Hae
Palasia Arjestani

Helppoa arkiruokaa: viljattomat pinaatti-broileripullat

Processed with VSCO with 6 preset

Kiireisen arjen keskellä arvostan ehkä eniten helppoja ja nopeita arkiruokia. Nykyään en halua enää syödä pahaa ruokaa ihan vain sen takia, että se olisi todella terveellistä tai todella nopeaa. Haluan syödä hyvää ruokaa, vaikka aikaa olisi kokkailuun kuinka vähän. Mulle ruoka on todella tärkeä asia elämässä ja haluan nauttia siitä vuoden jokaisena päivänä. Mun ajatusmaailmaan ei oikeastaan sovi enää ajatus ruoka on vain polttoainetta. Ruoka on paljon muutakin kuin polttoainetta. Ruoka on mulle päivittäinen nautinto johon haluan panostaa ja uhrata aikaa.

Tein alkuviikosta meille ruuaksi yksinkertaisia, mutta maukkaita broileripullia. En käyttänyt pulliin laisinkaan jauhoja, maitotuotteita saati kananmunaa. Ajattelin, että pullista tulisi kuivia, mutta mitä vielä! Broileripullat olivat niin maukkaita, että näitä tehdään meillä jatkossakin.

Viljattomat pinaatti-broileripullat

 • 1 sipuli puolitettuna ja ohueksi suikaloituna
 • iso kourallinen pinaattia huuhdeltuna ja pieneksi pilkottuna
 • muutama ruokalusikallinen kirkastettua voita (voit käyttää tavallistakin)
 • 400g broilerinjauhelihaa
 • suolaa, pippuria ja muita mausteita (oman maun mukaan) reilusti

Sulata voi pannulla miedolla lämmöllä ja lisää sipulit pannulle. Sekoittele hetki ja mausta suolalla. Karamellisoi sipulia pannulla miedolla lämmöllä säännöllisesti sekoitellen noin 15 minuuttia.

Lisää sekaan pilkotut pinaatit, sekoita hyvin ja annan pinaattien pehmetä hetki. Nosta pannu pois liedeltä.

Anna sipuli-pinaattiseoksen jäähtyä hetki ja siirrä se sitten suurempaan kulhoon. Lisää sekään broilerin jauheliha sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta pieniä pullia. Paista pullat voissa kauttaaltaan kypsiksi säännöllisesti käännellen. Itse paistoin pullat pannulla, mutta paistuvat varmasti hyvin myös uunissa: 200 astetta ja noin 15 minuuttia!

Tarjoile esimerkiksi riisin sekä salaatin kera!

Processed with VSCO with 6 preset

5 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Kiitos ohjeesta, tämä menee kokeiluun 🙂

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Nappasinpa ohjeen talteen ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.