Hae
Palasia Arjestani

Herkuton toukokuu

Mies ehdotti viime viikon sunnuntaina, että pidetäänkö ihan vaihtelun vuoksi herkuton toukokuu? Eipä tarvinnut minua ylipuhua, koska ainahan minä lähden tällaisiin mukaan ja kun mies on vielä samassa veneessä niin mikäs siinä! Olen huomannut, että perjantai-iltana sitä alkaa viimeistään miettimään mitä hyvää söisi viikonloppuna. Jäätelöä pitää olla ainakin ja yleensä ainakin yksi ruuista on jokin epäterveellisempi vaihtoehto, joskus kaksikin.

Mietin alkuun, että tämähän on ihan pala kakkua, mutta selkeästi mieli halajaa tänään herkkuja. Ehkä homma on enemmän päästä kiinni kuin mistään muusta tai sitten kroppa tahtoo viikottaisen sokeriannoksensa. Olen kuitenkin päättänyt pitää pääni ja mennä tällä linjalla. Aamulla söin perusleipäset teen kanssa ennen fyssaria ja lounaaksi tein kana-fetasalaattia. Illalla tehdään kuulemma pizzaa, mutta terveellisemmillä täytteillä. Juustokuorrutukset jäävät siis pois tällä kertaa.

Käytiin alkuviikosta keskustelua mikä on herkuttelua ja mikä ei. Mitä saa syödä ja mitä ei. Pääsyttiin siihen, että kaikki hampurilaiset ym mätöt jää pois, samoin sokeripitoiset asiat. Hei hei jädet ja karkit siis! Seuraavaksi aloin miettiä mitä sitten voisin tehdä, koska kyllähän lauantaina ainakin pitää jotain spessua olla! Sen pitää olla terveellistä, mutta kuitenkin ”herkkua”. Niinpä tein äsken jääkaappiin odottamaan suklaa-appelsiinitryffeleitä ja illalla voisin tehdä myös banskujädeä jos siltä tuntuu. Tää koko projekti tuntuu oikeastaan aika mielenkiintoiselta! Hyvä välillä vähän herätellä kroppaa ja itseään ja päästä joka viikkoisista mielihaluista eroon.

Sen unohdin tosin varmistaa, että lasketaanko tumma suklaa herkuksi….? Oletteko te pitäneet aika ajoin herkuttomia kausia?

6 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  herkuton on kyl oiva ratkasu jos on tapaherkuttelija 🙂 itse olen vierottautunut herkuista ja sokerista niin että mulle herkkua on melkeinpä iso annos puuroa, muutama hyvä leipä tai smoothie. en edes uskalla ajatella miten nopeasti herkkujen syömisestä tulisi taas tapa. onneksi sekin ”paha tapa” katoaa äkkiä ja ennemmin sitä syö kunnon ruokaa vähän enemmän kun jättää tilaa herkuille. itsehän miellän herkuilsi keksit,jäätelöt,karkit yms sokeriset mitä en syö ollenkaan, myös sipsit yms suolaset on tavallaan herkkuja mutta niitä syön sillontällön,esim popparia. aluksi olin vuosia totaalikieltäytyjä mutta nyt oon vähän sallivampi. tosin raakakaakao-massaa laitan aina aamulla smoothieen, sitä en koe herkuksi kun se ei maistu niin suklaalta ja on täynnä vitamiineja yms 😀

  • Jonna kirjoitti:

   no just tuohon haluaisin päästä. Että jo puurokin olisi suurta herkkua! Nyt huomaan, että makuaisti alkaa pikku hiljaa terävöityä ja ne ihan tavallisetkin ruuat maistuu todella hyvältä. Meillä on töissä joka päivä jotain herkkua tarjolla ja varmasti niidenkin kautta on jotenkin koukuttunut naposteluun..

 2. ulla kirjoitti:

  Niin vähän tulee herkuteltua, että tosiaan pikkuasiat on niitä herkkuja. 🙂 Vaikka puuron kylkeen jotain herkkua tai niin kuin eilenkin söin ison määrän kesällä poimittuja puolukoita ja mustikoita joihin lorautin herkuksi vanilijakastiketta 🙂 . Karkkia tai jädee ei kyllä mulla mene. Herkuista on helppo vieroittautua. Sitten pikkujututkin on niitä ” herkkuja ”.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, vaniljakastiketta <3 Arvaa alkoiko heti tekemään mieli! mä yritän kovasti nyt vierottautua 🙂

 3. Julia kirjoitti:

  täälläkin ollaan herkuttomalla toukokuulla! Mä en ainakaan laske raakapatukoita/protsku patukoita herkuiks! ?

  • Jonna kirjoitti:

   No en minäkään! Raakapatukoita oon pari syönytkin, mutta protskupatukan taidan säästellä myöhemmäksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *