Hae
Palasia Arjestani

Syömällä lihavaksi.

Tein huippuhyvää ruokaa. Taas. Ainakin omasta mielestäni. Söin vieläpä melkein kaiken. Salakavalasti sujautin eväkseen taas kerran vähän kookosta ettei mies mene mun kipolle. Kjäh kjäh. Takuu varma kikka!

Alkusysäyksen eväkselle antoi Kukka ja lisävalotusta reseptiin toi Monkey-Meri (molemmat muuten tekee erinomaista sapuskaa!). Kyse on siis paleolasagnesta! Isäntä sanoi ettei paleolasagne voi olla lasagnea, koska lasagnelevyt on korvattu bataatilla. Miksi muka ei voi!? Katin nakit sanon minä, paleolasagne on uusin feivoritsapuskani. Nih. Resepti aika lailla Monkey-Merin ohjeen mukaan, jotain sipuleita sinne lisäilin omin päin. Sentään uskalsin.

Paleolasagne

 • suuri bataatti
 • noin 500g luomujauhelihaa
 • tomaattimurskaa (ite käytin sitä yrttiversioo)
 • suolaa, pippuri, muita mausteita
 • voita
 • sipulia, valkosipulia

Kuori bataatti ja leikkaa se noin 1-2 millon viipaleiksi. Paista jauheliha, lisää suola ja mausteet sekä tomaattimurska. Jos haluat extrasipulia tai muita härpäkkäeitä niin pilko ja valmista nekin tässä vaiheessa. Jätä sivuun odottamaan.

Valmista vaalea kastike:

 • 3 rkl voita
 • 2 rkl kookosjauhoja
 • 4dl kookoskermaa tai -maitoa
 • suolaa

Sulata voi kattilassa. Lisää kookosjauho ja sekoita tasaiseksi. Lisää kookoskerma/-maito, sekoita hyvin ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää suola.

Kokoa lasagne:

Voitele sopiva vuoka kevyesti sopivalla nokareella ehtaa voita. Lado alimmaiseksi kerros bataattia, päälle sipulit ja valkosipulit, kolmasosa jauhelihakastikkeesta sekä vaaleasta kastikkeesta. Toista vielä kahdesti. Ripottele päälle juustoraastetta ja tyrkkää 225 asteiseen uuniin noin tunniksi. Nauti ja ylläty!

Ruokajuttuja tulee muutenkin pohdiskeltua aika paljon, koska tällä hetkellä paino rymistää niin kauheaa tahtia ylös päin, että sille on pikku hiljaa ihan aikuisten oikeesti tehtävä stoppi. Kaivetaan siis nöyränä ruokavaaka kaapin uumenista, otetaan kalorilaskuri kauniiseen käteen ja aerobissuunnitelma toiseen. Ehkä on nyt vaan uskottava etten pysty syömään yhtä paljon kuin moni muu tosissaan treenaava tyttö. Mun elimistö vaan ei toimi samalla tavalla. Vähän jos leskeskelin kalorijuttuja ja 2300 lähdetään liikkeelle. Tuon verranhan söin aika pitkään ennen dieettiä ja sillä paino pysyi kurissa.  Pikku hiljaa yritetään ruokamäärää tuosta sitten nostaa ja katsotaan miten kroppa reagoi. Aerobisia en oo tehnyt kahteen viimeseen viikkkoon vissiin kuin yhden. Hienosti toimii itsekuri sillä saralla 😀 Pari intervallia +  yksi pidempi tasasykkeinen vois tehdä tässä välissä poikaa. Näillä siis ensi viikosta lähtien. Viikon päästä alkaakin sit parin viikon miinusjakso!

Ja nyt kun ollaan asian ytimessä niin siirryn ruuanlaittoon ja syömäpuuhiin. Huomenna vois yrittää treenejäkin päivitellä. Adios! Jääkaapissa muuten muhii huomista varten tällainen 😀 Ja vielä ihmettelen miks paino nousee?

2 kommenttia

 1. massaminna kirjoitti:

  Njam!Itsekkin bongasin tuon lasagnen…nyt on kyllä pakko testata itsekkin, kun sinnekkin maistui!

 2. Hannele J kirjoitti:

  Itekin lasagnen ystävänä täytyy kokeilla tota resptiä joku kerta =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *