Hae
Palasia Arjestani

Minähän pystyn mihin vaan.

Kyllä on tänään vanhakin nuortunut oikein urakalla! Repesin nauramaan kun näin tämän päivän treenin: käsilläseisontapunnerruksia! Siitä on ehkä 20 vuotta kun olen viimeksi käsilläni tai päälläni seissyt. Että siltä pohjalta 😀

Hand stand push ups, iiiiiisk!

Hand stand push ups, iiiiiisk!

Aikani asiaa mietin ja tulin siihen tulokseen, et kyllähän mä ne osaan ja jaksan tehdä! Treeniin kuului tehdä aikaa vastaan 30 käsilläseisontapunnerrusta. No ei se ihan niin helppoa ollut… Ylipäänsä käsilläseisonta-asentoon pääseminen oli mulle ylitsepääsemätöntä. En vaan uskaltanut. Etsin netistä vinkkejä kuinka harjoittelu kannattaa aloittaa.

Ekana rahin päältä polviltaan.

Ekana rahin päältä polviltaan.

kuvia 003

Sit noustiin varpailleen.

Sit noustiin varpailleen.

kuvia 005Seuraavaksi päätin kiivetä seinälle ja harjoitella kasvot seinään päin. Yleensähän nuo vissiin tehdään kasvot seinästä pois päin. Siihen asentoon en ees uskaltanut mennä…

Kädet ei vielä lähelläkään seinää... Raskasta oli tässäkin asennossa!

Kädet ei vielä lähelläkään seinää… Raskasta oli tässäkin asennossa!


Muutaman pienen punnerruksen kokeilin tästä asennosta. No okei, parikymmentä tein.

Muutaman pienen punnerruksen kokeilin tästä asennosta. No okei, parikymmentä tein.


Myös pike pushia tein 30 toistoa. Aika hapottava liike olkapäille!

Myös pike pushia tein 30 toistoa. Aika hapottava liike olkapäille!

kuvia 009

Paljon vaatii tämä liike opettelua ja ennen kaikkea totuttelua. Ei sitä ihan joka päivä tule pää alaspäin roikuttua niin ei ihmekään että on hieman raskas ja epämiellyttävä asento 😀 Kova hiki puski pintaan jo näistä harjoituksista, mutta ei se treeni siihen loppunut.

Valakyykkyä (over head squat) treenasin ihan kepukalla.

Valakyykkyä (over head squat) treenasin ihan kepukalla.

kuvia 011

Sandbagista lisäpainoa.

Sandbagista lisäpainoa.

kuvia 013Naamakirjan kautta (kiitos Gatsu!) sain hyvän vinkin alkaa treenata pistoolikyykkyä. Never heard… Mielenkiintoinen liike, paremmin tunnettu yhden jalan kyykkynä. Ei ihan onnannut ensimmäisellä kerralla 😀 En vaan taivu enkä veny! Kyllä mä tämänkin joku päivä opin ja pystyn tekemään, lupaan sen itselleni 🙂

Oikealla jalalla.

Oikealla jalalla.


...tähän asti.

…tähän asti.


Vasemmalla..

Vasemmalla..


...ei sitä vähää.

…ei sitä vähää. Vaikee liike! Vaatii paljon liikkuvuutta ja kropan hallintaa.

KAhvakuulan kaivelin myös vaatehuoneesta. Rinnallevetoa ja työntöä treenailin sillä. Tiedä sit menikö oikein?

kuvia 018kuvia 019kuvia 020kuvia 021

Sama sivulta.

Sama sivulta.

kuvia 023kuvia 024kuvia 025kuvia 026Venyttelyä ja liikkuvuutta oon alkanut treenata enemmän kuin ennen. Jotain pientä tälläkin kertaa 🙂

kuvia 027

Kepukalla rintarankaa ja olkapäitä.

Kepukalla rintarankaa ja olkapäitä.


Foam rollerilla selkää..

Foam rollerilla selkää..


Etuolkapäitä ja..

Etuolkapäitä ja..


..reisiä.

..reisiä.

Siinäpä se oli tän päivän treeni. Vielä ajattelin pienen kävelylenkin kohta tehdä neitokaisen kanssa ja sit ruuanlaittoon. Meillä on isännän kanssa sovittuna nyt muutama lihaton päivä eli kalaa ja kanaa syödään pelkästään. Seistä ajattelin jotain todella herkullista (!?) vääntää, jos siitä nyt ylipäänsä mitään syömäkelposta saa aikaan.

Miellä muuten sanoi ruokavaaka sopimuksen irti ja ajattelin nyt sit samalla lopettaa ruokien punnaamisen kokonaan. Syödään sen verran kuin maha vaatii ja katsotaan mihin se johtaa. Myös itseni punnaamisen lopetan nyt kokonaan. Melko vapauttavaa 🙂

Hennesiltä tuli tänään muuten pieni paketti pitkästä aikaa. Löysin sieltä keittöön kivan pöytäliinan sekä keittiöpyyhkeen ja mimmille vaihteeksi uusia vaatteita.

Mimmille uusi collegehaalari sekä kesäasu.

Mimmille uusi collegehaalari sekä kesäasu.

Nyt me tytöt painellaan tuonne auringonpaisteeseen! Käykääs muuten lukemassa Annan maino postaus Blogging for dummies. Hyviä vinkkejä bloggaajille sekä aloitteleville sellaisille. Löysyisköhän omastakin blogista jotain korjaamisen varaa?

Ja niin kuin aiemminkin niin myös nytkin olen enemmän kuin kiitollinen kaikista vinkeistä, neuvoista ja ohjeista liikkeisiin ja niiden treenamiseen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 kommenttia

 1. Maarz kirjoitti:

  Muuten näytti rive hyvältä,mutta kun tuot kuulan olkapäälle,se ei see pyörähtää noin taakse. Eli käsi pitäisi olla lähellä vartalon keskilinjaa!http://m.youtube.com/#/watch?v=R3lIyBmxwWk&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DR3lIyBmxwWk

 2. Joan kirjoitti:

  No sepä oli pitkä postaus! 🙂 Jaksoi lukea hyvin, oot niin kivan näköstä katteltavaakin 🙂 Täytyy myöntää että noista sun liikkeistä mulla ei oo pienintäkään omakohtaista kokemusta 😀 Mutta silti kommentoin 😀 Tuo pistoolikyykky, niin jotkut ainakin harjottelee sitä siten, että ottaa vaikka jostain narusta (joka on edessä ja vähän yläviistossa kuten katossa kii) kiinni ja sitten tukeudutaan&nojataan sen avulla taakse. Mutta jos haluaa ohittaa tuon vaiheen kokonaan (jos se esim on vähän erilainen pistooli, kun siinä saattaa olla idea ylipäätäänkin se, että polvi ei ylitä jne, jonka vuoksi tuota köyttä käytetään), niin tasapainoa voisi auttaa joku keppi tai tuoli, jonka asettaa viereen (tai molempia käsiä varten yksi) ja sitten kyykkää. Niin ja ihan niinkun normikyykyssäkin, niin ei tossakaan varmaan ole aluksi mitenkään väärin kohottaa sitä kantapäätä jollain laudalla tai kiilalla. Kengät varmasti auttaa kanssa asiaa.
  Ai että, on se vaan kiva tietää näistä niin paljon, mutta pitäytyä itse silti ihan turvallisella alueella 😀 hahah. Nooh, kaikki aikanaan! Kävin tänään ekaa kertaa pidemmän tauon jälkeen salilla tekemässä selkää-rintaa-vatsaa ja kyllä huomasi että varsinaisesta voimaharjottelusta on aikaa. Vatsalihakset tuntu uinahtavan parin liikkeen jälkeen, mikään ei tuntunut tekohetkellä osuvan sinne minne pitää, painot oli pienemmät tietenkin, ja kaiken kaikkiaan olo oli kuin kalalla kuivalla maalla 😀 hahah. No kyllähän nuo nyt tiesi 😀 Meni just niinku ”ekalla” kerralla pitääkin. Ylihuomenna taas uusiksi. Viime viikolla alko heräämään sali-into takasin, osittain varmaan senkin syytä että se poppilates ei jostain syystä tuntunut mulle sopivan. Tulin taas niin hemmetin kipeeksi mm. reisistä, että se ei ollut enää millään tasolla kivaa. En usko että kipu tuli hyvin osuneesta ja tehokkaasta treenistä, tai vähän käytetyistä lihaksista/erilaisesta treenistäkään, vaan ihan vaan siitä, etten osaa lämmitellä itseäni kotona tarpeeksi hyvin. Se on aina samankaltaista tuo kipu kotitreenien jälkeen ja muulloin tuollaista kipua esiintyy juuri kun ei ole tarpeeksi lämmitellyt ennen aloittelua. Kyllästyin siis, kun pari viikkoa on mennyt ihan pökkelönä tässä :/ Alkoi homma menettää hohtoaan. Mutta ei se haittaa, tehdään sitä mikä eniten kiinnostaa ja tuntuu mukavimmalta ja on hauskinta eks niin!? 🙂 Jos nyt tulee uudelleen stoppi salille, niin sitä en funtsi kyllä hetkeekään että mitäs sit, vaan se on ehdottomasti crossfit viimestään siinä vaiheessa! Mutta näillä mennään nyt taas 🙂 To be continued ;D

  • Jonna kirjoitti:

   Joo mä treenasin tota kyykkyä sillain että toinen käsi piti tuolista kiinni. Salilla ajattelin vetokumin kanssa sitä treenata. Kyllä siinä aikaa menee että sen oppii ja ylipäänsä taivun koko liikerataan…

   Kiva jos oot taas päässyt reenailemaan. Siitä se taas lähtee! Toivottavasti treeni maistuu ja jos ei niin sit rohkeasti crossfitin pariin, welcome 😉 Varmaan tosiaan sen takia menit niin kipeeks, koska hermotus siinä poppilateksessa on niin erilainen kropalle kuin entisissä treeneissäs. Kyllä siinä aikaa menee että kroppa tottuu. Täällä mennään kans koko ajan puupökkelönä mut tulee sekin aika kun kroppa on alkanut tottua!

   Tosiaankin tärkeintä on tehdä sitä mikä on hauskinta ja mistä saa paljon iloa! Mitään ei kannata väkisin tehdä vain sen takia koska on niin aina tehnyt.

 3. Atshuu kirjoitti:

  En tiiä, meikäläisellä toi seinällä olo noin päin on huomattavastu hirveempää ku toisin, ns. oikein päin.. Ku tehään wall-walk:keja, mä keskityn enemmän pelkäämiseen ku lihaskipuun 😀 Kun taas se seinä on estämässä kaatumisen selälleen, ni on turvallinen olo.. Hassua 🙂

  Ottaisin ihan kurssin tohon kahvakuulaan, jos vaan on mahdollista.. Ite kävin aikoinaan Kukka Laaksen iltapäiväkurssin ja sain kyllä mielestäni todella hyvän pohjan, mihin alkaa rakentaa perusliikkeitä. Kukka keskitty mun mielestä todella hyvin oleelliseen ja opettaa varmasti oikeeta tekniikkaa.. Kuulallaki saa olkapäät ja ranteet paukkumaan komeesti 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä taas en uskalla nostaa jalkoja ja ponnistaa seinää vasten sillai ”oikein” päin. Pitää vaan joku ottaa kaveriksi ja kun yhden saan tehtyä niin uskallan toistekin 🙂

   Joo mä oon itse asiassa jo vähän katsellut Noita kahvakuulakursseja! Ei tekis yhtään pahaa kun omat kommervenkkisä senkin morkulan käsittelyssä on. Tänään olis ohjelmassa kahvakuulatempausta, saahan nähdä miten menee 😀

 4. Mervi kirjoitti:

  Hauskaa että olet innostunut crossfit -tyyppisestä harjoittelusta. Itse treenaan ihan ”junttipunttia” kuitenkin höystettynä toiminnallisilla harjoitteilla. Elämänkumppanini puolestaan treenaa Cf -kisoihin, joten laji on jokseenkin tuttu. Oletko ajatellut, että kävisit kuitenkin ns. on-ramp -kurssin, tai foundations -intensiivikurssin Suomen Crossfit-saleista? Ihan kaikkea ei tarvitse kuitenkaan opetella itse, ja onhan lajin ammattilaisten ohjauksessa ”alkeet” käymällä kyky vähentää kaikille inhimillisten aloittelijan virheiden mahdollisuutta 🙂 Tsemppiä joka tapauksessa uuteen aluevaltaukseen!

  • Jonna kirjoitti:

   Olen kyllä ajatellut ja kurssi houkuttaa kovasti. Ainoa este on tällä hetkellä tuo finanssipuoli. Kurssit ovat kohtuullisen arvokkaita eikä kotihoidontuella sellaisia maksella 🙁 lottovoittoa siis toivotaan!

   Ei vaan, syksyllä on tarkoitus lähteä ihan viralliselle cf-salille treenaamaan. Siihen asti opetellaan itse ja kysellään viisammilta neuvoja 🙂

 5. Arttorius kirjoitti:

  Mahtavaa! Hyvältä näyttää itseopiskelut!

 6. Anna kirjoitti:

  Treenasit vissiin kotona? 🙂 Miten pääset siellä treenifiilikseen? Itsellä tulee aina aivan naurettava olo, kun yritän kotona tehä jotain. Jos jotain jumppavideotakin teen, kaihtimet pitää laittaa kiinni :). Sitten pelottaa, että paikat hajoaa, kahvakuula lentää päin telkkaria tms.

  Yksi kiva ohje seitiin. Tee ”kalapuikkoja”, paloittele seiti sellasiksi puikoiksi, kierittele esim. ruisjauhoissa (mausteena esim. suolaa, tilliä ja sitruunapippuria), sit vatkatussa kanamunassa ja lopuksi mantelirouheessa. Öljyssä paisto pannulla. Tuli ihan jäätävän hyviä :).

  -Anna-

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, kotosalla jumppailen aina kun vaan mahdollista. En tiedä, jostakin mä sen fiiliksen aina vaan kaivelen. Jos tuntuu olevan hukassa niin lueskelen vähän blogeja ja katselen motivoivia kuvia. Kyllä se fiilis aina jostain löytyy. Tänään mulla oli lihashuolto päivä, mut en oikein viitsinyt mitään tehdä niin panostin vaan niihin heikoimpiin lenkkeihin. Mä laitoin kyllä kans talvella kaihtimet kiinni kun olis näkynyt vastapäiseen taloon 😀

   Hei, kiitos seitiohjeesta! Täytyy kyllä testata 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.