Hae
Palasia Arjestani

Kisavärien laitto

Fitnessliiton sivuilla oli hyvät ohjeet koskien kisavärien laittoa!

Näin varmistat onnistuneen kisavärin:

1. Esivalmistelut

– Viimeistään kuukautta ennen värien laittoa ihon kosteutusta kosteusvoiteilla päivittäin ja vartalon kuorinta vähintään kerran viikossa.
– Näin iho on kosteutettu tasaisesti, eikä siinä ole kuivia alueita, joihin itseruskettava väri tarttuu voimakkaammin. Kuorinnalla kuiva ja kuollut ihosolukko saadaan pois ja iho on tasaisempi. Näin myös väri levittyy tasaisemmin.

2. Oman pigmentin tummuudesta riippuen voi kisavärinä käyttää A. pelkkää Pro Tania tms. väriä, B. pelkkää Dream Tania tms. instant väriä tai C. molempia.
– Parhaan sävyn aikaansaamiseksi voi olla kannattavaa päivettää ihoa solariumissa n. 3-5 kertaa (kertojen määrä riippuu, miten iho ruskettuu) ennen värien laittamista.

A. Pelkkä Pro Tan kisavärinä

Joillain henkilöillä iho tummuu auringossa todella tummaksi ja heillä myös ihon pigmentti reagoi voimakkaasti Pro Tanin kaltaisiin itseruskettaviin ainesiin. Silloin voi kisaväriksi riittää vain solariumkäynnit ja Pro Tan.
– Väri laitetaan usean päivän aikana ja kerrosten määrästä riippuen kannattaa laskea aloituspäivä kisapäivästä taaksepäin. Väri kehittyy noin 4 tunnin aikana, joten tämä kannattaa huomioida per päivä laitettavien kerrosten määrässä. Jos esim. arvioidaan tarvittavan 10 kerrosta ja yhden päivän aikana voi laittaa 3-4 kerrosta, niin värin laittaminen aloitetaan ke, kun kisa on la.
– Väri kannattaa levittää keinoharjaksisella pensselillä.
– Väri levitetään puhtaalle ja kuivalle iholle. Käytä väriä runsaasti ja huolehdi, että sitä tulee joka kohtaan ihoa. Väri kehittyy tasaiseksi, kunhan sitä on laitettu joka kohtaan. Värin tummuus yhden levityskerran jälkeen ei vaihtele, vaikka sitä tulisi vedettyä parikin kertaa johonkin kohtaan ihoa. Ohjeväri kertoo, mihin väriä on levitetty. Mahdolliset valumat kuivuvat näkymättömiin ja ne voi häivyttää pois.
– Kyynärpäiden ja polvien yli ei kannata vetää joka kerrosta. Vasta pari-kolme viimeistä kerrosta.
– Aloita esim. selästä ja etene siitä vatsapuolelle ja käsiin ja jalkoihin.
– Huomioi viimeisellä kerralla jalkapöytä, varpaat, kämmenselkä ja sormet.
– Anna värin kuivua n. ½h ja laita vasta tämän jälkeen vaatteet päälle. Väri ei kuivu ”rutikuivaksi”, vaan iho jää hieman nahkeaksi. Jätä ohjeväri iholle ja huuhtele se pois vasta juuri ennen seuraava levityskertaa eli n. 4h kuluttua. Eli ohjeväri huuhdellaan pois ennen seuraavaa levityskertaa.
– Viimeinen värikerros laitetaan kisapäivänä. Ohjevärin voi jättää iholle viimeisen värinlaittokerran jälkeen.

B. Pelkkä Dream Tan kisavärinä

– Jos iho päivettyy solariumissa riittävän tummaksi, voi pelkkä Dream Tan kisavärinä toimia. Ihan valkoiselle iholle levitettynä väristä tulee usein metallinen/pronssinen ja kiiltävä, mikä voi haitata lihaserottuvuutta.
– Väriä levitetään reilu kerros yhdensuuntaisin, pitkittäisin, vedoin (ei pyörittämällä) iholle. Väriä voi ottaa sormeen ja laittaa täplinä esim. käsivarteen ja levittää värin siitä tasaiseksi. Jotkut tykkäävät lämmittää värin käsien välissä ja levittää sen vasta sitten iholle. Levittämisessä kannattaa huomioida yhdensuuntainen liike ja taputtelu värin viimeistelyssä.
– Kisa-asujen kanssa on syytä huomioida värin tarttuminen vaatteisiin ja iholle väriin tulevat raidat asuja vaihdettaessa. Valkoinen iho näkyy helposti alta.
– Väri levitetään joko käsin (kädet kannattaa suojata kumihanskoilla) tai esim. minitelalla.

C. Pro Tan + Dream Tan yhdessä

Voisi sanoa, että tällä yhdistelmällä kisaväri on takuuvarmasti hyvä.
– Pro Tania levitetään muutama kerros alle, kohdan A. mukaisesti.
– Kisapäivänä lisätään päälle Dream Tan kohdan B. mukaan. Väriä ei tarvitse ihon tummuudesta riippuen kovin paksua kerrosta. Jos väri saa kuivahtaa hetken, se ei edes lähde pois niin helposti.
– Pro Tan pohjalla ja Dream Tan päällä kisaväristä tulee täyteläinen ja syvän ruskea sekä tasaisen ruskea. (Kaikilla iho ei tummu Pro Tanilla riittävästi.)
– Dream Tan voidaan lisätä kisapaikalla, tai jopa aikaisemmin. Huom! Kisapäivänä!
Huomioi kisavärien kanssa löysät vaatteet! Pitkät trikoot tms. kalsarit kannattaa laittaa päälle nurin päin, jolloin saumojen jäljet eivät tule yhtä voimakkaina ihoon.

3. Värien poisto

– Dream Tan ja muut voidemaiset instant – värit lähtevät pois pesemällä suihkusaippualla ja pesusienellä tms.
– Pro Tanin kaltaiset itseruskettavat värit lähtevät ajan kanssa kulumalla. Eli ihon uudistuessa. Väri siis usein jämähtää kuivempiin kohtiin ihoa ja kuluu pois melko epätasaisesti ilman mitään toimenpiteitä.
– Tätä voi hieman helpottaa esim. pesemällä useita kertoja suihkusaippualla ja pesusienellä tms. pesuharjalla hangaten. Huom! Ihoa ei saa hangata niin kovaa, että se menee rikki!
– Pesun jälkeen paljon kosteusvoidetta iholle. Pesu ja rasvaus pari-kolme kertaa päivässä.
– Myös ihon kuorinta ja hikoilu nopeuttavat värin kulumista.
– Etenkin itseruskettavat värit kuivattavat ihoa paljon, joten ihoa kannattaa rasvata kisan jälkeen todella paljon. Näin värin poislähteminen nopeutuu ja helpottuu ja väri kuluu pois tasaisemmin.

2 kommenttia

  1. Riinu kirjoitti:

    Mksei bloggeris oo sellast ”tykkää” nappulaa kuin fabossa :DRiinu tykkää tästä!

  2. Jonna1983 kirjoitti:

    Onhan tähän vissiin saatavilla ne laatikkojutskat, mut en mä semmosia.. :DMusta kans noi ohjeet oli sairaan hyvät! Ite oli niin pihalla noiden värijuttujen kans, et ihan kiva kun ovat viitsineet moiset väsätä. Varmaan ovat liiton puolella saaneet tarpeekseen, kun jengillä on välillä värit ihan päin persettä. Huonoilla väreillä saa kuitenkin pilattua tosi hyvän fysiikankin..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.