Hae
Palasia Arjestani

Näppärä mango-chiavanukas

 

Processed with VSCO with 4 preset

Kaikille on ehkä jo tullut selväksi mun himo erilaisiin vanukkaisiin. En tiedä mikä ihme niissä kiehtoo, mutta mun on saatava vanukasta tasaisin väliajoin. Mä en edes muista kuinka monta vanukasreseptiä olen tänne blogiinkin jakanut! Niitä täytyy olla vähintään kymmenen ellei jopa enemmän. Aika harvoin teen kahta samanlaista reseptiä peräjälkeen, vaihtelunhaluinen kun olen. Seuraavassa satsissa on aina joku uusi twisti. Chiavanukkaiden hienous onkin siinä, että niitä voi muunnella loputtomuuksiin vaihtelemalla mausteita, marjoja, hedelmiä jne. Ainoa huono puoli näissä on aika. Vanukas vaatii muutaman tunnin jähmettyäkseen ja odottelu on ainakin mulle joka kerta yhtä tuskaa. Niinpä jätän aika usein vanukkaan jääkaappiin jähmettymään yön yli ja nautiskelen sen vasta seuraavana päivänä. Yöllä ei ehdi ravaamaan jääkaapilla ihmettelemässä josko herkku olisi jo tekeytynyt 😀

Resepti on gluteeniton, sokeriton, maidoton sekä vegaanikin, jos käytät makeutukseen vaahterasiirappia.

Mango-chiavanukas

  • 2,5 dl kookosmaitoa
  • 4 rkl Chia-siemeniä
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • loraus hunajaa tai vaahterasiirappia makeutukseen
  • pieni loraus vaniljauutetta
  • tuoretta tai pakastettua mangoa

Itse käytin vanukkaaseen jäisiä mangokuutioita ja otin ne sulamaan pieneen kippoon samaan aikaan kun aloitin vanukkaan valmistuksen.

Laita kaikki ainekset mangoja lukuunottamatta blenderiin ja blendaa sekaisin. Kaada seos haluamaasi tarjoiluastiaan ja nosta vanukas jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Nosta myös jäiset mangot jääkaappiin sulamaan. Jos aiot tehdä vanukkaan samana päivänä, voit jättää mangot huoneenlämpöön sulamaan.

Nosta seuraavana päivänä vanukas jääkaapista, pilko mangoja pienemmiksi ja upota ne vanukkaaseen. Säästä osa pinnalle koristeeksi. Ripottele pinnalle vielä kookoshiutaleita koristeeksi. Nauti välipalaksi tai iltapalaksi!

Processed with VSCO with 4 preset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.