Hae
Palasia Arjestani

jalkareenejä ja muuta höpinää

Lueskelin tänään MariU:n blogia ja eräs hänelle jätetty naisten klassikkia koskeva kommentti herätti ajatuksia. Kommentti meni näin: ”Säälittävää kun mennään lavalle kunnossa jolla ei pärjättäis edes fitnesslavalla ja sit pidetään omaa kuntoa muka lihaksikkaana.” Mistä sen oman tason tietää ellei koskaan nouse lavalle? Eikö ole oikeutta nousta klassikkilavalle ellet pärjäisi BF:en tai fitneksen puolella? Että ensin pitäis käydä niissä kisoissa pyörähtämässä ja jos et sijoitu hyvin niin hyvästi kisahaaveet?

Ei meinaan olis kovin paljon kohta Suomessa enää kisaajia, jos lavalle saisi nousta vasta sitten kun pärjäisi Suomen huipuille, kuten Erika Törröselle, Tiina Sarlinille ja Heidi Sorsalle puhumattakaan muista.. Viime vuonna naisten klassikin taso nousi aika rytinällä. Vennon Minna asetti aika korkean riman nousta lavalle ja itse en ees uskalla haaveilla menestyväni kyseisissä karkeloissa. Siitä huolimatta aion kyllä nousta lavalle vuoden päästä vaikken nyt ehkä pärjäisikään missään BF:n puolella. Ihan hyvä kuitenkin, että naisillekin on tarjolla muutakin kuin perinteinen kehonrakennus, fitness ja BF. Ite en kuitenkaan haluaisi olla kehonrakentajan lihoissa ja toisaalta bling bling jutut ei ole niinkään mua varten. Minusta tuo Marin blogiin jätetty kommentti oli lähinnä säälittävä. Todennäköisesti yhtä säälittävä kuin sen kirjoittajakin, kuka sitten lieneekin. Kisoissa menestymiseen kun tarvitaan aika paljon muutakin kuin vain härän massat. Ei niillä jumalattomilla lihoillakaan mitään tee, jos kunto ei ole kohillaan ja kropan mittasuhteetkin on aivan mitä sattuu. Puhumattakaan poseerauksien, vapaaohjelman ja stailauksen merkityksestä. Ennenkin on nähty, että kireämpi ja vähemmän lihasta omaava vie voiton, vaikka line upissa seisoo entisiä kehonrakentajiakin. Hyvänä esimerkkinä viime kevään kisoista Jonna Vuori, joka ei ehkä ollut kaikista lihaksikkain, mutta kunto ja malli oli parhaat! Nih.

Kyllähän tuo tietysti pisti vähän mietityttämään, et kannattaako vielä edes yrittää lavalle, kun ei tässä mitään kovin isoja vielä olla. Mutta millonkas sitten jo ei nyt? Jos on kiinnostusta, halua ja tahtoa niin miksi ei? Keneltä se on pois? Olis kuitenkin ihan kiva päästä vielä edes kerran kokeilemaan lavoille ennen kun alkaa se muksujen pyöräyttely. Siis jossain vaiheessa kait niitäkin olis maailmaan rykästävä 😀

Tuo Marin blogiin jätetty kommenttihan oli jatkoa keskustelulle jota kävimme Marin kanssa blogin välityksellä Anna Karrilan kisaamisesta syksyllä sekä klassikissa että BF:ssä. Tottahan se on, että Karrilalla on enemmän lihasta ja 21-vuotiaana kuin monella muulla tähän mennessä naisten klassikissa. Pitääkö silti ahnehtia? Toisaalta miksikäs ei? Jos itselläni olisi samanlaiset massat niin tekisin varmasti saman. Täytyy myöntää, että kyllä minä ainakin olen ihan vaan pikkusen kateellinen, kun 21-vuotias tyttö, jolla on kovempaa treeniä taustalla vasta reilut pari vuotta, on tällaisissa lihoissa. Itselläni on treenivuosia kohta seitsemän, joista ehkä neljä kovempaa ja varmasti puolet vähemmän lihasta kuin Annalla. Tuo tyttö tulee varmasti menestymään bodylavoilla yhtä hyvin kuin mitä on menestynyt yleisurheilunkin puolella. Olen muuten pistänyt merkille, että aika usein naiset, joilla on jokin pidempi urheilutausta kehittyvät nopeammin kuin täysin nollasta (kuten minä) aloittaneet. Täytynee pistää sit lapset urheilemaan kovasti 😀

No, mutta jos joitan treeneistäkin. Jalkojahan tässä ollaan taas loppuviikosta väännetty. Torstina etujalat ja perstinä takajalat. Vatsat ja pohkeet jäi osaksi tekemättä, kun suunnittelin että olisin tehnyt ne sunnuntaina vähän niinku ylimääräisenä treeninä. Selkä sanoi kuitenkin taas eilen illalla sopimuksen väliaikaisesti irti ja tälle päivälle tarkoitettu olkapäätreeni siirtyy huomiselle.

Etureisille toistot 15-20 ja palautukset 60 sekkaa.

1. Reidenojennus
15*45kg
14*40kg
15*35kg
15*30kg

2. Hack kapealla
17*45kg
17*32,5kg Piti olla 35 kiloo, mut oli vissiin yksi lätkä unohtunut kyydistä.. Oon kyl ihan satavarma, että laitoin sen kyytiin, mut eipä sitä sit sarjan jälkeen missään näkyny. Pöh. No, 2,5kg sinne tai tänne.
18*25kg
15*20kg Ja happi loppu. Piti rynnätä ulos, että sai kunnolla ilmaa. Onneks perjantaina tuli salille uusi ilmanvaihtoviilennyssysteemitsydeemi.

3. Prässi
17*125kg hartioiden leveys
18*115kg kapella
16*105kg hartioiden leveys
20*100kg ja kapeella

4. Pohkeet seisten
35, 3 ja sit kramppas pohkeet.. veri nais.

5. Pohkeet vaakaprässissä
20, 19, 18*50kg Lyhkäsillä palautuksilla.

6. Voimapyörä
4*10 pitkästä aikaa tätäkin. Oli yllättävän raskas ja veti massun aika kipeeks.

Loppuun 20 minsaa airooppista.

Ja perjantaina sit ne takajalat, joista otin mielettömän hienon ja laadukkaan videonkin 😀 Toistot treenissä 6-10, palautukset 60 sekkaa ja supersarjoilla mentiin taas vaihteeks.

1a. Takareidet maaten
8, 5*45kg
9, 7*40kg

1b. Prässi takareisille
10, 9, 7, 7*275kg

2a. Haarakyykky smith
9, 8, 6*90kg
Tän tilalle oon aatellu anoa jotain muuta liikettä, esim. askelkyykky vois olla kiva.. ei tää liike vaan toimi kunnolla.

2b. Suorinjaloin mave kp
9, 8, 6*36kg/käpälä

3. Takareidet maaten jalka kerrallaan
2*7*15kg Kuhan pumppailin..

Lisäks otin selälle kolme sarjaa kulmasoutua ja kapeeta ylätaljaa superina sekä muutaman sarjan loppuun pystysoutua powersmithissä. Siinä kait ne pohkeet ja vatsat sit unohtukin.. No, kyllähän noita kerkee vielä vääntämään. Niin ja treenin loppuun taas 20 minsaa aerobista.

Tänään en siis ole tehnyt kerrassa mitään. Olin viime yön töissä ja koko ilta oli melkosta kituamista ton selän takia. Olin mä olevinaan salillekin lähössä, mut sit vaan nukuin ja nukuin ja päätin siirtää treenin suosiolla huomiselle. Ehkä parempi kuitenkin treenata kunnon unien jälkeen kuin vetää pakolla huono ja voimaton treeni. Toivottavasti toi selkä vähän hellittäis ja uskaltautusin huomenna salille.. Sen näkee sitten.

Löysin taas uuden ja hyvän ulkomaalaisen nettikaupan. Oon joskus keronu, et tilaan aina kaikki hiustuotteet lookfantastic.comista. Oon aivan hulluna TiGin tuotteisiin ja tuolta nettikaupasta niitä saa paljon halvemmalla kuin Suomesta. Perjantaina pistin tilauksen menemään mansikkanettiin, kun löysin pari hyvää tuotetta aika halvalla. Postikulutkin on ilimaset. Koriin hyppäsi tämmönen hintaan 18,5€ ja tämmönen hintaan 15€. Oon aina halunnut jonkun tuollaisen vähän paremman kasvojenhoitoaineen ja kohta minä sen saan. Toivottavasti tuo nyt on hyvää.. Jos jollain kokemusta niin kertokoon 😉 Mää oon niin avuton kaikkien kosmetiikka ja ihotuotteiden sun muiden kanssa ettei mitään rajaa. Ostelen aika paljon tuotteita muiden suosituksesta, kun en niistä ite mitään ymmärrä. Jostain plökistä kait tuonkin Cliniquen tuotteen bongasin. En ymmärrä myöskään mitään muodista tai sisustamisesta, vaikka niitä seuraankin koko ajan. Ei ummarra niin ei ummarra. Pitäis olla jonkun aina kädestä neuvomassa, että mitä kannattaa laittaa päällensä tai mikä väri sopii minkäkin kanssa.

Mut treenivaatteita mä osaan ostaa! 😀 Tänäänkin käivin GeeWoimassa ja matkaan tarttui tällaiset

Tää tosin mustana. Pakko oli saada joku uus toppi treenitopin alle, kun toi vanha alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt..

Tälle kuva ei todellakaan tee oikeutta. Luonnossa toppi on ihan kirkkaankeltainen, ihkuuuu. Isäntä oli taas riemuisaan kun tuhlasin rahaa noin vähäiseen määrään kangasta. Ei ne miehet tajuu!

Vielä himottais hankkia


Mulla on kyl aina ollut aika sporttinen maku vaatteiden suhteen. Välillä haluaisin osata pitää muunkinlaisia vaatteita, mut noita tulee kuitenkin aina ostettua. Eipä mulla ole mitään syytä muuttuakaan enkä mä tosiaan näyttäis kovin hyvältä minihameessa ja röyhelöpaidassa..

Tein muuten tänään pitkään himoitsemaani lasagnea, kyllä kelpas! Huomenna sit aamulenkille sulattelemaan sitä pois. Ja nyt köllöttämään. Mulla on aivan liian hyvä kirja kesken. En malttais olla sekuntiakaan lukematta sitä.

11 kommenttia

 1. massaminna kirjoitti:

  Moi Jonna! Oon aika huono kirjottamaan näitä kommentteja, mutta yritetään….Omasta mielestä sulla on kyllä tosi hyvin massaa jo nyt CBB:hen!!! Ja niin kuin kirjoitit, ei sillä massalla ole mitään merkitystä, jos muut asiat eivät nappaa. Kokonaisuushan on se mikä ratkaisee. Vaikka kyllähän sitä lihaakin pitäisi vähän olla, mitä sitten pullistella :)Härän massat tai aivan lihaton…joskus sinne lavalle on todellakin kivuttava eikä ajatella, että sitten kun mahtuu juuri ja juuri painorajoihin. Höh, en nyt osaa ollenkaan kirjoittaa mitä haluaisin 🙁 Blaah, olkoon. Voi kun ajatukset tulisivat suoraan paperille….Mutta toivottavasti ja luulempa vain, että ensi vuonna lavalla on taas monta kisaajaa meidän lisäksi.Jatka kovia jumppia!!! Ja nuo ”musiikilliset” videot on kivuja …lisää vois katsella.

 2. Heidi kirjoitti:

  Hei, ootko testannu tehdä sjmv kp:lla silleen, että selkä tukevasti suoraksi ja pidempi liike, persus pitkälle taakse, toisinsanoen niin, että saat vähän venytystä aikaseksi. Mulla ainakin toi ottaa niiiiiiin makeasti takareiskoihin, että siitä liikkeestä en luovu!

 3. Henna kirjoitti:

  Hei, tuo toppi on aivan ihana <3, itekki katellu juuri tuota keltaista, puhumattakaan noista housuista ja tuosta hupparista…huoh…Tsemppiä kovasti reeneihin!!, kyllä sulla sitä lihaa löytyy 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Moi! Päädyin Paulan blogin kautta tänne ihmettelemään noita hurjia jalkatreenipainoja.. Hienoa, että olet laittanut videoita mistä tulikin heti yks kssäri mieleen. Mihin sulla ottaa tuo sjmv käsipainoilla? Mä taidan tehdä tuonkin ihan päin persettä kun oma liikeratani ei liikuta selkää ja yläkroppaa eteen vaan perse liikkuu taaksepäin alasmennessä. Ihmekään kun ei tunnu mulla oikeissa paikoissa.Piti sit käydä vilkaisemassa tuota MariU:nkin blogia. Mä olen vähän erimieltä tuosta lavalle nousemisesta. Sinänsä ihan järkevää logiikkaa ettei niitä parhaita välttämättä tosiaan tuu voittamaan, mutta ei kai sinne kukaan lähde KILPAILEMAAn asenteella ettei pärjää? Siis jos tietää ettei kunto ole ollenkaan kohdillaan niin miksi ei odottais vielä vuotta, kahta? Ja onko noilla lajeilla niiiin suurta eroa siis eikö sellainen, joka ei ole ihan tarpeeksi iso bodailuun voisi mennä fitnekseen kunnes on tarpeeksi massaa? En kyllä tiedä kummankaan lajin arvostelukriteereitä, eli onko niissä suuria eroavaisuuksia? Ymmärtääkseni molemmissa kunto voi jäädä liian rasvaiseksi jolloin sijoitus ei tule olemaan hyvä eli se kai ois asia, joka on helppo korjata vetämällä seuraava dietti paremmin/eri tavalla? En ole itse nousemassa lavoille, tsemiä vaan niille joilla motivaatio ja kyvyt sinne saakka. riittää.

 5. Anonymous kirjoitti:

  Ja tuosta edellisestä jäi sit nimmari pois. Terkuin, Nadja

 6. Riinu kirjoitti:

  Mul on kans kaks noit ”short toppeja” enkä ikinä antais pois!!! Ne on päällä niin huomaamattomat, aloin pitää niitä jo töissäkin kun siel ei yövuorossa paljoo rintsikoita riisuskella kun nukkumaan menee :DJa tosta tulikin mieleen et 45minsan pääst kilahtaa palkka tilille, eli geewoimaan shoppaileen uudet topit ;)Koitan saara sua kiinni jokupäivä mesessä… konsultaatioo näet 😀

