Hae
Palasia Arjestani

Kanelinen purnukkapuuro

Processed with VSCO with c1 preset

Sain joululahjaksi Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa kirjan, joka on täynnä toinen toistaan herkullisempia gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia reseptejä. Kirjassa on oikeasti niin monta hyvää reseptiä, että oli vaikeaa päättää mistä aloittaa! Tykkään tehdä aamupalaksi erilaisia vanukkaita niiden helppouden vuoksi ja ensimmäiseksi testattavaksi reseptiksi valikoituikin aamupalaksi sopiva kanelinen purnukkapuuro. Täytyy sanoa, että tämä vanukasmainen purnukkapuuro oli varmasti tähänastisista tekemistäni paras, joten kiitos vaan Virpille hienon reseptin luomisesta!

Kanelinen purnukkapuuro

 • puolikas banaani
 • 1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
 • 3 rkl chiasiemeniä
 • 1,5 dl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
 • 2 rkl hampunsiemeniä (tai muita siemeniä)
 • 1 rkl pellavansiemenrouhetta (en laittanut)
 • 0,5 tl aitovaniljajauhetta
 • 0,5 tl ceyloninkanelia

Muussaa banaani tarjoiluastian pohjalle. Annostele loput ainekset astiaan ja sekoita hyvin lusikalla. Anna puuron paksuuntua vähintään 10 minuuttia, mielellään yön yli. Nauti esim. banaanisiivujen ja marjojen kera! Omaani ripottelin kaakaonibsejä, auringonkukansiemeniä sekä mulperinmarjoja.

3 kommenttia

 1. Liisa kirjoitti:

  Saitko tuolla nesteen määrällä puurosta syömiskelpoista? Omani tein illalla valmiiksi ja se oli kovin jankkista. Ihmetettelin jo tekovaiheessa, että melko vähän nestettä, kun chiaakin tulee noin paljon.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Siitä tulee aika paksua, mutta ite tykkään ettei tällainen puuro ole kovin vetelää! Mun makuun koostumus oli just sopiva. Oi, pitääkin tehdä tätä valmiiksi huomen aamuksi….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *