Hae
Palasia Arjestani

Pentu tuli taloon

pentu tuli taloon

Pentu tuli taloon pitkän odotuksen jälkeen! Käytiin eilen mökiltä palatessa hakemassa kauan kaivattu karvavauva meille. Muutama kuukausi sitten aloin kyselemään ympäriinsä saksanpaimenkoiran pennuista. Kiitos koronakaranteeniin, niin oli tehnyt aika moni muukin ja joka paikassa tarjottiin vain ei oota. Olin jo vaipunut epätoivoon ja iskenyt hanskat niin sanotusti tiskiin, kun sainkin yllättävän ja ihanan viestin facebookin kautta. Yhdestä pentueesta oli vielä musta tyttö vapaana! En voinut uskoa tuuriani, sillä juuri mustaa tyttöä olin etsinyt, mutta ne vain tahtovat olla aika tiukassa. Varasin pennun meille heti ja vajaa viikko laskettiin mökillä piiiitkiä päiviä ennen kuin ilon ja onnen päivä koitti. Eilen Redi sitten muutti meille ja valloitti hetkessä kaikkien meidän sydämet <3

Ensimmäinen yö uudessa kodissa

Tyttö itkeskeli hetken autossa tulomatkalla, mutta nukahti takapenkille nopeasti ja nukkuikin koko matkan kotiin saakka. Sama meno on jatkunut siitä lähtien. Välillä syödään, sitten nukutaan, ulkoillaan ja leikitään, nukutaan, ulkoillaan, leikitään ja syödään. Stressasin itse kovasti yötä, sillä tiedän ensimmäisen yön olevan usein vaikea. Toisin kuitenkin kävi. Neiti nukkua posotteli läpi koko yön pyytämättä ulos kertaakaan. Itsehän nukuin vain muutaman tunnin, sillä odotin milloin tyttö heräisi ja pitäisi lähteä ulos. Hän on siis ollut hyvinkin virkeä tänään, toisin kuin minä 😀 Meidän mimmin koira otti heti eilen illalla omakseen ja seuraa tätä kuin hai laivaa. Jos mimmi käy johonki istumaan, on koira varmasti heti vieressä. Ja onhan se hyvä, kun on joku joka leikittää väsymättä!

pentu tuli taloon

Mitä jatkossa?

Tänään ollaan jo vähän opeteltu puremisen lopettamista, irti päästämistä ja odottamista. Kovin malttamaton hän vielä on, mutta niinhän tuollainen 9 viikkoinen viikari onkin. Kaikenlaiset sukat ovat todella mielenkiintoisia ja niitä olisi kiva repiä jalasta. Vesisateessa hän ei viihdy eikä muutenkaan oikein halua kävellä pidempiä lenkkejä. Toisaalta, vielä ei ole tarvekaan. Asia tulee muuttumaan, kunhan pentu kasvaa ja ympäristö tulee tutummaksi. Kissojen kanssa kierrellään ja kaarrellaan. Kauheasti kiinnostaisi, mutta tyttö ymmärsi heti sen, että kissoille ei kannata alkaa mesoamaan. Vähän piti tänään haukkua niille, mutta hyvin nöyrästi hän väistää kissoja. Varasin meille pentukurssin kesäkuulle ja siitä on tarkoitus aloittaa kouluttaminen kunnolla. Toki sitä ennen opetellaan jo tapoja, mutta sieltä tulee varmasti ne parhaimmat opit!

On tämä vaan jännää ja ihanaa! Jos sulla on hyviä vinkkejä koiranpentujen kouluttamiseen, leikittämiseen tai mitä vain, niin kerro ihmeessä 🙂

Edellinen postaus: Kaikki on ihan hyvin

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

10 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Ainakin yksi vinkki vitonen tuli heti mieleen, nimittäin ne sairaaloissa ja muualla terveydenhuollossa käytettävät steriilit alustat on hyviä pissa-alustoja, jos siis sattuu saamaan käsiinsä vaikka jonkin epästeriiliksi menneen pakkauksen! Onnea uuden perheenjäsenen johdosta ja ihanaa koiravauvaelämää teidän perheelle!

  • Jonna kirjoitti:

   Hyvä vinkki! Töissä niitä saattais välillä tullakin. Täytyy laittaa sinne viestiä, että laittavat talteen 🙂

 2. Jonna kirjoitti:

  Onnea uudesta tulokkaasta!=) Kaikista tärkein oppi, jota ei mielestäni voi milloinkaan liikaa korostaa, on pennun sosiaalistaminen niin muihin (kiltteihin!!) koiriin kuin erilaisiin ihmisiin.:) Sillä pötkii pitkälle.
  Ja tärkeää on voida olla sataprosenttisen varma siitä, että muut koirat, joita pentu kohtaa, ovat hänelle ystävällisiä, niin hän oppii luottamaan muihin koirakamuihin.<3 Tärkeää on koiran luotto ihmisiin ja muihin koiriin.

 3. Eve kirjoitti:

  Samaa mieltä Jonnan kanssa, paljon tutustumista muihin lapsiin, aikuisiin ja aluksi vaikka muutamaan tuttuun koiraan joilla rokotukset ok. 🙂
  Myös paljon malttia pienen kanssa, hampaat on kiva iskeä jokapaikkaan… 😉 Ihanaa pentuaikaa.

 4. Tarja kirjoitti:

  Hieno aika on meneillään ja toivottavasti mahdollisimman kauan! Olen joskus nähnyt netissä Koiran rukouksen, jossa on hyviä kohtia. Kaikkea hyvää koko perheelle!

 5. Seppo kirjoitti:

  Kannattaa välttää kosketusta toisiin koitiin siohen saakka, että pentu itse on rokotettu. Eläimistä ja usein ihmisitäkin sanotaan se, ei hän

 6. Kaitsu kirjoitti:

  Sosialistaminen ja yksin jääminen tärkeimmät. Kannattaa myös ”kopeloida” hampaat, korvat, silmät, masu, kivekset. Helpottaa huomattavasti tilannetta eläinlääkärillä kun on tottunut käsittelyyn.

 7. Salla kirjoitti:

  Kannattaa lukea Tuire Kaimion koiran koulutus kirjat, löytyy asioita mitä ei olis ennen lukemista tullut ajatelleeksi?. Löytyy pennuille ihan oma painoksensa ja kaikki harjoitukset ohjataan kirjassa vaiheittain.

 8. MH kirjoitti:

  Ihana pentu!
  Mun paras vinkki, minkä voin antaa on: älä anna tutustua hihnassa toisiin koiriin. Oman pennun kanssa treffattiin jokainen vastaantuleva koira. Nyt tää 3-vuotias sakemanni ja vetää pultit, jos näkee toisen koiran eikä pääse sen luokse. Eli pikkasen tuli ylisosialistettua. Sisäsiistiksi nää oppii nopeesti (kahden saksanpaimenen kokemuksella). Kunhan vaan aluksi vie parin tunnin välein (aina syötyä ja herättyä) ulos, niin oppii täysin sisäsiistiksi parissa viikossa 🙂

 9. MH kirjoitti:

  Ja jatkan vielä. Opetelkaa heti alusta alkaen, ettei hihnassa pääse senttiäkään eteenpäin, jos hihna on kireällä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *