Hae
Palasia Arjestani

Ateriaideoita viikolle 46

photogrid_1479041946768

*Sis.mainoslinkin

Isänpäivän kunniaksi tässä olisi tarjolla taas läjä ateriaideoita ensi viikolle sinun arkeasi helpottamaan. Kokeilitko mitään viime viikon ideoista tai tallensitko niitä itsellesi muistiin? Itse kokeilin paria uutta reseptiä kuluneen viikon aikana, joten materiaalia on jatkossakin näihin viikkokoosteisiin 🙂 Minä käytän viikoittain järjettömän suuren tuntimäärän reseptien etsimiseen. Jonkinlaiseksi harrastukseksi sitäkin voi varmaan kutsua! Viime viikolla tässä taloudessa syötiin todella paljon pastaa eri muodoissaan. Viikko oli kiireinen, joten ruuanlaitolle ei jäänyt liikaa aikaa. Pasta on aina helppo ja nopea vaihtoehto!

Pidemmittä puheitta, reseptejä jokaiselle viikon päivälle, olkaapa hyvät 🙂

Maanantai: Aasialaiset lihapullat ja nuudelisalaatti

2015-10-22-08-31-22-1-800x600-1

Nämä lihapullat ovat ehkä parhaimpia, joita olen koskaan tehnyt! Resepti on helppo toteuttaa, mutta makumaailmaltaan todella rikas! Lihapullien kaveriksi voit tyhjentää kaikki nuudelivarastojen jämät, mutta varmasti pastakin toimii todella hyvin. Reseptiin pääset tästä.

Tiistai: Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

2016-08-09-03-37-31-1-800x600

Arkena arvostan ruokia, jotka voi tehdä yhdessä vuoassa kerralla. Uunijuurekset ovat ihanan maistuva, mutta kevyt lisäke ja enemmän hiilaria vaativat voivat lisätä vuokaan lisää vaikkapa perunaa tai bataattia. Reseptiin pääset tästä.

Keskiviikko: Banaani-maapähkinävoi raakapuuro

2016-03-31-03-58-20-1-800x600

Puuro on siitä hauska juttu, että sitä voi syödä aamiaiseksi, välipalaksi tai vaikkapa illalliseksi, kuten minä teen kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Pidän paljon raakapuuroista, normaalista kaurapuurosta sekä pitkään haudutetuista puuroista! Puurosta saa aina vähän erilaista vaihtelemalla lisukkeita. Joko olette maistanut suolaista puuroa pestolla ja parmesaanilla? Todella hyvää! Banaani-maapähkinävoi raakapuuron ohjeeseen pääset tästä.

Torstai: Pehmeän tulinen chili-bataattikeittoa

oi000349-800x600

Chili-bataattikeittoa tehdään meillä usein alkuruuaksi viikonloppuisin, mutta viikolla syön sitä pääruokana. Keitto on mukavan kevyt, mutta kuitenkin täyttävä, joten se sopii hyvin loppuviikon ruokalistalle. Kaunis koristelu herättää ruokahalun! Reseptiin pääset tästä.

Perjantai: Maailman parhaat lihapullat

oi000083-800x600

Ajattelette varmaan, että mitä järkeä syödä kahta kertaa samalla viikolla lihapullia? Itse pidän lihapullista todella paljon ja nämä jälkimmäiset ovat enemmän italialaistyylisiä. Voit helposti palkastaa lihapullia ja ottaa niitä pakkasesta tiukan paikan tullen. Nämä pullat ovat viljattomia, mutta valmistamistapansa vuoksi todella meheviä ja kosteita! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Itse tehdyt kalapuikot ja leivontaa

2015-10-15-08-24-16-1-800x600

Itse tehdyt kalapuikot ovat miljoona kertaa maukkaampia kuin kaupan valmiit versiot. Uskotteko, jos sanon etteivät nämä ole edes vaikeita tehdä. Kalapuikkoja voi tehdä melkeinpä mistä vain vaaleasta kalasta. Tee lauantaina ruokaa rakkaudella ja leivo jotain hyvää siihen kaveriksi. Kalapuikkojen reseptin löydät täältä.

Tekisikö mielesi leipoa jotain tuhdimpaa vai ehkä terveellisempää? Tässä ehdotukseni!

porkkanakakku

Amerikkalainen porkkanakakku on klassikko, joka toimii piiraana, kakkuna tai muffinsseina! Mikä on sinun suosikkisi? Reseptiin pääset tästä.

2016-02-28-07-34-03-1-800x600-1

Nämä minttusuklaa raakaleivokset ovat siitä käteviä, että ne voi tehdä pieniin leivosvuokiin. Isosta raakakakusta jää aina vähän yli, mutta näitä tulee ohjeesta juuri sopiva määrä! Reseptin löydät täältä.

Sunnuntai: Mokkapalasmoothie

2015-08-27-08-23-09-1-800x600

Aloita aamu piristävällä mokkapalasmoothiella ja joogasessiolla! Sunnuntai on mulle yksi viikon parhaista päivistä jolloin haluan touhuta koko päivän. Syö iltapäivällä maittava salaatti tai kevyt keitto. Ehkäpä lounaalle ravintolaan ystävän kanssa? Mokkapalasmoothien reseptin löydät täältä.

Tekisikö mieli iltapäivällä vielä jotain raikasta? Ehkäpä kiivisorbettia? Reseptin löydät täältä.

oi0003631-800x600-1

Toivottavasti löydät näistä taas itsellesi hyviä ateriaideoita ensi viikolle! Mitä sinä aiot kokata ensi viikolla? Täällä on suunnitelmissa jokin ruoka crockpotissa sekä vuohenjuustopastaa!

Ps. Jos oman crockpotin hankinta kiinnostaa niin sellaisen voit tilata esimerkiksi Kitchentimestä. Crockpot on todella kätevä laite ja varsinkin ajastustoiminto helpottaa elämää suunnattomasti. Saat valmiin ja lämpimän ruoan vaikka seuraavaksi aamuksi! Crockpot-valikoiman löydät täältä*.

 

2 kommenttia

  1. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

    Uijui, olipa taas monta reseptiä jotka piti kurkata! Jään odottamaan sitä crockpotruokaa. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *