Hae
Palasia Arjestani

Varsin siistiä syömistä – Viikon 18 ruokapäiväkirja

Taas pukkaa ruokajuttuja ja luvassa on viikon 18 ruokapäiväkirja! Viime viikolla tosiaan alkoi mun herkuton toukokuu, josta olen jauhanut varmaan jo kyllästymiseen asti. Mulla on ollut paha tapa napsia töissäkin herkkuja, jos niitä on ollut tarjolla, mutta nyt olen saanut pidettyä näppini niistäkin erossa. Homma on rullannut aika iisisti eikä ole ollut mitään normaaleja mielitekoja. Paitsi eilen kun mies toi monta pussia tuoreita lakuja töistä kotiin. Silloin itkin sisäisesti ihan vain pikkasen, koska rakastan lakuja! On ollut jännä huomata miten viime päivien aikana ruoka on alkanut maistua ihan erilaiselta. Ehkä vieläkin paremmalta kuin ennen! Aamupalalta munat ovat jääneet nyt vähemmälle ja olen taas siirtynyt leipäaamiaiseen. Syy on ehkä semikyllästyminen sekä joka aamuinen järkyttävä nälkä ja hiilarin himo. Lounaan yritän edelleen syödä mahdollisimman vähillä hiilareilla, koska niistä seuraa aina kauhea iltapäivän väsymys ja tässä työssä se ei ole hyvä juttu ollenkaan. Eikä se ole mukavaa muutenkaan. Näin sitä mennään sykleissä ja hyvin fiilispohjalta. Aamupalalle pitäisi lisätä ehdottomasti jotain, mutta en tiedä mitä. Ehkä smoothie olisi hyvä lisä?

Tältä näyttää viikon 18 ruokapäiväkirja.

MAANANTAI

Vappupäivä. Ei treenejä. Vain kotona puuhastelua koko päivä!

9.45 kauraleipää, juustoa, paistettua kananmunaa ja teetä

13.30 puuroa, omenaa ja maapähkinävoita

17.30 itse tehtyä jauhelihakeittoa kaksi lautasellista

20.45 pari bataatti-linssisämpylän puolikasta päällisillä ja protskuvanukas

TIISTAI

Töissä 7.30-15.30, ei treeniä

5.20 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä

11.00 jauhelihakeittoa ja porkkanoita

14.15 riisikakkuja ja banaania

15.30-17 treeni: kyykky, penkki ja negatiiviset leuat

18.00 riisiä, kanaa ja vihanneksia

21.00 Linssi-bataattisämpylä päällisillä

KESKIVIIKKO

Töissä 10-18

7.00 pari leipää juustolla ja kananmunalla, omenaa ja teetä

9-9.40 kävely töihin

12.00 Picnicin kana-fetasalaatti

15.30 jauhelihakeiton loppu riisillä

19.00 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

21.00 iso pala raakakakkua

TORSTAI

Töissä 7.30-15.30

5.20 ruisleipää päällisillä, vuohenmaitojogurtti ja teetä

11.00 jauhelihakeitto ja porkkanaa

14.15 puuroa ja marjoja

hieronnassa 16-17

18.45 riisiä, vihanneksia ja broilerinjauhelihapihvejä

21.00 annos puuroa ja marjoja

PERJANTAI

Töissä 7.30 – 15.30

5.20 kauraleipää päällisillä + teetä

11.30 Kokkikartanon kinkku-ananaspastaa, porkkanaa ja perotskuvanukas

14.15 puuroa, banaania ja pähkinöitä

16.15-17.45 Treeni: mave, tempausveto, raakatempaus ja yhden käden pystypunnerrus

kävely kotiin ja palkkari

19.oo riisiä, broiskunjauhelihapihvejä ja vihanneksia

21.30 kauraleipää juustolla ja broiskunj.lihapihvillä

LAUANTAI

9.30 kauraleipää päällisillä + teetä

13.30 kana-fetasalaattia

16.45 mysliä ja mehukeittoa

19.00 itse tehtyä vähän terveellisempää pizzaa

21.00 pari suklaa-appelsiinipalleroa

SUNNUNTAI

8.00 kolme riisipiirakkaa salaatilla, kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

11.30 eilisen kanasalaattia

13.30 mysliä, omenaa ja kauramaitoa

15-16.30 treeni: etukyykky, suorinjaloin mave ja hyvää huomenta

17.45 kanaa, riisiä, tomaattia ja leipä päällisillä

20.30 annos juuri tehtyä makaronilaatikkoa

Meillä oli viime viikolla niin kiireisiä päiviä töissä etten päässyt ollenkaan mun klo 9 välipalalle. Ruokailuväli venyi aivan liian pitkäksi ja mulla oli jumalaton nälkä kun pääsin lounaalle. Teki mieli syödä muidenkin eväät omien lisäksi! Viikonloppu meni siististi eikä tehnyt edes tiukkaa. Jännää ettei tehnyt yhtään herkkuja mieli! Kun on paljon puuhaa koko päivän aikana niin ei edes ehdi miettimän, että jotain ”puuttuu”. Tehtiin lauantai-iltana kuitenkin pizzaa, mutta ei millään kauhealla juustokuorrutteella. Pohjat ovat Pågenin valmiita pizzapohjia ja täytteeksi laitettiin mausteista jauheliha-tomaattikastiketta, fetajuustoa tuoretta tomaattia. Todella hyvää! Noita voisi tehdä toistekin.

Tykkään kokkailla ja tehdä uusia juttuja ja siksi mulle on henkilökohtaisesti tärkeää, että saan testailla uusia juttuja varsinkin viikonloppuisin. Nyt pitäisikin sitten keksiä mitä tekisin äitienpäiväksi? Täytyy alkaa ihan tosissaan miettimään ja tutkailemaan jo tallennettuja reseptejä. Joku sokeriton juttuhan se on tehtävä, mutta mitä….Kerro ihmeessä jos sulla on ideoita!

Lauantailta kuvasin videonkin koko sen päivän ruokalistan. Jos olet missannut videon, löydät sen täältä.

Miltäs viikon 18 ruokapäiväkirja näyttää? Onko eroa jo aiemmin julkaistuihin?

13 kommenttia

 1. Beeea kirjoitti:

  Smoothiekakku vois olla helppo toteuttaa sokerittomana! 🙂

 2. ulla kirjoitti:

  kokeiles puuroo aamuisin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   no kun se on vähän semmoinen ettei uppoa…Pieni määrä ehkä, mutta ei kunnon annosta 🙁

 3. Nimetön kirjoitti:

  Mäkin tulin ehdottamaan puuroa aamupalalle, siihen lisäksi marjoja, raejuustoa ja vaikkapa kookosöljyä tai siemeniä/pähkinöitä! 🙂

 4. Ninna kirjoitti:

  Siisti viikko tosiaan hurraa! Eikö muuten kana kyllästytä sitä sulla aika usein? Miten olisi aamupala mysli+jogurtti. Vuohenmaitojogurttia en tiennytkään olevan miltä maistuu? Teitkö itse raakakakun? Muuten ihan hyvä setti aika samoja ruokia, ei tosin kalaa ja pähkinöitä paljon. Eikä leipä aamupalalla yhtään paha. Ja se puuhastelu kotona käy ihan hyvin treenistäkin!=)

  • Jonna kirjoitti:

   JOssain vaiheessahan olin kokonaan syömättä kanaa, kun alkoi tulla korvista ulos, mutta nyt maistuu ihan hyvin. Mysli voiskin olla hyvä vaihtoehto! Sitä olen nyt syönyt itseasiassa iltapalalla 🙂 Vuohenmaitojogurtti maistuu…noh..samalla kuin siitä tehty juusto. Ei kivunnut mun suosikkilistalle! Raakakakku oli joo itse tekemää, pakkasesta otin!

 5. sara kirjoitti:

  Mitä tuo herkuton toukokuu siis tarkoittaa? Minusta tuossa oli muutamia herkkuja.
  Mutta ihanan tavallisia nämä sun ruokapäiväkirjat, näin minäkin syön! Joskus vähän spesiaalimpaa, mutta pääosin aika tavallista ja sitten samaa ruokaa parina päivänä ja erilaisia jämäkomboja ja sen mukaan mitä kaapissa on. Lisäksi on kausia, että syön tiettyjä juttuja paljon ja sitten taas se unohtuu vähäksi aikaa.

 6. sara kirjoitti:

  Minä ajattelin tehdä äitienpäiväksi raakaa banoffeeta. Onnistuu nimittäin myös mökillä heikommilla välineillä!

  https://sarankotikolo.blogspot.se/2017/03/raaka-banoffee-piirakka.html

  • Jonna kirjoitti:

   tuota mä olenkin jo pitkään halunnut tehdä! Oliskohan nyt sen aika….?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *