Hae
Palasia Arjestani

Brunssia ja mättölauantai – viikon 7 ruokapäiväkirja

Viime viikkoa kun ajattelee niin kauheasti ei ole mitään muistikuvia koko viikosta. Melko tasaista puuroa kai. Sitä perushuttua, jota tarvitaan päivästä toiseen automaattiohjauksella. Mutta jos oikein alan tonkimaan muistiani niin pieniä erityishetkiä muistuu mieleen: ystävänpäivän brunssi töissä, hyvin menneet kyykkytreenit, parisuhde vuorokausi, mättölauantai…Onhan noita! Pitäisi aina muistaa elää hetkessä, koska jälkeenpäin niitä hetkiä ei välttämättä muista. Tämä olkoon hyvä muistutus myös itselleni. Ruokaan liittyvät hetket muistan parhaiten. Kertonee siitä kuinka tärkeää ruoka ja syöminen minulle on. Lomamatkoilta parhaiten mieleen jää ravintolat ja ihanat ravintola-annokset. Muistan vieläkin miltä kreetalainen kala maistuu tai miten hyviä aamupalabuffan pannarit olivat! Ruoka vaan on niin hyvää 😀 Mennäänpä sitten itse asiaan eli viime viikon ruokapäiväkirjaan.

MAANANTAI

5.30 2 ruisleipää salaatilla, kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

9.00 kiivi, pähkinöitä ja teetä

11.00 makaronilaatikkoa ja vihanneksia

14.00 3 riisikakkua avocadolla ja kinkulla

16-17 crossfit-treeni, sen aikana osmolite 20g + bcaa 5g

17.15-17.45 kävely kotiin + palkkari

19.00 makaronilaatikkoa ja vihanneksia

21.00 puuroa, marjoja ja pähkinöitä

TIISTAI

5.30 2 ruispalaa salaatilla, kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

9.00 ystävänpäivän brunssi töissä: sämpylää kinkulla, kurkulla ja juustolla, korvapuusti, juustokakkua ja muutama nami

11.00 edellisen päivän makaronilaatikkoa vihanneksilla

14.00 sämpylä, kinkkua ja omenaa

16-17 crossfit-treeni, jonka aikana osmolite 20g + bcaa 5g

17.15-17.45 kävelykotiin + palkkari

19.00 riisiä, naudan sisäpaistia, ananasta ja vihanneksia

21.00 2 ruispalaa salaatilla, kinkulla, juustolla ja tomaatilla

KESKIVIIKKO

7.00 kauraleipää päällisillä, kiiviä, pähkinöitä ja teetä

9.45 pari riisikakkua levitteellä ja leikkeleellä

13.00 iso satsi lääke-esittelijän tuomaa karjalanpaistia ja perunaa

15.00 omena ja suklaasuukko

18.30 smoothiebowl, jossa banaania, mustikoita, vaniljaheraa, turkkilaista jogurttia ja loraus kauramaitoa. Päällä kiiviä, pähkinöitä, marjamixiä ja kookoshiutaleita

21.00 puuroa ja marjoja

21.20 pari suklaa-appelsiinitryffeliä (resepti tulossa!)

TORSTAI

5.30 2 kauraleipää päällisillä + teetä

9.00 Alpron kerrosjogurtti, mandariini ja teetä

11.00 lohisalaatti fetalla

13.00 kupillinen teetä

14.15 3 riisikakkua avocadolla ja kinkulla

16.30-17.30 crossfit-treeni, jonka aikana osmolite 20g ja bcaa 5g

17.45-18.15 kävely kotiin + palkkari

19.00 jauhelihakastiketta ja spagettia + paistettua kesäkurpitsaa

19.30 jälkkäriksi Hurmaava suklaa -jäätelöpikari

21.15 banaani

PERJANTAI

5.30 2 kauraleipää päällisillä, kiivi ja pähkinöitä + teetä

9.00 Ehrmann protskuvanukas, raakapatukka + teetä

11.00 spagettia, jauhelihakastiketta, avocadoa ja tomaattia

14.00 3 riisikakkua avocadolla ja kinkulla

16-17 crossfit-treeni, jonka aikana 20g osmolitea ja 5 g bcaa

17.15-17.45 kävely kotiin +palkkari

19.00 jauhelihakastiketta, perunaa ja vihanneksia

19.30 loput suklaa-appelsiinitryffelit

21.30 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

LAUANTAI

9.30 2 kauraleipää päällisillä ja pari mukia teetä

11.30 banaani

13.30 mäkkäristä ruokaa

16.00 omar-munkki ja teetä

18.00 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

19.00 sipsiä ja dippiä

21.15 muroja hillolla

SUNNUNTAI

10.00 2 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

13.00 puuroa marjoilla ja kaksi munaa

14-14.30 kävely salille

15-16.30 crossfit-treeni, jonka aikana 20g osmolite + 5g bcaa

16.45-17.15 kävely kotiin + palkkari

18.45 riisiä, lohta, tytöltä jäänyt kananmunan keltuainen ja vihanneksia

21.00 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

No semmosta tällä erää. Moni teistä sanoo, että syön liian vähän kulutukseeni nähden, mutta aina syön vatsani täyteen ja jaksan hyvin treenata, niin uskon ruokamäärän olevan riittävä. Lauantaille olisi tosin voinut ruokaa lisätä enemmänkin, mutta haluan pitää yhden päivän viikossa, jolloin mun ei tarvitse miettiä mitä syön, milloin ja kuinka paljon. Syön silloin juuri niin kuin huvittaa ja hyvältä tuntuu. Yritys on tällä hetkellä lisätä hieman ruokaa ja katsoa miten se toimii. Täytyy vaan keksiä hyvät keinot siihen 🙂

Noh, miltäs viime viikko näytti?

Lue myös: Viikon 6 ruokapäiväkirja, Viikon 5 ruokapäiväkirja, Viikon 4 ruokapäiväkirja, Viikon 3 ruokapäiväkirja sekä See How You Eat Coach –  viime viikon ruokapäiväkirja.

16 kommenttia

 1. s kirjoitti:

  Treeniä ainakin paljon viikossa! Nää ruokapäivikset on jotenkin mielenkiintoista luettavaa, sillä pääsee kurkkaa muiden maku- ja ruokailutottumuksiin. Itse syön ihan eri rytmissä ja eri tavalla koostettuja aterioita, ja itselle vain ruokaa tehden ja pääsääntöisesti yksin ruokaillen, niin jännä päästä aina näkee mitä muut syö.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä taas teen joko koko perheelle tai vain mulle ja tytölle. Ja usein ruuan pitää olla helppoa ja nopeaa, mutta silti suht terveellistä. Iltaisin kun ei ole liikaa aikaa kokkailuun! Treeniä tulee tosiaan tällä hetkellä ihan kivasti, mutta senkin kanssa mennään ihan fiiliksen mukaan 🙂

 2. Ninna kirjoitti:

  Oletko harkinnut joskus ihan ravitsemusterapeutille mennä ja kysyä mielipidettä ja parannusehdotuksia? Nyt tuntui että viikkosi oli enemmän tasapainoisempi joka päivä jotain herkkua eikä vain kasattuna kaikki yhdelle päivälle. Mikä kellekin sopii. Aika monta kertaa syöt 6-7krt oletko joskus huolissasi hampaiden terveydestä? Ilahdutti nuo murot! Tuli ihan lapsuus mieleen, ah riksrakspoksit(riisimurot siis)weetabixit ja cheerios nam. Ja ne överimakeat(=epäterveelliset)weetos ja cocopops. Mitä muroja nyt söit? Olisikohan mahdollista saada muropostaus, siis millainen on hyvä muro, annos, maku jne? eikös tyttö tykkää keltuaisesta? no hyvä että söit, ei mennyt roskiin hyvä Jonna.

  • Jonna kirjoitti:

   No enpä ole. Eihän siihen ruuan lisäämiseen muuta tarvita kuin ruuan lisääminen 😀 Otan ehkä vähäksi aikaa taas vaa´an käyttöön ja mittaan hiilarimäärät. Mun on vähän pakko syödä monta kertaa päivässä. Herään kuitenkin todella aikaisin ja työ rytmittää syömistä. Jos jättää syömättä silloin kun töissä pääsee syömään niin seuraavaan kertaan saattaa mennä monia tunteja. Tällä rytmillä olen syönyt viimeiset 15 vuotta eikä hampaiden kanssa ole ollut mitään ongelmia.

   Murot oli ihan riisimuroja, joita meillä lähinnä mies syö. Piti saada jotain helppoa ja nopeaa, joten muroja nassuun vain 🙂 Mä syön muroja ehkä kerran 3kk eli en ole mikään suurkuluttaja niiden suhteen. Tyttö ei tosiaan syö keitetyistä munista keltuaista, mutta itse taas tykkään että niissä on kananmunien kaikki parhaat ravintoaineet!

 3. Tuulia kirjoitti:

  Kasviksia saisi mun mielestä olla enemmänkin jos kuvissa on kaikki mitä niitä on uponnut 🙂

  Se syökö tarpeeksi vai ei välittyy kuvista monesti hirveän huonosti. Samannäköinen puuroannos voi sisältää hiutaleita 30 g tai 100 g, olla tehty maitoon tai veteen ja niin pois päin. Ja smoothieiden ym. osalta on ihan mahdoton lukea kuvasta mitään tuotteen energia- ja ravintosisällöstä. Nuo makaronilaatikkoannoksetkin saattaa olla 250 g tai 600 g ja itse makaronilaatikon energiasisältökin vaihtelee… Siksi mitään ruokamääriä on ihan turha kuvien pohjalta mun mielestä kommentoida, ellei kyse ole räikeistä yli-/alilyönneistä.

  • Kepekeppuli kirjoitti:

   Täysin sammaa mieltä Tuulian kans! On ihan eri asia energialtaan esim just onko lautasela makaronilaatikko vai kana-riisi.

  • Jonna kirjoitti:

   Itseasiassa ei ollut tuossa kaikki kasvikset, koska usein teen niin, että syön ensin ”kunnon ruuan” ja sen jälkeen käyn vielä hakemassa kipollisen rehuja mulle ja tytölle. Mutta silti niitä saisi olla enemmän! Tässä asiassa olen taas vähän lipsunut..

   Ja tuo annosten koko on muuten ihan totta. Koskaan ei voi tietää paljonko sitä ruokaa lautasella oikeastaan onkaan ja lautasen kokoakin on hankalaa hahmottaa pelkkien kuvien perusteella. Itsellä on tapana syödä sen verran kuin napa vetää!

 4. kiva kirjoitti:

  Ootko farmaseutti? 🙂

 5. Tiinu kirjoitti:

  Näin hammashoitajana minua ehkä hieman kauhistuttaa nuo happohyökkäysten määrät hampaille päivässä.. Mitenkään purukalusto ei tule sitä kestämään pidemmän päälle.

  • Jonna kirjoitti:

   Tässäpä tullaankin sitten melkoiseen umpikujaan. Lähdenkö miettimään vain happohyökkäyksiä ja olen puolet päivästä nälässä eivätkä treenit kulje? Ehkä teidät itsekin hammashoitajana, että varsinkin arkisin työ rytmittää ruokailuita aika paljon. Jos ei mene syömään silloin kun sille on varattu aika, seuraavaan kertaan voi mennä useita tunteja. Esim itselläni jos jätän klo 9 välipalan pois enkä pääsekään klo 11 syömään niin ruokailuväli venyy 7-8 tuntiin. Ennen treeniä on pakko syödä, jos haluaa jaksaa treenata. Tällä systeemillä olen syönyt viimeiset 15 vuotta eikä hampaiden kanssa ole ollut mitään ongelmia. Käyn säännöllisesti tarkastuksessa eikä tänä aikana ole ollut reiän reikää. Mielestäni se kertoo jo jotain.

   Mutta sinun näkökulmastasi: mikä on hampaiden kannalta optimaalinen ruokarytmi? Voiko xylitolipasteilleilla ja purukumilla ehkäistä tehokkaasti happohyökkäyksiä?

 6. ulla kirjoitti:

  sama täällä, ,nuo murot yllätti 😀 Itse tosiaan syönyt riisimuroja viimeksi lapsuudessa .
  Aika vähän tosiaan vihanneksia. Ja kuvathan hämää. Ei kerro totuutta tosiaan määristä. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, en mä niitä kovin usein syökään! Ehkä 3 kk sitten viimeksi syönyt 😀 Vihanneksia tulee todellisuudessa enemmän, mutta en kuvaa ruuan jälkeen haettuja vihannesannoksia. Ehkä pitäisi!

 7. Noora kirjoitti:

  Minusta sulla on ihanan terve suhtautuminen ruokaan ja syömiseen. Syödään sitä mikä maistuu hyvältä niin että jaksaa myös treenata ja hoitaa arkea eikä väen vängälä vedetä pelkkää rahkaaparsakaaliakanaa. Mun mielestä pahan ruuan syöminen on turhaa sillä elämästä kuuluu nauttia. Myös sosiaalisointi on tärkeää – pitääkö aina kieltäytyä esim.työpaikan ystävänpäiväpullists tms vai voiko joskus vaan ottaa sen pullan ja sanoa kiitos ja syödä hyvällä omallatunnolla niinku ”muutkin”?Pienet herkut ja varsinkin yks ”vapaapäivä” on hyvää nollasta ja musta sun määrät on varsin kohtuulliset 😀 oon lukenut blogiasi jo pitkään ja ruoka-aiheiden postaukset, etenkin nää päiväkirjat on mun lemppareita ja heittää hymyn huulille!

  • Jonna kirjoitti:

   Juuri noin mä ajattelen myös! Ja pahaa ruokaa en suostu syömään ikinä. Ei elämän pidä olla pelkkää niuhottamista ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.