kuvia 019

Shoulder press ja linssilude taustalla 😀 Housut & paita: Nike, kengät: Adidas.

kuvia 017

kuvia 020

kuvia 021

Mutta millon mulle on kasvanut tuollaiset reidet!?

kuvia 022

kuvia 014

Sama liike perspuolelta.

kuvia 015

kuvia 016

kuvia 023

Bodypeukku! Hyvin män.

kuvia 024

kuvia 009

Thruster the ranteiden tappaja.

kuvia 012

kuvia 013

kuvia 010

kuvia 011

Tällä viikolla oon syönyt tosi siististi ihan senkin takia että tänään ja perjantaina on kuvaukset ja perjantai-iltana vielä duunipaikan pikkujoulut. Pikkujouluissa tulee varmasti syöpöteltyä ja meinasinpa ottaa jokusen lonkeronkin niin ei tee yhtään huonoa nyt mennä tiukalla linjalla. Mä oon viimeksi huhtikuussa ollut liikenteessä ja ottanut useamman kuin yhden sidukan niin ehkä nyt voin sit vähän rötvätä? 😀 Ja hyvässä seurassa vielä! Nooo, näitä pikkujouluja on vielä parit edessä päin perjantain jälkeenkin et taitaa tulla sit koko vuoden kiintiö kerralla täyteen kun muuten en oo juuri missään käynyt. Äiti ehkä vähän lepää sit lauantaina 😀

IMG_20131118_143208

Satsi puuroa aina ennen treeniä. Ei turvota läheskään niin paljon kuin kasa leipiä..

 

PicsArt_1384880299634

Tattarihiutaleita ostettiin pitkästä aikaa ja näistä tulee parasta puuroa!

 

PicsArt_1384880503511

Taateleita viskelen aamusmoothieen. Tuovat kivasti makeutta lisää 🙂

 

PicsArt_1384880448255

Tätä mä söin paljon raskausaikana: kananmunia, fetaa, raakaa sipulia ja vihanneksia. Uppoaa edelleen!

Eilen illalla innostuin tekemään täytettyjä paprikoita, kun jääkaapista löytyin yhtä sun toista jämäruokaa. Paprikoihin ja on helppo tunkea yhtä sun toista ja niistä saa yllättävän täyttäviä vähällä vaivalla!

Täytetyt paprikat

 • 3 kokonaista paprikaa
 • jämäjauhelihakastiketta
 • muutama raastettu porkkana
 • jämäjuustoja jääkaapista
 • vuohenjuustoa
 • (riisiä, pastaa tms)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Puolita paprikat ja leikkaa vihreät ja vaaleat osat pois. Poista myös siemenet. Asettele paprikat uunivuokaan tai pellille. Lusikoi puolikkaille jauhelihakastiketta.

kuvia 025

Raasta muutama porkkana ja ripottele raaste jauhelihan päälle. Leikkaa nokare vuohenjuustoa jokaiselle puolikkaalle ja ripottele päällimäiseksi vielä raastettu juuston jämä. Paista uunissa n. 20 minuuttia.

kuvia 026

kuvia 027

IMG_20131119_185110

Syö nopeasti pois ettei lapsi ehdi apajille!

Duunin jälkeen lähdenkin viime hetken pikkujouluvaatepaniikkiostoksille. Samalla hamstraan juustokakun ainekset ja tarkoituksena olisi vääntää vielä raakakakku, nam nam 🙂 Ootteko koskaan tehneet raakakakkua? Oliko hyvää vai pahaa? 

 

25 kommenttia

 1. ansku kirjoitti:

  Siis tosiaan, missä välissä nuo reidet kasvoi noin??? Mahtavaa kehitystä, ei voi muuta sanoa!

 2. Hillasuo kirjoitti:

  Hei, älä pahastu mutta otsikon ilmaisu kuuluu ”15 minutes of fame” (eikä adjektiivilla)
  http://en.wikipedia.org/wiki/15_minutes_of_fame
  Jos siis tarkoitus oli viitata siihen tunnettuun fraasiin eli ”jokaisen mahdollisuuteen olla kuuluisa 15 minuuttia”. 🙂 Hyvää päivänjatkoa!:)

  • Eveliina kirjoitti:

   Mä olen oikea kielioppinatsi ja kiinnitin huomion samaan kuin Hillasuo. No, korjaahan tuon nopeasti mikäli kokee tarpeelliseksi 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   En pahastu, saa korjata! Yritän kyllä aina saada yhdyssanat ja pilkut paikoilleen, mut ei se näköjään aina lähde 😀 Asia korjattu!

 3. Riitu kirjoitti:

  Niin sitä tässä lajissa paikat kasvaa huomaamattomasti 😀 No mut hitto vie, jos ei mitään kehitystä tapahtuis niin ei sekää ois hyvän merkki ?! 😉 Apua, meidän salilla pienin WB on 14 kg 😀 Sillä sitä vaan heitellään, itsekin oon nyt ryhdistäynyt wb:ssa, heitän sinne kolmeen metriin sitä, no ainakin yritän, keskityn enemmän laatuun ku määrään. Tehtiinpä toi Karen (?) yksi päivä eli 150wb 10min tc., terve joo sain 100 wb 10minuuttiin ja oli ihan hirveetä, harvoja missä on oikeesti tuntunu, että laatta lentää.

