Hae
Palasia Arjestani

Unohtuiko vihreät lautaselta?

Processed with VSCO with s3 preset

Mä olen ehkä maailman surkein vihannesten ja kasvisten syöjä. Jotenkin ne tuntuu niin vaivalloisilta pilkkoa ja syödä. Silti yritän mutustaa vihreitäkin mahdollisimman paljon, koska tiedän niiden terveysvaikutukset. Nyt viedään toista päivää mun uudesta ruokavaliosta, joka sisältää vihanneksia todella paljon. Ja koska kyllästyn todella helposti niin kohta on aika keksiä niidenkin kohdalla mahdollisimman paljon vaihtelua. Onneksi on hyvä mielikuvitus ja netti täynnä loistavia ideoita!

Processed with VSCO with s3 presetTällä hetkellä vihanneksia tulee jossain muodossa jokaisella aterialla. Myös hedelmät ja marjat kuuluvat mun jokaiseen päivään. Marjoihin uppoaakin tällä hetkellä sievoiset summat rahaa, koska tuoreet marjat vaan on niin hyviä! Käyn monta kertaa viikossa ostarilta hakemassa mansikoita ja vadelmia. Lisävahvistusta hankitaan vielä pakasteena. Tänään avasin juuri viimeisen puolukkapussin pakkasesta eli kohta on viime kesän marjasato virallisesti tuhottu. Vieläkö teillä on viime kesäisiä jäljellä?

Processed with VSCO with s3 presetMutta niihin vihanneksiin ja vihreisiin. Mulla ainakin tulee päiviä tai aterioita jolloin ei vaan jaksa pilkkoa mitään tai jääkaappi on niin tyhjä ettei edes sitä perinteistä kurkun pätkää löydä vihanneslaarista. Näihin tilanteisiin kannattaa hamstrata kaappiin jonkinlainen viherjauhe. Sen kun kulauttaa aterian kylkeen niin on taas viherannos taputeltu. Meillä on kaapissa spirulinaa sekä ohranorasta ja näitä molempia olen yrittänyt käyttää säännöllisesti. Sain vähän aikaa sitten nu3:lta kokeiltavaksi myös tablettimuotoista spirulinaa ja tämä on kyllä paras keksintö ikinä! Kaikki te, jotka viherjauheita käytätte, tiedätte varmasti miten kauhean makuisia viherlitkut on. Mun miehellähän ei ilmekään värähdä kun se juo spirulinaa, mutta mun mielestä se on todella ällöttävän makuista. Mulle nämä tabut on siis kuin luotu! Näitä tablettimuotoisia spirulinoja voit tsekata täältä.

Onko teillä viherjauheita käytössä ja syöttekö muuten riittävästi vihanneksia päivässä?

*spirulinatabletit saatu nu3:lta

Processed with VSCO with s3 preset

2 kommenttia

  1. Simija kirjoitti:

    No joo, joskus syön vaan hedelmiä ja joskus taas ryhdistäydyn kasvisten suhteen, eli joka päivä menee kyllä kasvikuntaa, vaikka enemmänkin vois syödä. Parasta on tehdä iso satsi salaattia kerralla ja pitää pakkasessa vihannespussukoita hätävarana. Ei ehkä mitenkään karmeen kurmeeta, mut mä syön elääkseni enkä halua kuluttaa aikaani keittiössä enempää pilkkomalla ja hauduttamalla kuin on pakko.

    • Jonna kirjoitti:

      Siinä säästää kyllä aikaa ja vaivaa kun tekee ison satsin salaattia kerralla! Mäkin pilkoin tänään porkkanoita lootallisen valmiiksi jääkaappiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *