Hae
Palasia Arjestani

Naisen ja miehen välisestä ystävyydestä

Tapaan työssäni todella paljon ihmisiä päivän aikana. Osan kanssa juttu luistaa mainiosti ja toisten kanssa taas ei. Joidenkin vakioasiakkaiden kanssa saatan jäädä vaihtamaan kuulumisia pidemmäksikin aikaa ja heittää välillä aika rankkaakin läppää. Silloin tällöin kohdalle on sattunut ihminen, jonka kanssa kemiat sattuu todella hyvin yhteen. Jokainen tällaisista ihmisistä on ollut nainen, osa nuoria ja osa vanhempia kuin minä. Olen miettinyt, että olis hauskaa joskus pyytää tällaista samanhenkistä tyyppiä vaikka kahville, mutta en vielä ole uskaltanut. Ystäviähän ei koskaan voi olla liikaa! Mietin, että mitäpä jos joskus kohdalle sattuisikin samanhenkinen mies?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takki Helly Hansen // pipo Pieces // kaulaliina Pieces // villapaita Seppälä // farkut kirppis // kengät Nike Air Max (sportamore)

Musta on ihan ok, että ystävinä on sekä miehiä että naisia. Nuorempana tulin paremmin toimeen miesten kanssa ja suurin osa kavereista olikin miehiä. Muutama kaikista lähin ystävä oli naisia. Nykyään suurin osa mun ystävistä on naisia, mutta kyllä joukkoon mahtuu muutama miespuolinenkin ystävä. Yhteen niistä tutustuin salilla ja ollaan hyviä ystäviä edelleenkin, vaikka eri paikkakunnilla asutaankin. Moni sanoo ettei nainen ja mies voi olla puhtaasti vain ystäviä. Että ystävyyteen liittyy aina myös jotain muuta. Mä olen eri mieltä. Mulla ei tulis mieleenkään viritellä mun miespuolinen ystävien kanssa mitään. Ei ole koskaan edes käynyt mielessä, joten mun kohdalla nuo oletukset ovat ihan vääriä. Miksi pitäisi pilata tärkeää ystävyyssuhdetta hölmöilyllä?

OI000471-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta mites sitten jos varattu nainen tutustuisi mieheen ja ystävystyisi tämän kanssa? Tai varattu mies naiseen? Tuota asiaa olen monesti miettinyt. Miten itse suhtautuisin jos mun mies alkaisi yhtäkkiä pyörimään jonkun salilla tapaamansa naisen kanssa. Todennäköisesti en kauheasti tykkäisi, varsinkaan jos en tuntisi naista. Luulen, että homma menisi ihan samalla tavalla myös toisin päin. Mun kaikki miespuoliset kaverit on myös miehen kavereita, mutta miehellä taas ei taida paljon naispuolisia kavereita ollakaan jos miehen kavereiden puolisoita ei lasketa. En kyllä yhtään tiedä miksi. Kun kuvassa on myös parisuhde niin ainahan asiat menevät monimutkaisemmiksi, myös ystävyysasiat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä mieltä te olette, voiko mies ja nainen olla puhtaasti vain ystäviä? Voiko ystävystyä vaikka olisi parisuhteessa? Mitä se vaatii toiselta osapuolelta?

Ja tämä postaus on ihan puhtaasti omaa pohdintaani,  ei tosielämän tapahtumiin perustuvaa 😀 Ettäs tiedätte.

12 kommenttia

 1. Eikku kirjoitti:

  Mä sain hyvän ystävän miespuolisesta kollegastani kuusi vuotta sitten. Kaikki päivät kun tehtiin yhdessä töitä ja oli samanlainen huumorintaju, niin kivahan sitä oli joskus nähdä työpaikan ulkopuolellakin. Oltiin (ja ollaan) edelleen molemmat suhteessa omien kumppaniemme kanssa, ja joskus ollaan oltu porukallakin illanistujaisissa tms. Tai niin, että tämä mies on tullut meille kylään ja me sitten vierailtu hänen luonaan (muutti vasta hiljattain yhteen tyttöystävänsä kanssa). Mutta usein nähdään myös ihan kahdestaankin. Tai no usein ja usein; nykyisin ehkä muutamia kertoja vuodessa, kun ei enää olla samassa paikassa töissä. Viimeksi käytiin keilailemassa ja syömässä sushia ja tilitettiin viime aikojen kuulumiset.

  Mutta siis hyvin toimii meidän kaveruus, ja joskus suunniteltiin yhteistä bisnestäkin, mutta onneksi siitä ei tullut mitään :D. En mä oikein tiedä, mitä tämä vaatii omalta mieheltäni. Se on onneksi itsevarma ja luottavainen tapaus. Tää miespuolinen ystävä on mulle kuitenkin periaatteessa sukupuoleton, ihan kuin veli. En ajattele, että MIESpuolinen kaveri, se on vaan kaveri.

  • Jonna kirjoitti:

   Mun mies on myös sen verran itsevarma, että tuskin mitään sanoisi. Ja toi sukupuoleton on muuten aika hyvä kuvaus. En mäkään ajattele mun miespuolisia kavereita miehinä, ne on vaan kavereita.

 2. Aada kirjoitti:

  Oon monesti miettinyt samaa.. Nimittäin mulla on monta miespuolista hyvää kaveria joista kaikki on myös mieheni kavereita. Kysyin mieheltä kerran että haittaako asia sitä ja se sanoi että ei. Mutta sitten mietin että en oikein tiedä osaisinko itse suhtautua samalla tavalla. Toki sekin varmaan riippuu monesta asiasta, eli jos mun mies alkais kaveeraamaan jonkun mulle oudon naisen kanssa niin en varmasti tykkäisi. Jos naisen olisi mulle tuttu ja myös mun kaveri niin.. en tiedä. Tällaista tilannetta ei oo tullut koska miehellä ei oo naispuolisia ystäviä. Mutta itse oon kyllä noiden miespuolisten kaverieni kanssa ihan pelkkä kaveri enkä voisi ajatellakaan muuta. Ja varmasti sekin vaikuttaa ettei olla koskaan oltu mitään muuta kuin pelkkiä kavereita, vaikea kuvitella että olisi kaveri sellaisen kanssa jonka kanssa on joskus ollut jotain sutinaa tai enemmän. Kai siihenkin joku pystyy mutta itsestä tuntuisi oudolta eikä varmaan olisi nykyisen kumppanin mielestäkään kovin kiva juttu. Kyllä nainen ja mies voi siis olla ystäviä ilman että siinä on mitään enempää. Mulla on aina ollut miespuolisia kavereita ja varmaan silläkin on vaikutusta että oon liikkunut paljon kahden veljeni ja heidän kavereiden kanssa niin jotenkin koen sen luonnollisena että mulla on miespuolisia kavereita. Pari läheisintä ystävääni on naisia mutta kavereina mulla on enemmän miehiä kuin naisia. Jotenkin oon mieltänyt sen niin että oon tavallaan kuin sisko noille mun kaverimiehille ja ne on mulle kuin veljiä. Voisin kuvitella että heidän mielestä mun kanssa on hyvä keskustella esim. ihmissuhdeasioista kun saa vähän erilaista ja ehkä syvällisempää näkökulmaa asioihin kuin miesten kanssa puhuessa.

  • Jonna kirjoitti:

   Nää on aika henkilökohtaisia juttuja. Toiset on niin sinut itsensä kanssa ettei toisten ystävystyminen paljon hetkauta. Vaikka tunnen itsekin olevani aika itsevarma niin mulla on sen verran huonoja kokemuksia menneisyydessä, että saattaisin pari kertaa miettiä et onkohan tässä jotain meneillään… Just noin mä toivon, että munkin miespuoliset kaverit ajattelee minusta: oon niin kuin sisko niille!

 3. tinttu kirjoitti:

  Mulla on yks hyvä miespuolinen ystävä ollut viimeset 10vuotta; on nähty toistemme elämistä paljon. Myös kummankin ollessa suhteissa pidimme yhtä.. ehkä vähän vähemmän. Mutta nyt esim. Uutena vuotena tämä mies pyysi iltaa istumaan hänen ja uuden tyttöystävänsä kanssa. Mun mielestä mies ja nainen voi olla siis ystäviä.
  Ps. Hänen kanssaan on koluttu marjametätki viime syksynä 😀

 4. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  ”Moni sanoo ettei nainen ja mies voi olla puhtaasti vain ystäviä. Että ystävyyteen liittyy aina myös jotain muuta. Mä olen eri mieltä. Mulla ei tulis mieleenkään viritellä mun miespuolinen ystävien kanssa mitään. Ei ole koskaan edes käynyt mielessä, joten mun kohdalla nuo oletukset ovat ihan vääriä. Miksi pitäisi pilata tärkeää ystävyyssuhdetta hölmöilyllä?”

  Naiset ajatteleekin näin 95% tapauksista, mutta miehet ei. Olen tähän 35v mennessä haastatellut lukuisia miehiä (ja naisia) näistä kaverijutuista, ja lähes poikkeuksetta miehet kertovat että haluaisivat myös seksiä näiden naiskaveriensa kanssa. Ei nyt koko ajan jne, mutta heille kävisi myös ystävyyden syventäminen, kun naiset taas ovat niinsanotusti friendzonanneet miehen jo alunperin mielessään.

  Toki on mies-nainen kaveruuksia jotka ovat täysin platonisia, mutta useimmiten taustalla on jotain muutakin, harmi vaan että harvemmin molempien puolelta (ja sitten se ei olisikaan enää kaverisuhde vaan parisuhde). Itselläni on miespuolisia tuttuja ja sellaisia kavereita keiden kanssa oleskellaan isommassa porukassa, tai ovat naispuolisten kavereideni miehiä, mutta henkilökohtaisia miesystäviä mulla ei ole, siis sellaisia keiden kanssa oleskelisin kaksin. Tai no, muutama on, ja ne on homoja 🙂

  Niin ja mikä se mun mielipide on? Se että jotkut voi olla kavereita, mutta suurimmaksi osaksi se ei mene niin. Naiset yleensä tuohtuu ja alkavat raivoamaan suorastaan jos tämän ottaa esille, mutta miehet aika hyvin myöntävät ja puhuvat asioista niiden oikeilla nimillä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, mä oon vähän arvellutkin noin! Mulla on miespuolisten kavereiden kanssa vähän sama kuin exien kanssa, en koskis siinä mielessä pitkällä tikullakaan 😀

 5. Terhi kirjoitti:

  Ex-poikaystävälläni oli tapana sanoa, että miehet järjestelee naiset yksille tikapuille siinä järjestyksessä kenen kanssa mieluiten menisi sänkyyn ja kenen kanssa vähiten. Naisilla taas on monet eri tikkaat: pantavat, ystävät, kaverit, seurustelumateriaalimahdollisuudet jne. Täytyy myöntää, että itse olen järjestellyt miespuoliset tuttavani juurikin näin ja tikapuilla olijat saattoivat vaihtaa keskenään paikkaa. Nyt kun olen kihloissa, ainoastaan kaveri- ja ystävätikkaat ovat olemassa.

  • Jonna kirjoitti:

   Erittäin hyvä vertaus! Itseasiassa olen itsekin tainnut järjestellä mun miespuoliset tuttavat juuri tuolla tavalla.

 6. Piia kirjoitti:

  Kaksi mun parhaimmista ystävistä on miehiä ja on vielä muutama kaveri kaupan päälle. Yhden kohdalla jos emme molemmat olisi parisuhteessa, hän on ollut koko tuntemisemme ajan ja mulla oli silloin tutustumisemme aikoihin aivan toiset kuviot, voi olla että jotain olisi kehittynyt, meillä natsaa sen verran hyvin, mutta keskenämme ei olla tätä asiaa koskaan edes nostettu esiin, sillä meille se on itsestäänselvyys että ollaan uskollisia omille suhteillemme. Kuitenkin yksi parhaimmista älyllisistä sparreista ja pidetään kausittain yhteyttä välissä joka päivä. Rakkaani on tämän tyypin tavannutkin ja vähän rauhoittunut mustasukkaisuudessaan. Toinen parhaista ystävistäni on sellainen että hänkin jälleen huippuälykäs, mutta myös käsittämättömillä sosiaalisilla taidoilla varustettu ja osaa piristää silloin kun olen maassa. Hänkin naimisissa lapsineen, eikä mua kiinnosta ystävyyttä enempää tipan tippaa. Muuten vain tosi tärkeä ihminen. Että mun mielestä voi olla ystäviä. Toki voi riippua luonteesta. Itse olen niin lojaali etten ikinä pettäisi rakastani. En vaikka vaikeitakin aikoja on meillä ollut.

  • Jonna kirjoitti:

   Mahtavan kuuloisia ystävyyssuhteita sullakin 🙂 Musta on kiva, että miespuoliset kaveri on vähän erilaisia kuin oma mies, mutta toisaalta myös samanlaisia. Joku piirre saattaa olla mikä poikkeaa paljonkin ja sehän on vain piristävää. Mä olen myös niin lojaali etten virittelisi mitään ylimääräisiä. On tuo elämäni mies kuitenkin rinnalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.