Hae
Palasia Arjestani

Viikon 21 ruokapäiväkirja – harvinaisen hyvä viikko!

viikon 21 ruokapäiväkirja

Viikon 21 ruokapäiväkirja jäi tällä kertaa loppuviikkoon kaikenlaisen ylimääräisen häslingin takia. Vietin eilisen päivän uudessa toimipisteessä auttamassa labran väkeä alkuun ja treenin jälkeen olin niin poikki etten jaksanut enää konetta avata. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Viime viikko meni suhteellisen siisteissä merkeissä, olihan vielä herkuton toukokuu menossa. Oltiin viikonloppu mökillä ja perjantaiksi ostin menomatkalle junaan mielettömän herkullisen savulohisalaatin Eat your Greens:stä ja siihen kylkeen Greenstreetin minttusuklaaraakakakkua palasen. Hitsi miten hyvä kombo! Viikonloppuna tehtiin itse mökillä haukipihvejä miehen ja appiukon pyytämistä hauista ja sunnuntaina paisteltiin taas polentalla paneroituja broilerin fileitä. Huomaan, että makuaisti on nyt aivan eri tasolla kuin ennen herkutonta toukokuuta. Eilen kesäkuun koittaessa maistoin palan kakkua salilla ja huomenna me mennään kakkugalleriaan tuhlaamaan mun voittamaa lahjakorttia. Siitä vielä synttäreille…En todellakaan halua enää samaan sokerikoukkuun missä olin huhtikuun puolella. Haluan niin säilyttää juuri tämän fiiliksen! Nähtäväksi jää kuinka tässä onnistun…

Mutta sitten viime viikon kimppuun eli viikon 21 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät!

MAANANTAI

Töissä 7.30-15.00

5.20 kauraleipää päällisillä, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja teetä

9.00 omena, teetä ja Nutisalin jogurttisekoitusta

11.15 itse tehtyä kanasalaattia

14.00 riisikakkuja ja banaania

16-17.30 treeni: etukyykky, suorinjaloin mave ja hyvää huomenta

kävely kotiin + palkkari

19.00 riisiä, kanaa, avocadotahnaa, punajuurisalaattia ja hapankaalia

21.30 smoothie: banaania, pinaattia, heraa, mustikoita, kauramaitoa

TIISTAI

viikon 21 ruokapäiväkirjaTöissä 10-18

7.15 kauraleipää päällisillä, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja teetä

9-9.40 kävely töihin

9.50 Picnicin vihersmoothie

12.00 Picnicin kana-fetasalaatti ja pala patonkia

16.00 turkkilaista jogurttia, mustikoita ja Nutisalin jogurttisekoitusta

18.40 kauraleipää kinkulla, salaatilla, juustolla ja kurkulla

21.00 mysliä, Ehrmannin suklaapuddingia ja yogurttisekoitusta

KESKIVIIKKO

viikon 21 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää päällisillä ja teetä

9.00 omena ja teetä

11.15 kanaa, riisiä, vihanneksia ja hummusta

14.15 riisikakkuja ja banaania

16-17.30 treeni: mave, tempausveto, tempaus, yhden käden pystypunnerrus

kävely kotiin + palkkari

19.00 riisiä, paneroituja kalafileitä ja vihanneksia

21.15 kaksi riisipiirakkaa päällisillä

TORSTAI

viikon 21 ruokapäiväkirja

Helatorstai: vapaapäivä! Tsekkaa video päivästä täältä.

10.00 kauraleipää päällisillä, mustikkasmoothie ja teetä

12.30 banaani

13.30-15 treeni: etukyykky, pukkiveto, hyvää huomenta

16.30 riisiä, paneroituja kalafileitä, vihanneksia ja kauraleipä kinkulla ja kurkulal

18.30 Battle oats -patukka (oli hyvää!!!)

21.30 mysliä, omenaa ja Ehrmannin suklaapuddingia

PERJANTAI

viikon 21 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 kauraleipää päällisillä, mustikkasmoothie ja teetä

9.00 Delightin choco brownie -patukka ja teetä

11.30 kana-cesarsalaatti ja riisipiirakka

16.30 Eat your Greensin sauvolohisalaattia ja jälkkäriksi pala minttusuklaa raakakakkua

19.00 saunamakkara

21.15 Lidlin kaurapalan molemmat puolet kinkulla ja juustolla

LAUANTAI

viikon 21 ruokapäiväkirja9.30 uuniriisipuuroa, kauraleivän puolikas päällisillä ja 2 kuppia teetä

12.30 omena

14.00 haukipihvejä, perunaa, kermaviilikastiketta ja vihanneksia

16.00 Nutisalin yogurttisekoitusta videota editoidessa ja lehteä lukiessa

18.30 Lidlin kaurapalan molemmat puolet, kinkkua, juustoa ja kurkkua

20.00 saunamakkara

21.30 omena

SUNNUNTAI

viikon 21 ruokapäiväkirja9.30 kaksi paahtoleipää kinkulla ja juustolla + teetä

13.30 riisiä, polentalla paneroituja kanafileitä, itse tehtyä kastiketta ja vihanneksia

16.00 automatkalla Nutisalin yogurttisekoitusta sekä battle oats -patukka

18.30 turkkilaista jogurttia, pähkinöitä ja marjoja

21.00 good nigth -puuro (resepti tulossa!)

Olen vähän tarkastellut minkälaiseksi mun ruokavalio on herkuttoman toukokuun aikana mennyt ja suht hyvänä se on pysynyt, mutta rennolla otteella kuitenkin. Mulle ei ole mikään ongelma syödä esim. paneroituja kalafileitä tai ostaa välillä valmisruokia. Mulle itselle tärkeintä on, että runko pysyy suhteellisen siistinä mutta myös mieliteoille on sijaa. Liian tiukkapipoinen ei saa ruuan kanssa olla. Edelleen usein kauppaan mennessä en edes tiedä mitä ruokaa sinä päivänä laittaisin, vaan fiilistelen ja menen omien mielihalujen tai muun perheen pyyntöjen mukaan. Nyt olen jopa joinain aamuina saanut aamupalalle lisättyä esim. smoothien ja nälkä pysyy aamupäivällä huomattavasti paremmin poissa kun aiemmin. Erilaiset protskuvanukkaat on mun arjen luksusta vaikkei ne välttämättä mitään maailman ravintorikkainta ruokaa olekaan. Ehkä juurikin ne ja välillä joku patukka pitää herkkuhimot hyvin kurissa. Tällä linjalla jatketaan!

Miltäs viikon 21 ruokapäiväkirja näyttää?

Ps. Jos crossfit kiinnostaa niin meidän salille eli crossfit Vantaalle on tulossa onRamp -kurssi (alkeiskurssi) 17-18.6.2017! Ilmoittaudu ja tsekkaa lisätiedot täällä. Sali sijaitsee Vantaan Tammistossa osoitteessa sähkötie 8. Ei muuta kuin tervetuloa mukaan!

6 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  taas kommentoin ensimmäisenä, haittaako sua kun samat ihmiset kommentoi blogissasi? kertakäyttölautasista en enää jaksa sanoa. kiva kuulla että oli hyvä viikko ja herkuton linja pysynyt. olihan viikollasi todella maukkaita ruokia joita voisi jo herkuksi sanoa; smoothieta raakasuklaata pähkinöitä ja saunamakkaraa. olen samaa mieltä että liian tiukka ei saa olla. myös kaupassa päätän vasta mitä syön/löytyy/tarjouksessa. eikä morkkista kannata protskuvanukkaista pitää, parempi ne kun jotkut perusvanukkaat tai pussikiisselit. onko tuo oat patukka gluteeniton? toivottavasti herkuton linja pysyy nyt kesällä tulee kaikenlaiset ihanat herkut. onko sulla joku erityinen suosikki? kiva kun tulee reseptejä ja paljastat ennakkoon; nigth-ohjetta odotellessa. tein muuten sun jauhelihapizzapannaria kummilapsille(2016arkisto)ja oli iso hitti 2013 löysin banaaniavokadoleivän joka myös meni kaupaksi. tein sen tosin ilman hunajaa ja pähkinöitä mutta tuotos onnistui silti. tack så mycket!

  • Jonna kirjoitti:

   Ei todellakaan haittaa, se on kiva vaan! Haha, kertseistä ei ehkä kannata mainita, koska se asia vaan ei tule koskaan muuttumaan eikä se ole millään tavalla minusta kiinni. Niin pitkään kun mökille ei tule vettä niin niin käytetään. Ei joka aterialla, mutta kerran päivässä ainakin. Toisaalta, ne menee uuniin poltettavaksi, joten eivät ainakaan jätemäärää kerrytä.

   Battle oats -patukat on gluteenittomia joo! Mulla odottaa keittiössä uusi maku testattavaksi: valkosuklaa-kookos. Ostin eilisellä kauppareissulla. Kesällä mä tykkään eniten mansikoista, herneistä ja kirsikoista sekä tietysti jäätelöä uppoaa. Yritän pitää nyt suh siistiä linjaa, koska tänään käytiin Kakkugalleriassa tuhlaamassa lahjakortti ja tää olotila sokerimätön jälkeen on aivan järkyttävä…en tykkää yhtään!

   Vitsi tuota jauhelihapannaria pitäis tehdä itsekin taas! Se on mielettömän hyvää <3

 2. Aino kirjoitti:

  Ihana kuulla ja myös huomata että osaat pysyä rentona ruuan kanssa. Siitä voisi ollakin kiva kuulla tarkemmin. Miten hyvin sinulla ruoka sulaa, siis onko aina jo nälkä kun syöt uudelleen, vai haukkaatko välipaloja ettei nälkä ehtisi tulla? Itse olen todella huono syömään jos ei ole kunnon nälkä, ja nuorempana on tullut tehtyä tyhmyyksiä ruokavalion kanssa niin tuntuu ettei aineenvaihdunta oikein pelitä vieläkään – nälkää ei siis meinaa tulla, ja kun yritän väkisin syödä säännöllisesti, tuntuu että koko ajan on liian täynnä.

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä mulla 99%:sti on aina nälkä kun syön ja vältän varman päälle syömistä. Joskus töissä en pääse iltapäivällä välipalalle niin sitten on pakko syödä melko lähellä treeniä, koska muuten kuolisin nälkään. Joskus taas ei tule nälkä millään ja silloin ruokailuvälit venyvät pitkiksi. En silti ota siitäkään stressiä, koska kyllähän sekin jo kertoo jotain kehon toiminnasta. Usein nämä nälättömät päivät on lepopäiviä. Paitsi jos edellisenä päivänä on ollut todella rankka treeni. Silloin on nälkä koko päivän!

   Entä jos suosiolla syöt harvemmin, mutta suurempia annoksia? Siis ihan kunnon aterioita, ei mitään välipaloja. Jokaisen kroppa toimii niin eri tavalla ettei kannata väkisin ahtaa, jos ei yksinkertaisesti uppoa 🙂

 3. henna kirjoitti:

  Hei, olisi kiva kuulla kattava listaus kaikista ruokaan liittyvistä lempparijutuista, ihan siis lähtien siitä mikä on lempiruoka, juoma, herkku, mauste jne ja lempiravintola, kahvila, resepti, keittokirja – mitä vaan keksitkin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *