Hae
Palasia Arjestani

Loman kunniaksi: Mansikka-mariannekakku

Viime torstaina ilahdutin työkavereita tulevan lomani kunniaksi ja leipasin mansikka-mariannekakkua. Resepti oli minulle uusi ja se on peräisin uusimmasta Maku-lehdestä (4/2014). Suurimmaksi osaksi noudatin lehden ohjetta, mutta joitakin määriä olen muutellut omien varastojeni mukaan. Alla ohje ainesmäärillä, joilla itse tein kakun.

IMG_0986

Tykkään kokeilla paljon erilaisia kakkureseptejä ja juustokakun kaltaiset suhteellisen helpot reseptit on ehdottomasti mun bravuuri. Ne epäonnistuvat todella harvoin! Tässä kakussa käytin tuoreita mansikoita ja vaikka täytteestä ei tulekaan kovin voimakkaan makuista niin pohjan selkeät ja voimakkaat maut tasoittaa sitä kivasti. Oikein hyvä makujen balanssi minun mielestäni ja taisivat työkaveritkin tykätä 😉 Ihanaa kun tähän vuoden aikaan voi käyttää tuoreita mansikoita leivonnassa!

IMG_0987

 

Mansikka-mariannekakku

Pohja

 • 1 pkt (260g) LU Bastogne-keksejä
 • 1 pss Marianne crush-rouhetta
 • 100g voita sulatettuna

Täyte

 • 4 dl kuohukermaa
 • 2 dl turkkilaista jogurttia
 • 1/2 dl tomusokeria
 • 3 rkl juoksevaa hunajaa
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2 dl tuoreita mansikoita soseutettuna
 • 6 liivatelehteä
 • 2 rkl mansikkameuhutiivistettä

Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa. Lisää Marianne-rouhe ja hieman jäähtynyt voisula. Vuoraa irtopohjavuoan (22-24cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä hetkeksi jääkaappiin asettumaan.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon turkkilainen jogurtti, tomusokeri, hunaja ja vaniljasokeri. Sekoita puolet mansikkasoseesta kerma-jogurttitäytteeseen. Säästä loput seoksesta koristeluun.

IMG_0985

Liota liivatelehtiä viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna mansikkamehu kattilassa tai pienessä paistinpannussa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Nosta kattila/paistinpannu liedeltä ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja sekoita haaleana kerma-jogurttitäytteeseen ohuena nauhana.

Levitä täyte keksipohjalle ja tee lopusta mansikkasoseesta pyörteitä tai haluamiasia kuvioita kakun pinnalle. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai yön yli. Siirrä kakku vadille ja koristele haluamallasi tavalla tuoreilla mansikoilla sekä tuoreella mintulla.

20140619_092404

4 kommenttia

 1. outi kirjoitti:

  Mmm, varmasti hyvää. Maku -lehden ohjeet on yleensä aikas hyviä 🙂

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Niin on! Glorian ruoka&viini-lehti on toinen, jossa on usein todella hyviä reseptejä 🙂 Maku-lehdestä saatan jotain muutakin kokeilla lähiakoina!

 2. Nimetön kirjoitti:

  Sun ruokakirjoitukset näyttävät hyvin sen ettei lähiömutsi saa koskaan unermavartaloa.

 3. jonna1983 kirjoitti:

  Kommenttiesi perusteella olet aika surullinen tapaus. Muistathan että ip-osoitteesi jää näkyviin. Mulle on ihan sama mitä sä musta tänne suollat mut siinä vaiheessa kun alat haukkua tytärtäni niin loppuu huumori. Ja senhän sä olet jo tehnytkin….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *