Hae
Palasia Arjestani

Helppoa arkiruokaa: kasvistäytteiset paprikat

Mä olen aika ajoin innostunut tekemään kasvisruokaa. En ole enää niin proteiinikammoinen kuin ennen. Aikaisemmin luulin ettei kasvisruuasta saa juurikaan proteiinia ja suunnilleen kuihdun kokoon jos syön sitä. Eihän se niin mene! Tässäkin reseptissä proteiinia tulee varsinkin kvinoasta, mutta myös aavistus halloumijuustosta. Reseptin bongasin Maku-lehdestä 1/2015.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kasvistäytteiset paprikat

 • 4 paprikaa
 • 1 dl kvinoaa
 • 2-3 porkkanaa raastettuna
 • 1 dl manteleita rouhittuna
 • 1 dl tuoretta tilliä silputtuna
 • 1/2 tl kanelia
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
 • 200g halloumijuustoa
 • 1 rkl öljyä

Huuhtele ja halkaise paprikat. Nosta paprikat leivinpaperille uunipellille tai -vuokaan. Esikypsennä paprikoita 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Valuta paprikoiden pohjalle kertynyt neste pois.

Huuhteke kvinoa runsaan kylmän veden alla tiheässä siivilässä. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 10 minuuttia.

Valuta kvinoa ja yhdistä ja siihen porkkanaraaste, rouhitut mantelit, tilli, kaneli ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Täytä paprikat kvinoa-porkkanaseoksella. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes paprikat pehmenevät.

Levitä halloumiviipaleet leivinpaperilla uunipellille. Valele niille hieman öljyä. Paista samaan aikaan paprikoiden kanssa 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita. Vinkki: itse laitoin halloumiviipaleet suoraan paprikoiden päälle! Voit myös halutessasi paistaa halloumit pannulla.

Tarjoile paprikat ja haloumi esim. raikkaan salaatin kera 🙂

4 kommenttia

 1. Johanna kirjoitti:

  Voi nam! Kiva resepti, täytyy kokeilla tätä pikimmiten 🙂 Tänään ajattelin tehdä kasvisruokaa taas lounaaksi, ite oon kärsinyt vähän tuosta samasta vaivasta mutta olen taas löytänyt vähän enemmän itseni ja päässyt rajotteista irti. Some-tauko auttoi asiaa paljon! Kuvittelisin muuten että kaneli sopisi maustaan tuota hyvin, ehkä jotkut muutkin intialaiset mausteet. Viime viikko meni tosiaan siten että tuli syötyä aamuisin mitä lystäsin (makroja miettimättä), lounaalla kasvisruokaa/jopa vegaanisti ja illalla sitten jotain jossa lihaa. Ihanaa vaihtelua 🙂 Kerron instassa ssitten kun tätä testaan 🙂 T. _joanmari

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, kerro ihmeessä jos kokeilet! Ite ainakin tykkäsin. Kivaa vaihtelua normaaliruokiin 🙂

 2. Gunagolu kirjoitti:

  Hyvän oloinen ohje 🙂 Mä aloin kasvissyöjäksi viime lokakuussa lihattoman lokakuun innottamana ja sille tielle nyt jäin, ei ole kertaakaan vielä kaduttanut 🙂 Ja en tosiaan oo päässyt kuihtumaan tässä, ihan saman painonen oon nyt ku lokakuussakin 😀 Vähän enemmän joutuu miettimään proteiinihommelit sun muut mut äkkiä senkin oppii eikä tarvi pahemmin enää miettiä mistä sitä saa. Tarkotus olis myös vähentää maidon käyttöä asteittain, pian pitää alkaa miettimään uusia kalsiumin lähteitä. Kananmunasta en kyllä aio luopua, semmonen luonnon superruoka se on kuitenkin ja luomumunia kun ostaa niin ei tuu syyllinen olokaan 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mä yritän kans enemmän tehdä kasvisruokia ja etsinkin paljon ohjeita niihin. Ei ruuan tarvitse aina sisältää lihaa ollakseen hyvää 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.