  Banaanikakun ohje kuulosti herkulliselle, kunhan meidän talouteen on hankittu uuni niin testiin menee, nykyisellä tulis vaan semiraakaruokaversioita ja ne ei houkuttele 😀 Hauskaa pikkujoulukautta, pitäähä se ajoittain käydä bailaamassaki 😉

  • nimetön kirjoitti:

   Onko menny kilot ja paunat sekaisin? 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mä varmaan kuolisin 14kg pallon alle! Kutostakin alan ottaa ihan omituisella tavalla vastaan, en tajuu.. Pitäsköhän joku päivä tehdä openissa toi Karen. Vois olla aika murhaava treeni…

   Hahaa, raakaversio banskuneliöistä olis varmaan aika hauska 😀

  • Karkki kirjoitti:

   No kyllä varmaan on paunoja (lb), eikä kiloja. Haloo. Naisten pallo on just 14 lb ja miesten 20 lb.

 4. Jellona kirjoitti:

  Hei mahtavaa kehitystä oikeesti! 🙂 Millaset sun mielestä on hyvät crossfit-vaatteet? Mietin shortsit huonot, jos jalat ottaa osumaan tangosta tms? Entä toppi vai t-paita parempi? Mietin kun sitä tankoa hakataan tuoho rintaankin 😀 Oon menossa omalla paikkakunnallani on rampille ens vuoden alussa, niin sikspä kyselen!

  • Jonna kirjoitti:

   Housut kannattaa olla lahkeista kireet, löysät lahkeet on vaan tiellä. Jos pidät shortseja niin sit pitkät crossfit tms sukat jalkaan niin ei sääret ota niin pahasti osumaa. Mä tykkään treenata sekä t-paidoissa että topeissa. Ehkä kyykyt, etukyykyt ja rinnallevedot on mukavampi tehdä t-paidan kanssa 🙂

   Jee, tsemppiä On Rampille! Varo vaan ettet jää koukkuun 😉

 5. Mika kirjoitti:

  Jos ei koskaan epäonnistu niin sehän tarkoittaa vain sitä ettei ole kunnolla itseään haastanutkaan vaan mennyt koko ajan helpolla mukavuusalueella. Mulla ois ainakin jäänyt monta tavoitetta saavuttamatta ellen olisi ensin mokannut, sisuuntunut siitä ja ottanut virheistä opiksi.

  Tuttuja hiutaleita, teen noista puuroa melkein joka aamu! Tosi hyvää.

  • Jonna kirjoitti:

   Puhut asiaa Mika! Crossfit on sellainen laji (on toki muutkin!) että itsensä saa haastaa joka treenissä jollain tavalla. En oo tainnut yhtään sellaista treeniä tehdä etteikö joku liike olis ollut raskas tai vaikea ja happi loppunut 😀 SEhän se tässä kaikessa on parasta, itsensä haastaminen! Niin treeneissä kun muussakin elämässä 🙂

 6. nasba kirjoitti:

  Katsoin noita sun kuvia ja totesin miehellekin, että on reisissä tavaraa – ja siis hyvällä tavalla! Mieletöntä! 🙂

  Hienoa noi kuvaukset! Kerro sitten kun se ilmestyy. 🙂

  Meillä on boxilla ja noita ”pieniä” palloja myös 3 kilon painoisina. Pääasiassa kaikki muut on niitä isoja Medicin ball:eja. Yleensä mä teen tuollaiset lyhyemmät toistomäärät 6kg pallolla. Sitä isoa on jotenkin parempi heittää ja ottaa kiinni. Pienemmällä tein kyllä Karenin (150 toistoa), oisin varmaan kuollut jo 50 kohdalla. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Reidet on huomaamatta taas kasvaneet, mut ihmekös tuo kun rasitusta niille tulee jollakin tapaa joka treenissä 🙂

   Kauan sulla meni Kareniin? Mä en oo sitä koskaan tehnyt, mut epäilen etten saa 150 toistoa 10 minuuttiin… Kuulostaa kauhealta!

 7. Monna kirjoitti:

  Hahaha! 😀 No ei kyllä oo mitään arkipäivää ainakaan mulle! 😉
  Hassu oot!
  Mutta näytät pirun hyvältä!!
  Mäkin tuun varmaan muuten tammikuusta alkaen treenailee tonne samalle salille.
  <3

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos Monna ja kiva jos vihdoin sit tavataan! Pete tykkää kun kamerat laulaa entistä enemmän salilla 😀

 8. sara kirjoitti:

  Yhdyn Monnan kommenttiin! Hyvältä näyttää Jonna!!! ♥ Ja ihanan näköisiä paprikoita! :p

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos Sara 🙂 Kohta ehkä iskee kuntokateus kun sä kiristys kauheaa vauhtia! Jos tässä itsekin jotain dieetin tynkää miettis keväälle….

 9. riitasointu kirjoitti:

  riitulle vielä.. eiköhän ne paunoja ole, kyllä meidän boxilla 14, 20, 30 isot pallot on paunoja.Työpaikan salilla isot pallot kiloissa, 4, 8, 10kg –> tuo isoin on niin jäätävän raskas jo, että ei sitä naisena kyllä montaa heitellä 🙂

  Jonnalle, huenoa kehitystä! Tätä sun blogia on aina niin mukava lukea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *