Hae
Palasia Arjestani

Spinnyt eli amerikkalaiset kanelikierrepullat

Oletteko koskaan nähneet Arnoldsin tiskillä niitä herkullisen näköisiä kanelipullia, joiden päällä on ihanan valkea ja tahmainen kuorrute? Mun mielestä ne on kaikista parhaimpia ja valitsen aina juuri niitä donitsien sijaan. Vihdoin ja viimein löysin Lunni leipoo-blogista näiden kanelisten ihanuuksien eli spinnyjen ohjeen ja viime lauantaina upotettiin taas tytön kanssa kätöset pullataikinaan 🙂

IMG_20141122_192137

Mä olen mielestäni aika hyvä leipuri ja mulle sattuu harvoin mitään kommelluksia näissä hommissa. Lopputuloskin on yleensä erinomainen ja niin se oli tälläkin kertaa, mutta näillä sähläyksillä tuloksena olis voinut myös olla jotain erittäin syömäkelvotonta 😀 Unohdin nostaa ajoissa voin pehmenemään täytettä varten ja mikrossahan siitä tuli aivan liian löysää. Mun fariinisokeri oli päässyt kovettumaan kaapissa ja tiesin, että sen saa helposti pehmenemään pienellä määrällä vettä. Olin kuitenkin vähän turhan malttamatona ja lapoin vettä niin paljon,  että sokeri oli ihan nestemäistä kun palasin sitä hetken päästä katsomaan keittiöön… Loppu hyvin, kaikki hyvin ja pullat oli kuin olikin hyviä!

kuvia 013

Spinnyt eli amerikkalaiset kanelikierrepullat

Pullataikina

 • 2 1/4 dl kevytmaitoa
 • 25g hiivaa
 • 3/4 dl sokeria
 • 120g voita
 • 8 dl vehnäjauhoja

Täyte

 • 80g voita
 • 2 dl fariinisokeria
 • 1 rkl kanelia
 • 1 tl maissitärkkelystä

Kuorrute

 • 50g tuorejuustoa
 • 15g voita
 • 1/2 tl vaniljauutetta (valinnainen)
 • 1/2 dl tomusokeria
 • 1 rkl kevytmaitoa

Valmista ensimmäisenä pullataikina. Ota myös voi täytettä sekä kuorrutetta varten huoneenlämpöön pehmenemään. Sulata pullataikinan voi mikrossa ja anna jäähtyä hetken. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää sokeri, voisula ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes seos on tasaista.Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan joukkoon. Alusta taikinaa käsin tai koneella, kunnes se on kimmoisaa eikä tartu alustaan tai kulhoon. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

20141122_154120

Yhdistä kulhossa fariinisokeri, maissitärkkelys sekä kaneli. Jauhota leivinalusta ja kauli taikinasta noin 50 x 30 cm kokoinen ohut levy. Levitä pehmennyt voi taikinan päälle ja ripottele (mun tapauksessa läiski lusikalla :D) päälle fariinisokeri-kaneliseos. Jätä taikinasuorakaiteen alareunasa noin sentti ilman täytettä.

kuvia 010

Rullaa taikinalevy pitkittäissuunnassa kireälle rullalle. Yritä saada rullasta mahdollisimman tasapaksu ja venytä tarvittaessa valmista rullaa pidemmäksi. Leikkaa pötköstä noin 5 cm levyisiä paloja ja asettele pullat pystyyn 20 x 20 cm kokoisen vuoan pohjalle tasaisesti.

kuvia 011

Anna pullien kohota peitettyinä vielä noin 30 minuuttia. Paista kohonneita pullia 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä! Itselläni keskimmäiset pullat jäivät aavistuksen verran raaoiksi.

kuvia 015

 

Makoisia herkutteluhetkiä <3

2 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Oioi, mitä herkkuja… Mitäs muuten niistä pullakuvista sanottiinkaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *