Hae
Palasia Arjestani

Miten lämmitellä ennen treenejä (sis. lämmittelyvideon!)

miten lämmitellä ennen treenejä

Miten lämmitellä ennen treenejä? Crossarin rynkytystä vai jotain ihan muuta? Minulle se on jotain ihan muuta. Aikanaan lämmittelin aina vain crossarilla ja siirryin sen jälkeen tehtäviin liikkeisiin, joissa tein ensin pari lämmittelysarjaa ja aloin tositoimiin. Ei ihme, että paikat oli aina jumissa eikä treenikään ihan lähtenyt. Crossfitin aloittamisen myötä tutuiksi tulivat erilaiset kehonpainoliikkeet sekä dynaamiset venyttelyt. Kyseisiä liikkeitä käytetään sekä lämmittelyissä että liikkuvuusharjoittelussa. Olin todella jäykkä aloittaessani crossfitin, mutta hyvin nopeasti liikkuvuus alkoi parantua ja liikeradat laajentua.

Lämmitellähän voi monella tapaa ja minullakin lämmittely on aina erilainen riippuen siitä mitä treenaan. Yläkroppatreenissä teen luonnollisesti enemmän yläkroppaa lämmittäviä liikkeitä ja alakroppatreenissä enemmän alaosastolle. Pyrin kuitenkin siihen, että lämmittely tapahtuisi mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja ottaisin mukaan myös liikkeitä niille jäykimmille osille (mulla olkapäät ja yläselkä). Jos tiedossa on kyykkytreeni, avaan hyvin rinnan ja olkapäät sekä nilkat, lantion ja lonkat. Ja paljon kehonpainoliikkeitä! Mitä etua tällaisesta lämmittelystä sitten on? Kehonpainoliikkeillä ja dynaamisella venyttelyllä saat kropan auki kokonaisvaltaisesti. Samalla liikkuvuus lisääntyy kuin huomaamatta ja kroppa on valmiimpi treeniin kuin yksipuolisella lämmittelyllä (vrt. pelkkä kävelymatolla käveleminen). Kokeile vaikka! Lisää mun treenivideoita löytyy instagramista @jonna_musakka!

Alla video eräästä mun kyykkytreeniä edeltävästä lämmittelysessiosta! Toivottavasti löytyy hyviä vinkkejä omiin treeneihin. Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Venyvää keskiviikkoa jokaiseen kotiin!

Edellinen postaus: Miksi kutominen kannattaa?

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.