Hae
Palasia Arjestani

Lauantaipäivä mun matkassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime lauantaina heräsin jumalattomaan päänsärkyyn, joten jo perjantai-iltana laitoin kellon soimaan seitsemäksi lauantaiaamuna. Tiesin, että väsyttää mutta tärkeintä oli testata kärsisinkö taas päänsärystä. Kellon pärähtäessä soimaan olin tikkana ylhäällä. Väsytti toki vähän, mutta pää oli kunnossa ja mieli kirkas. Muu perhe tuhisi sängyssä täyttä häkää, joten vetäisin hiljaa makkarin oven kiinni, laitoin villatakin päälle ja hipsuttelin aamupesuille. Pesujen jälkeen laitoin kahvin tippumaan ja paistoin aamupalaksi munia ja pilkoin kylkeen vähän vihanneksia.

Processed with VSCO with c1 preset

Ehdin syödä aamupalan ja katsoa pari jaksoa Downsiftaajia ennen kuin mies heräsi. Laitoin pyykinpesukoneen päälle ja siivoilin keittiötä. Tyttö kömpi vihdoin sängystään ja veti saman tien prinsessamekon päälle. Laitoin hänelle aamupalan ja lastenohjelman pyörimään. Päätettiin, että lähdetään päivällä ravintolaan syömään, koska löysin edellisenä päivänä lahjakortin, joka olisi voimassa enää viikon. Aina pitää jättää viime tippaan! Mies ilmoitti lähtevänsä salille yhdeksitoista, joten kaivelin lenkkikamat kaapista ja lähdin juoksulenkille.

Processed with VSCO with c1 preset

En ole juossut pitkään aikaan, joten päätin aloittaa kevyesti. Juoksin minuutin ja kävelin kaksi minuuttia. Alkulenkistä mua vastaan juoksi blogin lukija, joka pysähtyi hetkeksi juttelemaan. Ihanaa, että pysähdyit! Tuli todella hyvä mieli ja koko lenkki sujui kevyin askelin. Lenkille tuli kestoa 50 minuuttia ja kotona tein vielä vatsat ja venyttelin. Kylläpä muuten teki hyvää hikilenkki heti aamusta!

Processed with VSCO with c1 preset

Treenin jälkeen kaivelin silitysvehkeet kaapista ja silitin paidan, jonka päätin laittaa raflaan päälle. Totesin, että silitys on varsin hauskaa puuhaa ja mietin pitäisikö alkaa silittämään kaikki vaatteet….Vaan mistä aika siihen? Ennen silitin kaikki petivaatteet, mutta nykyään en ole jaksanut. Päätin alkaa silittämään ainakin petivaatteet, koska se fiilis kun pääset silitettyihin ja pehmeisiin petivaatteisiin, on aivan mahtava!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Söin välipalaksi omenaa ja mantelivoita ja samalla inspiraation blogipostaukseen. Olin miettinyt etten postaisi ollenkaan lauantaina,  mutta vision iskiessä halu kirjoittaa vei voiton. Postauksen jälkeen etsin hetken uusia reseptejä testattavaksi ja leikin tytön kanssa. Laitettiin kamat kasaan meidän raflareissua varten. Mies tulikin saman tien ja lähdettiin viemään tyttö miehen siskon Le hoitoon hetkeksi. Hypättiin Munkkiniemessä bussiin ja köröteltiin täpötäydessä bussissa Kamppiin ravintola Coloradoon Simonkadulle.

picsart_09-25-01-04-10

En edes muista millon oltais käyty kahdestaan jossain. Jos saadaan tyttö hoitoon jonnekin niin mennään usein juuri syömään tai ollaan kotona kahdestaan, laitetaan ruokaa ja katsotaan leffaa. Baariin ei lähdetä koskaan kahdestaan. Ei vaan osata olla siellä eikä kumpikaan oikeastaan halua lähteä. Mukavampaa olla kahdestaan silloin harvoin kun siihen on tilaisuus! Tilattiin alkuruuaksi Southwest railroad trip, jossa oli makkaraa, pekoniin käärittyjä jättiravunpyrstöillä ja tuorejuustolla täytettyjä tulisia jalopenoja, cheddarjuustolla ja pekonilla täytettyjä perunankuoria, porsaan baby back-kylkiriviä, maissilastuja, bbq-soossia ja tomaattisalsaa. Me ollaan melkoisia suursyömäreitä molemmat, joten tämmönen satsi oli meille pala kakkua 😀

Processed with VSCO with c1 preset

Pääruuaksi tilattiin Fajitas lajitelma kahdelle, jossa oli tortilloja, paistettua sipulia ja paprikaa, jalapenoja, guacamolea, ranskankermaa, tomaattisalsaa, kanan rintafileetä, jättiravunpyrstöjä sekä naudan lihaa. Tämä setti oli todella hyvää! Onnistuin tosin kaivamaan jostain haarukkaani todella tulisen chilin ja sitä poltetta yritettiinkin sit hetki saada pois 😀 Jälkiruokaa ei jaksettu enää ottaa, joten kipitettiin bussiin ja haettiin tyttö matkaan.