 7. Jonna1983 kirjoitti:

  MassaMinna: Ihanaa saada sulta kommenttia! Käyn joka päivässä lueskelemassa sun treeneistä. Pitäis vaan rekisteröityä Massalla niin vois heittää kommenttia sinnekin päin.Kyl mä luulen, et ens syksynä on taas kisaajia ihan riittämiin. Ehkäpä saadaan jopa karsinnat aikasiks?Näillä lihoillahan se on mentävä mitä saa siihen mennessä haalittua. En mä ainakaan aio siirtää enää kisaamista. Mullakaan ei ole tavoitteensa seuraavissa kisoissa menestyminen vaan se KIREÄ kisakunto. Kaikki siitä eteen päin on plussaa.Tsemppii treeneihin! Oot kyl hurjassa kunnossa!Heidi: olen kokeillut, mut en pysty sillä tavalla tekemään. Jos nostan painoja yhtään yli polvien niin alaselkä sanoo sopimuksen irti. Tää tekniikka on todettu mulla parhaaks. Mulla on luonnostaan aika kireet takareidet niin ei tartte kovin paljon nojailla taaksepäin, kun venytys tuntuu jo. Tolla mun tekniikalla saan koko ajan pidettyä liikkeen takareisillä ja takajalat aika muikeen kipeiks 😀 Aika ajoin oon kokeillut laajempaa tekniikkaa, mut ei siitä mitään tule kun toi selkä ei tykkää. Eli tällä mennään mihin pystytään :(Henna: mä kävin tota toppia jo pariin otteeseen hiplaamassa ennen kun sain ostettua 😉 Ei ainakaan ollut heräteostos! kiitos tsempeistä, sitä tarvitaan aina! Samanlaiset sinnekin päin :)Nadja: sulta tulee aina kauheen tiukkoja kysymyksiä 😀 Ihan aiheesta tosin. Edelleen peräänkuulutan sulle omaa blogia!suorinjaloin mave kässäreillä ottaa mulla 85% takareisiin ja loput hanuriin. Ennen teki töitä alaselkäkin, mut teen nykyään lyhkäsemmällä tekniikalla niin liike pysyy koko ajan takajaloilla.Noista lavahommista. Ei mulla ainakaan ole seuraaviin kisoihin mitään muuta tavoitetta kuin, että pääsen kireeseen kuntoon. Sitten kun se on saavutettu niin aletaan haaveilla sijoituksista. Tokihan nyt jokaisella pitää olla sen verran järkeä päässä ettei sinne lavalle lähde ihan lihatonta ruhoa esittelemään. Sen takia oliskin hyvä olla olemassa se valmentaja, joka kertoo et kannattaako nousta lavalle vai ei. Ite meinasin ensin kisata jo tänä syksynä, mutta totesin etten ole vielä valmis. Odottelin siis suosiolla vielä vuoden. Vuodessa kerkeää vielä jotain saada aikasiks 😀 Toivottavasti ainakin.Ainahan se on yksi vaihtoehti kisata fitneksen puolella, jos tuntuu ettei esim. klassikkin riitä lihat. Eri asia tietysti on, että haluaako kisata esim. BF:n puolella. Itse näkisin eron BF:n ja klassikin välillä tällä hetkellä ainakin melko pienenä lihasmassan suhteen. Klassikkikisaajan pitäis olla kireämpi kuin fitnesskisaajan, ei kait niillä muuta eroa ole. Ainakaan tällä hetkellä.Klassikissa ei liiasta lihasmassasta rokoteta, jos vain mahdut painorajoihin. BF:n puolella taas tuntuu välillä olevan niin, että voit olla jopa ”liian lihaksikas” ja menetät sen takia pisteitä kisassa. Otappa noista aina selvää…Tärkeintä kaikissa lajeissa on olla mahdollisimman kireässä kunnossa. Kireydellä pystyy hyvinkin voittamaan itseään suuremman massan omaavan kisaajan eli se on se must juttu. Mitä enemmän on lihasmassaa niin sen helpompi on päästä myös kireäksi. Saapi nähdä mihin sitä itse pystyy vuoden päästä..Riinu: sun tarttis tulla tänne suunnalle niin käytäis ostamassa sulle vähän halvemmalla noita rytkyjä. Saan vähän alennusta..Kyl mää nyt oon vähän paremmin mesen puolella, kun reenaan jo heti päivästä niin joutaa roikkumaan illat koneella 😀 Ja hei, puhelimet toimii kans!

 8. Anonymous kirjoitti:

  Hei, unohdin viimeksi kysyä: Mikä se hyvä kirja oli? – Nadja

 9. Jonna1983 kirjoitti:

  Se on James Pattersonin Kuka kuolee ensin?Ilmestynyt 2001. Löysin sen parilla egellä kirppikseltä ja taidan etsiä käsiini kaikki kyseisen kirjailijan opuksista. Aivan loistava kirja!

 10. Heidi kirjoitti:

  Moikka Jonna!Vähän jälkijunassa tämä blogin seuraaminen, kun lomalla ei tullut juuri koneen ääressä istuskeltua 😀 Nyt onkin sitten kiinniotettavaa!! 😮 Mutta asiaan, noi farkut on IHANAT!! Mistä tuommosia saa?!-Enzyme

 11. Jonna1983 kirjoitti:

  Enzyme: ainakin Gee Woimasta niitä saa! Luulis, et niiden nettisivuilla on myynnissä ja jos ei niin kannattaa soittaa sinne, koska liikkeessä niitä ainakin on..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.