Hae
Palasia Arjestani

Ei enää niin tikis

Processed with VSCO with a4 preset

Kaupallinen yhteistyö: A-lehdet

Sali- ja fitnessmaailma on aika kovaa ja rankkaa. Salilla pyörii kireässä ja lihaksikkaassa kunnossa olevia tyttöjä tuon tuosta ja väkisinkin mieleen hiipii ajatus kun mä olen vain tällainen… En voi kieltää etteikö mielessä olis välillä käynyt, että olispa kiva olla paremmassa kunnossa kuin nyt, mutta sitten mietin että minkä takia? Olisinko onnellisempi jos olisin kireämmässä kunnossa? Parantaisiko se mun olkapään tai kohentaisiko itsetuntoa? Vastaus on joka kerta sama: ei, rasvamäärä ei ole millään tavalla sidoksissa mun onnellisuuteen, olkapään paranemiseen saatu itsetuntoon. Vaatteet ehkä mahtuisivat ja istuisivat paremmin, mutta hyvinhän nuo pysyvät päällä nytkin.

Uusin Kauneus&Terveys-lehti on treenipainotteinen ja luin sen yhdeltä istumalta kannesta kanteen. Erittäin hyvää settiä sanoisinko! Kaikista paras artikkeli kertoi 12 erilaisesta naisesta ja 12 erilaisesta kehosta. Oli pitkää, lyhyttä, laihaa, pyöreämpää, lihaksikasta, reitevää, skrodea, urheilullista, ihan laidasta laitaan siis! Jokaiselle hyvin erilainen tarina takana, mutta päällimmäisenä jokaisesta naisesta huokui rakkaus omaa kehoa kohtaan. Tämä pisti jälleen kerran ajattelemaan. Omaa kehoa tulisi rakastaa ja kannustaa pysymään terveenä. Jokainen meistä tietää itse milloin oma keho voi hyvin ja on terve. Ulkonäöstä sitä ei pysty päättelemään. Joku voi olla ylipainoinen, mutta terve ja tyytyväinen kroppaansa. Toinen taas hoikka, mutta vihaa omaa kehoansa. Kenestäkään ei näe ulospäin minkälainen hänen suhde on kroppaansa, mutta jokainen meistä tietää kuinka itse voi ja nimenomaan siihen asiaan tulisi panostaa.

Processed with VSCO with a4 preset

Vielä reilu vuosi sitten olin omasta mielestäni vielä todella hyvässä kunnossa, niin hengityselimellisesti kuin rasvaprosentillisesti. Sitten tuli tämä olkapäävaiva ja motivaation lasku. Treenikerrat harveni eikä liikunta oikein kiinnostanut. Vasta nyt olen taas alkanut saamaan treeni-intoa takaisin, mutta vie paljon aikaa rakentaa vanha lihasmassa takaisin. Rasvaprosentista ei enää niin väliä, koska en todellakaan jaksa alkaa mitään dieettejä vetämään. Välillä sekin on käynyt mielessä, että pitäisikö, mutta kenen takia? Katsotaan mitä koko ajan kovenevat treenit tuo tullessaan kunnon osalta, mutta eniten toivon saavani vanhan Jonnan takaisin. Sen, joka pystyi treenaamaan sata lasissa miettimättä koskeeko kohta johonkin. Haluan kropan, joka toimii kunnolla en sellaista, joka vain näyttää hyvältä. Muutama päivä sitten mietin, että ilkeänkö kuvata makkaroineni mitään vatsatreenivideota, mutta onhan meillä ihan tavallisillakin ihmisillä oikeus tehdä treenivideoita, vaikka vähän hyllyisi ja pullistelisi! Uskon, että suurin osa siellä ruudun toisella puolella olevista ihmisistä on samanlaisia tavallisia ihmisiä kuin minä ja haluan omalla esimerkilläni näyttää, että treenata voi myös ilman ulkonäöllisiä tavoitteita tai haaveena kisalavat!

Tällä hetkellä olen todella onnellinen tämän aamun hyvin sujuneesta kyykkytreenistä ja siitä energisestä fiiliksestä, jonka kunnon treeni sai aikaan! Mukavaa viikkoa just sulle 🙂

Ps. Jos Kauneus&Terveys kiinnostaa niin blogin lukijat saavat nyt lehteä 5 nroa hintaan 19,45 € (norm. 38,90 €) + lahjaksi House of Elliott Hollywood -rannekorun! Käytä koodia jonna1983 saadaksesi alennuksen. Tilata voit täältä.

6 kommenttia

 1. Emilia kirjoitti:

  Voih Jonna!
  Ihan törkeen hyvin kirjoitettu teksti! Voit ihan hyvin tehdä treeni videoita, uskon että kukaan ei välitä edes jos on vatsassa vähän muhkuroita jne, osoitat sillä että ei aina tarvitse olla ihan tikis! Olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet, tikissä tai vähemmän tikissä, sillä ei ole mitään väliä. Kiitos! Olet ihana!
  ???

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, kiitos 🙂 Välillä näitäkin asioita pitää sylkeä ulos päästä niin konkretisoituu itsellekin paremmin. Samalla ehkä joku muukin ymmärtää sen ettei ulkokuori merkitse kaikkea 😉

 2. Suvi kirjoitti:

  Kiitos tästä! Nykyisin on erikoinen ilmiö vallalla, tavallisten ihmistenkin pitäisi näyttää fitnesspimuilta 24/7 ja fitinnäköisen kropan kuvitellaan tarkoittavan hyvää kuntoa, vaikka suorituskyky ja ulkonäkö eivät todellakaan missään suorassa riippuvuudessa ole. Ehkä se on tää ikäkin, raskaudet yms, alkaa arvostaa uusia asioita! Mullakin päätavoite on hyvä fiilis ja karua mutta totta, toimintakyky vielä eläkkeelläkin 😀 . Toki linjojen koheneminen on plussaa, mutta prioriteeteissa aika kaukana. Ja kyllä sun kropasta edelleen liikunnallisuuden hyvin huomaa, monestihan ne on ne kriittisimmät lasit aina peiliin katsoessa.

  • Jonna kirjoitti:

   Ja ylipäänsä pinnalla on suorituskeskeisyys, kaikessa pitäisi olla hyvä: hyvässä kunnossa, kaunis talo ja kiltit lapset, hyväpalkkainen duuni, hieno auto ja mitä näitä nyt on. Tai ehkä se vain on tämä some-maailma, joka ohjaa ihmisiä pikkasen väärään suuntaan…

 3. ulla kirjoitti:

  Kiitos.. olipa kiva mukavaa luettavaa:)

  Ihanaa tätä viikkoa !!! Aurinko jaksaa onneksi paistaa :D:D

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! Tänäänkin on todella ihana ilma ulkona ja minä vaan ähötän täällä sisällä duunissa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.