Processed with VSCO with c1 preset

Kotona mietin menisinkö hetkeksi päiväunille ennen saunaa vai mitä tekisin. Päädyin silittämään olohuoneeseen uudet Vallilan verhot, jotka ovat odottaneet ripustamista jo hetken. Mietittiin hetki mitä tehtäisiin ruuaksi sanan jälkeen, laitettiin kamat kasaan ja paineltiin saunaan. Meillä kun ei ole omaa saunaa niin käydään aina lauantaisin taloyhtiön saunassa omalla vuorolla. Seuraavassa asunnossa on satavarmasti oma sauna! Saunan jälkeen lueskelin hetken blogeja ja päätin lähteä ostamaan kaupasta vichyä ja yhden siiderin Haluatko miljonääriksi-ohjelmaa varten. Joskus vaan tekee mieli sidukkaa! Mietin kaupassa pitkään minkä sidukan ottaisin. Päädyin alkoholittomaan mansikka-limeen ja marssin kassalle, jossa myyjä kysyi multa paperit. Olin vähän aikaa kuin puulla päähän lyöty ja sanoin, että toihan on alkoholiton…Hän repesi nauramaan ja kyllä muakin siinä vähän hymyilytti. Totesin ettei mulla mitään papereita olisi matkassa ollutkaan. No, onneksi ei tarvinnut yhden siiderin takia lähteä papereita hakemaan 😀 Kotimatkalla jäin suustani kiinni, kun useampi naapuruston perhe oli kokoontunut lapsineen pihalle. Meillä on tosi kivoja tyyppejä naapureina ja aika usein jutustellaan porukalla lasten leikkiessä omia leikkejään. Ollaan monesti mietitty, että pitäisi kantaa pihalle pöydät ja tuolit ja keittää kahvit. Ei huono idea ollenkaan! Onni on loistava naapurusto 🙂 Kotona mies oli taikonut meille espanjalaisen munakkaan ruuaksi. Vitsi miten hyvää toisen tekemä ruoka onkaan! Mies oli tytön kanssa närpinyt ruuan jo niin pahasti ettei mun kuvaamisesta tullut mitään. Olin ajatellut laittavani reseptin jakoon, mutta se jäi nyt toiseen kertaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katsottiin tytön hyppyesitystä ja Haluatko miljonääriksi. Mies on kunnon turhan nippelitiedon mestari ja loisti taas tiedoillaan. Aina se meuhkaa miten kilpailijat eivät tiedä mitään, mutta ei silti halua itse ilmoittautua mukaan! Taidan ilmottaa se salassa…Litkin ohjelmaa katsoessa siiderini ja maistettiin uutta Ben&Jerry’siä. Hitsi miten hyvää oli tämäkin maku! Kahvin makuista jäätelöä ja seassa suklaapaloja ja vaahtokarkkikastiketta. Taisi olla jotain kinuskikastikettakin 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Aika pian paineltiin tytön kanssa hampaiden pesulle ja lukemaan iltasatua. Mä kun en jaksa viikonloppunakaan valvoa paljon yli kymmenen….

 

11 kommenttia

  1. Suivi kirjoitti:

    Kuulostaa aikas täydelliselle päivälle 🙂

  2. Sanna kirjoitti:

    Oli varmasti mukava päivä. ☺ Tälläisiä postauksia voisi lukea muulloinkin.

  3. ulla kirjoitti:

    Huomenta Ja ihanaa alkanutta viikkoa ! Sielläkin ollut mukava viikonloppu. Täällä myös 🙂 Eilen tytön pelissä Lahdessa ja lauantaikin meni ihanasti perheen kesken.
    Tuota heräämistä pitikin kysyä, laitoitko kellon soimaan 🙂 …niin teit. Kiva jos oli apua siitä, ettei nuku liikaa :D:D
    Täällä taas tikkana lähdössä töihin. Kävin jo juoksemassa, lämmin aamu. Nyt Iso puuroaamiainen höysteillä ja menoksi.

    • Jonna kirjoitti:

      Joo, kello oli ajoissa soimassa eikä päänsärkyä näkynyt eikä kuulunut! Oli muuten ihanaa, kun oli tuntejakin päivässä pari enemmän kuin normaalisti 😉

      • ulla kirjoitti:

        Näin on . Ja miten ihanaa aloittaa vapaapäivä omissa oloissa ja kaikessa rauhassa, kun toiset vielä vetää sikeitä 🙂

  4. Koo kirjoitti:

    Paljonko teidän tyttö nukkuu yöunia? Kateellisena luen että ”toinen viimein kömpii sängystä” ?

    • Jonna kirjoitti:

      Kyllä se viikonloppuna vetelee 10-12h! On ollut aina hyvä nukkumaan ja siitä jos jostain olen todella onnellinen!

  5. Tiisu kirjoitti:

    Olipa kiva postaus ja kuulosti tosi kivan rennolta menolta!

    Hei, minäkin olen kiinnostunut tytön yöunien mitasta 😀 ?
    Meidän pojalla on uskomaton määrä energiaa ja pärjää todella lyhyillä yöunilla. Voisikohan tämä muuttua iän karttuessa? Vai haaveillaanko meilläkin aina yllä olevan kommentoijan tavoin tuosta aamusta, kun toinen ”viimein kömpii sängystä” -tilanteesta, heh! Meillä kun poika on ekana pystyssä ja me vanhemmat yritetään pysyä perässä ja me silmät ummessa kömmitään ylös. Ja ei, tähän ei auta mikään: ei ulkoilu, ei päiväunien lyhentäminen eikä edes se, vaikka touhuisi koko päivän sydämensä kyllyydestä jossain leikkipaiksssa, heh!

    • Jonna kirjoitti:

      Haha, teillä taitaakin olla melkoinen energiapakkaus! Meillä tyttö tosiin veti pe-la yönä 11h unta palloon ja saman verran seuraavanakin yönä. On perinyt vanhempiensa unenlahjat 😀 Hänkin on todella energinen ja touhuaa täyttä vauhtia aamusta siihen asti kun ummistaa silmänsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *