Hae
Palasia Arjestani

Kauhea matkakuume – mistä rahat matkustamiseen?

Processed with VSCO with a6 preset

Kävin tänään Helsingin messukeskuksella Matkamessuilla. Ensin meinasin jättää messut kokonaan välistä, kun on ollut tässä tätä surua ja muuta mietittäävää. Eilen kuitenkin päätin, että pakko on päästä vähän fiilistelemään matkoja ja hakemaan ideoita uusiin matkakohteisiin. Viime syksynä käytiin sekä Turkissa että Bulgariassa ja nyt keväälläkin olisin halunnut jonnekin, mutta ei taida nyt olla varaa lähteä minnekään. Sen sijaan syksylle olisi ainakin yksi reissu suunnitteilla. Mielessä on olleet Kroatia, Kreeta sekä Dubai.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Treffasin messuilla ihanan Maijun, joka pitää inkit korkokengät-blogia. Naapurin tyttö!

Treffasin messuilla ihanan Maijun, joka pitää Pinkit korkokengät-blogia. Naapurin tyttö!

Messuilla oli tarjolla kaikkea mitä matkustelusta innostunut ihminen vaan voi vaatia. Oli kotimaan kohteita, kaukomatkoja, kaupunkilomia, kylpylälomia, patikointia, urheilulomia, aurinkolomia…ja kohteita laidasta laitaan! Mulla on laukussa kauhea läjä esitteitä, joita aion vielä lueskella tänä iltana. Yksi mielenkiintoisista uutuuksista oli My wellness travellsin järjestämät treenilomat Turkin Alanyassa. Näitä lomia ei siis ole vielä ollut kertaakaan, vaan ensimmäiset ovat tulossa tänä keväänä. Valittavissa on kolme eri tasoista sporttilomaa: Fitness bootcamp, Forever young sekä Fit & fun. Lomiin kuuluu treenaamista, kehonhuoltoa, erilaisia luentoja, terveellistä ruokaa sekä tietysti jossain välissä myös auringossa pötköttelyä. Tuo Fitness bootcamp suorastaan huutelee mun nimeä! Eikä nuo standin poijjaatkaan yhtään huonolta näyttäneet…millon vaan näiden herrojen treenattavaksi! 😉

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Kävin messuilla Blogipaviljongissa Pikku Italia-blogiyhteisössä bloggaavan Avec Elina-blogin Elinan kanssa pitkät keskustelut Italiassa reissaamisesta sekä siitä mistä rahaa matkustamiseen oikein saa. Itsehän haluaisin kovasti käydä Italiassa, mutta miestä se ei ole kauheasti kiinnostunut. Sain Elinalta loistavia vinkkejä Italian matkakohteisiin, joista mieskin voisi kiinnostua. Elinalta tuli todella hyviä vinkkejä säästämiseen, kun jokin matka on mielessä. Näinhän se on kun jostain asiasta tinkii elämäntyylissään niin matkustamiseen jää enemmän rahaa.  Mä olen koko ajan säästänyt pieniä määriä kuukausittain matkakassaan, mutta kun matkaa ei vielä ole konkreettisesti varattu niin säästäminen välillä unohtuu. Teen kuukauden aikana varmasti useamman ostoksen, jonka voisi jättää tekemättä ja laittaa nekin rahat matkakassaan. Tämän vuoksi matkamessut olivat mulle tässä välissä hyvä muistutus että mitäs varten tässä taas oikein säästellään. Ja taas jaksaa pitää hetken kukkaronnyörit vähän tiukemmalla 😉

Mistä asioista te olette valmiit säästämään, jotta saatte rahaa matkakassaan? Onko teillä jo lomareissuja varattuna?

Ps. Heti kun tästä nousen niin alkaa treenivaatteiden läpikäynti ja laitan ne huuto.nettiin myyntiin! Ilmoittelen täällä blogissakin kunhan säkki on valmis myytäväksi.

matkamessut

11 kommenttia

 1. Mimmukka86 kirjoitti:

  Arvasin, että käyt Matkamessuilla! 😉
  Ihania kuvia taas! 🙂

 2. henna kirjoitti:

  En oo ikinä käyny ulkomailla, ois joskus ihana päästä.. mutta ei oo mitään hajua paljon pitäisi säästää

  • Jonna kirjoitti:

   Kannattaa miettiä mihin haluaa matkustaa ja sitten alkaa katselemaan hintoja. Joskus äkkilähtöjä saa todella halvalla! Yksi vaihto ehto on katsoa majoitukset airbnb:n kautta, ovat kuulemma huomattavasti halvempia kuin hotellipaketit 😉

 3. gunagolu kirjoitti:

  Kauhee matkakuume täälläkin mutta vielä ei ole voitu varata mitään matkoja. Keväällä tykkäisin käydä Wienissä, kun en ole koskaan käynyt ja tuttavat ovat suositelleet. Mulla ei erityisemmin mitään säästömeininkejä ole, mutta parashan se olisi, kun jättäisin erilaiset sisustustavarat kaupan hyllyille ja söisin vaikka pari kertaa vähemmän ulkona kuukaudessa kuin mitä nykyään tulee käytyä. Siinä jo varmaan saisin sivuun joka kuukausi extra 100e. Mutta kun oon jotenkin sellainen luonteeltani, että haluan myös nauttia arjessa enkä vain kituuttaa kuukausi kaupalla että kerran pari pääsee vuodessa viikon matkalle… ollaan me onneksi näillä nykyisilläkin kulutustottumuksilla voitu tehdä joka vuosi vähintään se yksi ulkomaanmatka 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No juu, jotain kun jättäisi kauppaan niin rahaa alkaisi kummasti kertyä matkakassaan. Mä niin tahtoisin käydä Amsterdamissa!

 4. Emmah kirjoitti:

  Mä kävin noilla messuilla ensi kertaa kiitos vapaalippujen. Mun makuun messut olivat melko sekavat ja oli vaikea saada tuolta mitään lisäarvoa, kun nykyisin käyttää ennemmin nettiä tiedonhankintaa. Perheen suosikki taisi olla Japanin osasto, jossa pääsi lentokoneen ohjaimistoon sekä sai oman nimensä paperille japaniksi kirjoitettuna 🙂 Suomen puolelta jäimme kaipaamaan kansallispuistojen yhteistä osastoa ja moni pohdittu eteläisempi hiihtokeskus ei ollut paikalla lainkaan (ehkä nuo satsaa sitten Ski Expoon, tiedä häntä, kun ei ole sielläkään tullut käytyä).

  • Jonna kirjoitti:

   Sama fiilis tuli mullekin eli aika sekavat olivat. Oli todella vaikeaa löytää sitä mitä etsii ja mullakin on huono tapa vain haahuilla ympäriinsä. Hiihtokeskuksia ei muuten juuri näkynyt!!

 5. Tuomas kirjoitti:

  Sun pitää kysyä noista matkustusvinkeistä ja ”ilmaisten matkojen” järkkäämisestä Sara Siepiltä, Elina Tervolta ja muilta ”glamourbeibeiltä” 🙂 Nehän matkustaa useemman kerran vuodessa, vaikka niillä ei oo tuloja lainkaan. Varmaan harrastavat sitä maailman vanhinta ammattia reissuillaan 🙂 En ehkä sitä suosittele, mutta jospa heillä ois antaa muitakin vinkkejä, kuinka päästä halvalla reissuun. Siinä oliskin hyvä postausaihe sulle, kun tekisit suorapuheisen haastattelun asiasta 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä veikkaan, että nämä beibet saavat matkat ilmaiseksi yhteistyökumppaneiltaan ja töidensä puitteissa. Aika monet suomalaiset bloggaajatkin käyvät jatkuvasti sponssireissuilla vaikke tuloja ole juuri nimeksikään..

 6. Julia kirjoitti:

  Noista kolmesta voin suositella Kroatiaa, viime kesänä Dubrovnikissa 5 päivää viettäneenä jäi fiilis että uusiksi sinne vielä. Löytyi vielä hotelli missä All Inclusive josta lyhyt matka vanhaan kaupunkiin bussilla, bussit kulkevat hotellin vierestä todella hyvin ja halpaa on matkustaminen niin. Vanhassa kaupungissa riittää ihmeteltävää sekä katseltavaa, jengiä on paljon mutta upeimpia paikkoja missä käynyt, muutenkaan ei esim. samanlaista tuputtamista kuin vaikka Roomassa. Lämmintä piisasi silloin ja vettä sai varata juotavaksi kokoajan, joka päivä oli 30 tai yli joten tosiaan hotellissa on hyvä olla myös ilmastointi jos mielii nukkua hyvin. Onneksi meidän hotellissa oli todella hyvin ilmastoitu, joten nukkuminen sujui:) Dubai on aika tekemällä tehty, olihan se hieno paikka ja kaikki viimeisen päälle mutta muovinen maku jäi paikasta. Eli jos haluaa oikeasti historian havinaa sekä hienoja maisemia mennä katsomaan suosittelen Kroatiaa sekä Dubrovnikia. Kaapelivaunu on unohtumaton kokemus, vuoren päällä sijaitsevassa ravintolassa on mahtavat näköalat sekä kiva syödä samassa sen jälkeen kun o tutkinut paikkaa.. Ohessa vielä linkki hotelliin kroatiassa sekä kaapelivaunuun.

  http://www.tjareborg.fi/kroatia/dubrovnik/valamar-club-dubrovnik/flex-paketit?isIndependent=1

  http://muuuh.net/2013/03/18/dubrovnik-srd/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *