Hae
Palasia Arjestani

Päivän lihashuoltovinkki!

Yksi hyvin tärkeä tekijä oikeanlaiseen kyykkyasentoon ja -tekniikkaan on nilkkojen liikkuvuus. Crossfitin aloittaessani mulla oli todella jäykät nilkat, joka heijastui kyykkytekniikassa painon epätasaiseen jakautumiseen jalkapohjissa, polvien kipuiluun ja mulla lähti hanuri helposti kippaamaan ylöspäin ennen kuin jalat alkoivat kunnolla työskennellä. Myöskään kyykkysyvyys ei ollut niin hyvä kuin nykyään.

Yksi erittäin hyvä keino kehittää nilkkojen liikkuvuutta on yksinkertaisesti kyykkyasennossa oleskelu. Oman kehon paino riittää tähän vallan mainiosti. Mene kyykkyyn, pidä ryhdikäs asento, katse ylös, työnnä polvia ulospäin, varpaat polvien kanssa samaan suuntaan ja hengaile tässä asennossa hetki. Jos kaadut heti taaksepäin, on nilkkojesi liikkuvuus heikko tai heikohko. Voit ottaa tukea jostain käsillä, jotta pääset alkuun. Kyykkyasennossa voit tehdä painon siirtoja jalalta toiselle ja pyöritellä polvilla pientä ympyrää. Näiden ei kuulu sattua! Toista joka päivä 15 minuutin ajan ja pääset vähän ajan kuluttua nauttimaan entistä laadukkaimmista kyykyistä ja nousevista tuloksista! Sivutuotteena saattaa tulla myös lihasta 😉

Treeneissä tehtiin tänään pari erittäin tehokasta liikettä nilkkojen liikkuvuuden parantamiseksi kyykyssä hengailun lisäksi. Ensimmäiseen liikkeeseen tarvitaan vetokumi ja 15-20kg kokoinen painolevy.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Laita vetokumi rigiin tai vastaavaan kiinni nilkkojen korkeudelle. Sujauta jalka läpi kumista ja ota pari harppausta eteenpäin niin, että kumi kiristyy nilkan ympärillä kunnolla. Mene puolikyykkyyn niin, että toisen jalan polvi on maassa. Nosta painolevy reiden päälle ja työnnä voimakkaasti polvea kohti lattiaa. Voit tehdä välillä palvella myös pientä ympyrää. Hengaa tässä asennossa pari minuuttia ja toista myös toiselle puolelle!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Tämä liike venyttää mulla hyvin myös akillesjännettä. Käännä nenä rigiä päin ja laita taas vetokumi nilkan ympäri. Ota pari isoa harppausta taaksepäin ja laita päkiä painolevyn päälle ja kantapää maahan. Paina voimakkaasti polvea lattiaa kohti ja pyörittele hitaasti palvella ympyrää. Välillä voit painaa voimakkaammin ulospäin ja välillä sisäänpäin.

Muista ettei näiden liikkeiden kuulu sattua eli jos sinulla on polvien kanssa ongelmia niin kokeile hyvin varovasti ja fiilistele miltä tuntuu!

2 kommenttia

  1. Hanna kirjoitti:

    Kiitos hyvästä vinkistä! Ehdottomasti lähtee kokeiluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.