Hae
Palasia Arjestani

Miksi instassa kannattaa kommentoida & keitä itse seuraan instagramissa x 36?

Miksi instassa kannattaa kommentoida

Mikä ihmeen somerinki?

Helou ihmiset! Tälle päivälle oli ihan toisenlainen postaus suunnitteilla, mutta niin vain päivä kulki eri tavalla ja eteen tuli asia, josta on pakko puhua. Sain tänään päivällä viestiä, että jodelissa keskustellaan bloggaajien instaringistä, jonka yhteydessä omakin nimeni mainittiin. Tällainen ryhmä on todella olemassa ja siihen kuuluu useita tuntemiani bloggaajia. Jodelissa oltiin närkästyneitä siitä, että bloggaajat kommentoivat toisilleen ja ”hypettävät” toisiaan. Tämä on minusta melko kummallista näin aktiivisen grammaajan näkökulmasta. Instagramin algoritmihan on siitä kökkö, että jos et tykkää etkä kommentoi ihmisiä, et myöskään näe heidän postauksiaan. Ne parhaimmatkin jutut siis painuvat näkymättömiin ellet itse niitä instagramin kätköistä kaiva esille. Luen itse paljon blogeja ja haluan myös seurata näitä ihmisiä. Siksi siis kommentoinkin heidän kuviinsa JOS on jotain sanottavaa. Muuten pelkkä tykkäys riittää. Tämä meidän ryhmämme on sellainen, jossa keskustellaan yleisesti bloggaamisesta ja jaetaan siihen liittyviä juttuja, mutta sinne saa jakaa myös omat instalinkkinsä. Henkilökohtiasesti olen tykännyt tästä ryhmästä suunnattomasti, koska nyt minun ei tarvitse kaivaa kaikkia näitä kuvia erikseen instasta. Minä seuraan 1460:tä ihmistä, joten ei ihmekään, jos tähän määrään hukkuu osa, vai mitä olette mieltä? Kyseessä ei siis ole mikään feikkaus saati ostetut seuraajat, vaan ryhmä, jonka jäsenet tsemppaavat ja tukevat toisiaan tässä (välillä todella kurjassa) somemaailmassa.

Miksi instassa kannattaa kommentoida?

Kannattaako instassa kommentoida ja jos kannattaa niin miksi? Itse kommentoin sen vuoksi, että on kiva antaa palautetta muille. Se on myös yksi tapa pitää yhteyttä tuttuihin. Blogikollegoille haluan antaa näkyvyyttä ja saada heidän kuvat omaan feediini, jotta voin seurata heitä aktiivisesti. Kommentointi on hyvä tapa vuorovaikuttamiseen, ideoiden jakamiseen ja saamiseen. Olen kerännyt itselleni seurattavaksi ihmisiä, joilta saan hyviä vinkkejä, joilla on kauniita kuvia ja/tai he inspiroivat. Kommentoin itse todella paljon ja ollaan saatu ihan tuntemattomien ihmisten kanssa mielettömiä keskusteluita aikaiseksi. Kommentoimalla olen myös löytänyt paljon uusia samanhenkisiä ihmisiä seurattavaksi. Ja onhan se eräänlainen kunnia-asia saada kommentteja, koska se kertoo, että olen onnistunut luomaan jotain ajatuksia herättävää. Eli kommentoikaa ihmiset, kommentoikaa! Se on pelkästään positiivinen asia.

Miksi instassa kannattaa kommentoida

Keitä itse seuraan instassa x 36?

Tässäpä lista tileistä, jotka avautuvat mulle ensimmäisinä tällä hetkellä instagramissa!

 • @jessicareiman Mieletön sporttimimmi, kauniita kuvia ja paljon inspiraatiota!
 • @nauravanappi käsitöitä, diy-juttuja ja tavallista perhearkea
 • @johannavaris Bloggaajakollega ja toinen Vaikuttajamedian perustajista, jonka olen tuntenut jo kauan!
 • @tyttösinäoletvahvaofficial Minnaa olen seurannut jo vuosikaudet, aina meidän molempien fitnessvuosista lähtien.
 • @johanneslaine Mielettömän inspiroiva tyyppi mm. Greenstreetin ja Voima-kahvilan takana
 • @piiapajunen Hienoja kuvia, tykki mimmi ja hyviä juttuja.
 • @katrigruner Tyyliniekka, vitsiniekka, blogikollega ja naapurin muija 😀
 • @journal_junkies Bullet journal juttua, kauniita piirustuksia ja ideoita plannerointiin.
 • @iidanmatkassa Blogikollega hänkin. Kauniita kuvia ja ihania juttuja vauva-arjesta (vaikkei mulle enää vauvaa olekaan!)
 • @queenofeve Blogikollega ja toinen Vaikuttajamedian perustajista. Eveä olen seurannut Pakkotoiston ajoista lähtein eli hemmetin kauan!
 • @nanafitofficial inspiroivia treenivideoita ja kauniita kuvia, blogikollega hänkin.
 • @annaliljeroos Anna on mielettömän hyvä kirjoittaja ja tutustuttiin Fitfashionin aikoihin, ihana tyyppi!
 • @satujavarus Treenaa samalla salilla mun kans, bodymimmi ja kissahullu, niin kuin minäkin.
 • @elavegan herkullisia vegaaniruokia!
 • @pesojoonas uudempi tuttavuus somepuolella, mutta tykkään kovasti hänen jutuistaan.
 • @psolenvegaani herkullista ruokaa, hulvattomia juttuja ja inspiroivia videoita!
 • @therealmofmaria tuttu alun perin youtuben kautta!
 • @sarahs_day ehdottomasti mun lemppari tubettaja! Mielettömiä kuvia ja isosti inspiraatiota <3
 • @laurahoooo Crosfittaaja, jonka tili on täynnä mahtavia treenivinkkejä!
 • @monnatreenaa Blogikollega, jonka tapasin vähän ennen Fitfashionille siirtymistä, ihanan positiivinen ja sanavalmis nainen!
 • @outikarita Outiakin olen seurannut fitnessvuosista saakka eli aika kauan! Outin blogissa ja instassa on aina todella positiivinen meininki.
 • @viimeistamurumyoten Herrrrrkullista ruokaa!
 • @miraflekander Kuopion tyttö, joka leipoo ja tekee käsitöitä. Katsokaapa Miran tili!!!
 • @janetteramberg Tykkään todella paljon tämän mimmin instastooreista!
 • @roosahaapalainen Samalla salilla treenaava voimamimmi
 • @katarinatunturi Paljon järkevää puhetta treenaamisesta ja elämästä
 • @arvokasmaailma Jos olet kiinnostunut ekologisesta elämäntavasta, niin tsekkaa tämä!
 • @suzardi Tuttu mimmi salilta, todellinen voimanpesä ja kaunotar.
 • @tiiamarietta hulvattoman hauskoja juttuja!
 • @juliaihminen paljon puhetta rahasta ja perheestä, tuttu saman nimisestä blogista!
 • @kaisafit Todella inspiroivia ja hyviä treenivideoita!!!
 • @saratickle Nuo valokuvat…täydellisiä!
 • @nollahukka vinkkejä zerowaste-elämään!
 • @umppu suoraa puhetta asiasta kuin asiasta! Umppu nostaa aina kissan pöydälle, kun muu eivät sitä tee. Instastoorissa mahtavaa perhearkea.
 • @junkrella Ihan huikeita kirppislöytöjä!
 • @toinen_kierros Miten tavaroille voi antaa uuden elämän ja mitä kaikkea roskiksesta voikaan löytää?

Näiden lisäksi seuraan useita julkkiksia, crossfit- ja fitness-urheilijoita, bloggaajia, ystäviä, käsityötilejä, vanhoja tuttuja, pr-toimistoja, brändejä, tubettajia, valokuvaajia, muusikoita jne. Ja aina kun kuva herättää ajatuksia, kommentoin! Siksi minusta on vähän kummallista syyttää tai paheksua ihmisiä, jotka aktiivisesti kommentoivat. Mulle on ihan sama mitä pikkusieluiset ihmiset jodelissa kirjoittelevat, aion jatkaa samaan malliin kuin tähänkin asti!

Mitkä on sun lemppari instatilejä? Kommentoitko koskaan kuviin mitään?

Edellinen postaus: Viikon 4 ruokapäiväkirja – Vähillä kokkaamisilla

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

Miksi instassa kannattaa kommentoida

4 kommenttia

 1. MinultaTeille kirjoitti:

  Siis olipa mielenkiintoinen postaus! 🙂 Nuista luettelemistasi instagramtileistä osa oli minulle entuudestaan tuttuja, osaa en ollut kuullutkaan ja menenkin seuraavaksi katsomaan, löytäisinkö ketään mielenkiintoista ja uutta seurattavaa!

  • Jonna kirjoitti:

   Just tämä oli mun ideana näitä ylös kirjatessani: jakaa uusi hyviä instatilejä muille seurattavaksi! Toivottavasti löytyi edes joku sinua kiinnostava 🙂

 2. virtaen kirjoitti:

  Löytyi itselle uusia seurattavia, kiitos ! Ja mielenkiintoinen postaus 🙂

  Alkuun olin tästä some-/haippiringistä sitä mieltä, että en oikein tykkää. Mutta nyt luettuani tämän, ymmärrän toisen kannan. Totta kai on just kannattavaa tukea kollegaa ja etenkin jos kyse on jonkun muutamien tuhansien seuraajamäärän tili, niin sehän katoaa sitten isompien tilien tieltä.

  Sitä en ymmärrä kuitenkaan, että isot somettajat tekevät tätä, kun muutenkin jo heillä sitä näkyvyyttä on ja saavat ihan helposti.

  • Jonna kirjoitti:

   Minä taas ymmärrän sen isompienkin somettajien puolen. Minullehan tämä kaikki on vain harrastusta. Kirjoitan ihan kirjoittamisen ilosta, laitan instaan kuvia samasta syystä ja siellä tykkäilen ja kommentoin aina kun jotain mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää osuu eteen. Minä en siis ole koskaan tehnyt yhtään kaupallista yhteistyötä instagramissa. Mulla on itselläni päivätyö, josta saan palkan ja olen siihen ihan tyytyväinen.

   Nämä isommat somettajat taas tekevät sitä työkseen. He saavat siitä elantonsa ja mitä enemmän on seuraajia sitä enemmän on todennäköisesti myös yritysten kanssa yhteistöitä mikä taas tietää leipää pöytään ja vaatteita lapsille. Somemaailma on aika raaka. Jos et pysy pinnalla ja tuo itseäsi koko ajan esille, ei sinulla ole tulojakaan. Tässä yksi syy miksi minusta ei olisi koskaan tekemään pelkkää somea. En jaksa koko ajan tyrkyttää itseäni joka paikkaan. Minusta on paljon mukavempi puuhastella pienemmissä ympyröissä ja olla stressaamatta yhteistöistä. Osa näistä isommista somettajista on kavereitani, joten ihan mielelläni autan heitä tuomaan sen leivän pöytään ja antamaan heille näkyvyyttä, jos vain pystyn 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *