Paleo kalzonet.
Kalzonet. Kozonet. Jonzonet. Ihan miten vaan. En tiedä näille mitään fiksua nimeä, mutta idea on vähän sama kuin Kotipizzan kozonessa, mutta toteutus on vähän erilainen. Niin ja huomattavasti terveellisempi!
Paleo kolzonet, pohja:
- 1 kukkakaali, leikattuna pieniksi paloiksi
- 50g mozzarella-juustoa
- 1 kananmuna
- suolaa, mustapippuria, sipulijauhetta
Täyte:
- tomaattisosetta
- 50g mozzarellajuustoa
- kinkkua ja jauhelihaa
- mitä ikinä keksitkin!
1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Blendaa kukkakaalit blenderissä useassa osassa riisin näköiseksi.
2. Siirrä kukkakaali-riisi mikonkestävään astiaan ja mikrota täydellä teholla 8 minuuttia.
3. Kuivaa nesteet kukkakaali-riisistä pienissä osissa lautasella esim. astiapyyhettä käyttäen. Yritä saada kukkakaalit mahdollisimman kuiviksi! Tämä on erittäin tärkeää, jotta kuoresta tulisi mahdollisimman rapea eikä pelkkää mössä (niin kuin allekirjoittaneella kävi…)
4. Siirrä kuivatettu kukkakaali-riisi astiaan, jossa sekoitat siihen pilkotun mozzarellan, kananmunan sekä mausteet. Sekoita hyvin!
5. Levitä leivinpaperi pellille ja painele siihen kolme ympyränmuotoista pohjaa.
6. Paista pohjia uunissa tasan 10 minuuttia. Nosta pohjat uunista ja levitä toiselle puolelle lämpäretta tomaattisosetta ja haluamiasi täytteitä
7. Nosta varovasti paistinlastan avulla toinen puoli lämpäreestä kanneksi ja painele reunat tiiviisti kiinni.
8. Paista uunissa 12 minuuttia. Tarjoile kuumana!
Maultaan nämä olivat tosi hyviä vaikka eivät kovin kauniita olleetkaan. Mä en ilmeisesti saanut kuivatettua kukkakaaleja riittävästi, koska kalzonet olivat rapeita lähinnä reunoilta. Kaikki meni silti kaupaksi 🙂
Alkuperäinen ohje täällä.