Hae
Palasia Arjestani

Elä niin kuin opetat.

Niinhän siinä kävi, että flunssa otti musta jälleen kerran vallan. Lauantaista lähtien taistelin sitä vastaan ja yritin teeskennellä ettei se tulossa olisikaan. Eilen oli kuitenkin pakko luovuttaa ja todeta ettei musta enää töihin ole. Aamulla palelin järjettömästi ja kuumemittari näytti 34,6. Illalla palelu alkoi uudestaan ja makasin täristen peiton alle päälläni kahdet pitkät housut ja kaksi pitkähihaista paitaa. Untuvapeitto päällä. Olo ei ollut mikään maailmanvalloittajan ja itkuhan siinä tuli kun meidän 2-vuotias tuli silittelemään mun päätä hokien samalla Äiti rakas <3 Vaikka tuo uhmaikäinen välillä raastaa multa hiuksetkin päästä niin osaa se tarvittaessa olla myös maailman ihanin ja hellyttävin olento 🙂

20140326_155549

 

20140326_155149

 

20140326_155142

 

20140325_175029

 

20140326_153413

 

Täytyy taas kerran muistuttaa itselleen, että vaikka nyt olo on tällainen niin flunssa menee yleensä suht nopeasti ohi. Harva siihen kuolee. Ulkona paistaa aurinko ja asiat on muuten hyvin. Treenaamaankin taas pääsen aikanaan ja tän sairastelun kuulemma pitäis loppua kesän tullessa. Lohduttavaa kuulla vaikken siihan enää jaksa ihan täysin uskoakaan.

IMG_20140325_071013 IMG_20140325_184122 IMG_20140326_170031

 

On tässä ilon ja naurun aiheitakin ollut viime päivinä, kuten hyvän musiikin kuuntelu työmatkoilla, siskon lähettämä iso synttärilahjapaketti mulle ja tytölle sekä kummityttöni laittama varsin osuva synttärikortti! Nyt on aika keskittyä kaikkiin positiivisiin asioihin ympärillä niin mielialakin pysyy positiivisena 🙂 Olen hankkinut kotiin uusia kasvien siemeniä, haaveillut uusista ja värikkäistä verhoista, matoista ja sohvatyynyistä ja hankkinut paljon hedelmiä syötäväksi. Niin ja leiponut ja laittanut ruokaa. Nauttinut niistä arjen pienistä asioista joihin ei kiireen keskellä normaalisti edes kiinnitä huomiota!

kuvia 007 kuvia 001 IMG_20140323_135159 20140323_145039

 

Mutta miten vaikeeta voi olla tämä syömispuoli kipeenä!? Oon joskus aikoinaan kehittänyt itselleni käsityksen, jonka mukaan aina sairastuessa saa vetää napaansa ihan mitä mieli tekee. Mätöllä ja roskaruuallahan sitä terveeksi tullaan. Kalorit parantaa nähkääs. Tämä on asia mikä pitäis saada pois tuolta korvien välistä. Oon syönyt suht siististi koko viikon, mutta keskiviikkona iski pakottava tarve saada jättisäkki irtareita ja senhän minä ostin. Tajusin heti kotiin tullessani ettei se oloani varmasti paranna, päinvastoin! Laitoin saman tien pussista kuvan instagrammiin (jonnam1983) kera kuvatekstin: Kertokaa mulle kolme hyvää syytä miks mun ei kannata tuhota noita irtareita napaani. Ehkä uskon teitä paremmin kuin itseäni… Ja tuohan toimi! Ei mennyt montaa minuuttia kun hyviä perusteluita alkoi tulvimaan ja karkkipussi päätyi kaapin perälle 🙂 Taas virtuaalinen vertaistukiryhmä pelasti!

Damn you irtaripussi!

Damn you irtaripussi!

IMG_20140326_071114 IMG_20140323_204943 IMG_20140324_201820 20140324_111826 20140323_182300Yritän aina tällaisina epätoivon hetkinä muistuttaa itselleni mitä tahdon opettaa myös muille: eläkää rennosti turhista stressaamatta, syökää terveellisesti mutta älkää unohtako herkuttelua, nauttikaa elämästä ja arjen pienistä asioista! Aika ja elämä kulkee niin nopeaan ohi, ettei kannata murehtia eilistä tai stressata huomisesta, vaan nauttia tästä hetkestä!

<3:lla Jonna

Ps. Nyt on vuoden 2014 tähtituote-äänestys käynnissä. Käykääpä äänestämässä omaa suosikkianne täällä. Oma ääneni meni Jokilaakson Juusto Oy:n ILO luomu porkkanahummukselle. Sain sitä itselleni testiin ja sopii muuten erittäin hyvin näkkärin päälle ja dippaamiseen!

Pss. Käykääs katsomassa instasta mitä mä olen taas saanut aikaiseksi 😉 Reseptiä pukkaa!

7 kommenttia

 1. cathy kirjoitti:

  Siitä muuten näkee mitä sitä ite on lapselle sanonut, kun toisella on paha olla / pahamieli..
  Sain nimittäin ite kerran raskaushormoonihuuruisissa itkuissa kokea sen, kun poika 2 v 5 kk tuli silittämään päätä ja sano:
  ”äiti mikä on?”
  mä: ”äitillä on vähän pahamieli”
  poika halaa ja sanoo: ”paha miili… äiti älä välitä.. minä hakee nenäpaperi” ja kipittää nopeesti hakemaan nenäliinaa (oikeesti haki vessasta vessapaperia, koska ei yletä keittiössä sinne missä nenäliinat on. <3 🙂

  Paranemisia sinne! Täällä nuha ja yskä on ollu pojassa ja en välittäis sitä itelle tällä vatsalla (rv 27+).

  • Jonna kirjoitti:

   Oi miten suloinen poika sinulla 🙂 LApset osaa kyllä olla ihania. Ja hauskoja! Satiin eilen taas nauraa vedet silmissä tytön sutkautuksille. Niistä huomaa hyvin mitä itse puhuu lapsen kuullen 😀

 2. Merja kirjoitti:

  Voi! Pikaista paranemista! Miulla just meni kahden viikon loma lähes sairastellessa + muksuilla vatsatautia ja kuumetta… Mutta nyt ollaan TERVEITÄ (mitä mie nyt tuhisen ja tirskun allergian takia)! Huraa!
  Oon niin samoilla linjoilla siun kanssa siitä, että yrittäis elellä stressaamatta, syödä terveellisesti, herkutellakin voi (kohtuudella) ja mikä ehkä tärkein kaikista -nauttia niistä arjen pienistä asioista! Just nyt oon herkkulakossa kuukauden, kun lähti lomalla herkuttelu ”vähän” lapasesta ja oon vähän helppo tarttumaan tuollaisiin haasteisiin! Heh! 🙂 Muuten jatketaan totutulla tiellä! Ihanaa aurinkoista kevättä siulle! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva kuulla että siellä ollaan jo paranemaan päin! Mä onnistuin saamaan vielä jonkun korvatulehduksen ja oon niin tukossa vieläkin ettei usko kukaan. Katsotaan josko tuo nenäkortisoni taas auttais… Eipä ole paljon tarvinnut herkutellakaan kun mikään ei maistu miltään 😀

 3. t2 kirjoitti:

  ite oon ollu ny vuoden ilman flunssaa ku oon syöny SELEENIä säännöllisesti.

  • Jonna kirjoitti:

   Seleeniä? Täytyypä ottaa asiasta selvää. Suositteliko sinulle joku seleenin syömistä?

   • t2 kirjoitti:

    luontaishoitaja suositteli.ravinto(maaperä) nykyään hyvin Seleeni-köyhää vaikka on yksi tärkeimmistä antioksidanteista ja voimakas immuunipuolustuksen tukija jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *