Hae
Palasia Arjestani

Winter War 2014.

Eilen jo vähän vihjasin, että päätin osallistua Winter war 2014- kilpailuiden karsintoihin hetken mielijohteesta. Perjantaina juttelin treenikaverin kanssa ja hän oli jo karsintaan ilmoittautunut ja siltä istumalta innostuin minäkin! Winter war on käytännössä crossfitin sm-kisat ja karsinnoista pääkilpailuun pääsee 40 miestä ja 40 naista. Naisia karsintaan on ilmoittautuneena n. 160!

20131207_115049

Karsintoihin lähdössä. Pikkasen ehkä jänskätti 🙂

20131206_170208

Karsinnat kuvattiin meidän boksilla lauantaina ja olin katsomassa jo perjantaina kun Miitta teki ykköslajia, joten tiesin mitä tuskaa oli odotettavissa… Winter warin 1. karsintalaji oli Death by burbee run. Jo nimikin kertoo aika paljon 😀 Tarkoituksena oli siis ensimmäisellä minuutilla tehdä yksi burbee + 10 metrin juoksu, toisella minuutilla kaksi burbeeta ja kaksi juoksua, kolmannella kolme jne niin kauan, kunnes täyttä toistomäärää ei enää ehdi tekemään minuutin aikana.

Liikestandardit:

Burbee: ala-asennossa rintakehä on maassa ja urheilija irrottaa kätensä alustalta (tällä varmistetaan rinnan varmasti olevan lattiassa). Ylös urheilija voi nousta haluamallaan tavalla eikä yläasentoa ole määritelty (ei hyppyä, ei taputusta pään takana). Kokonainen juoksu on Burbee+ 10m matka. Yleisliikkeen urheilija voi tehdä haluamassaan kulmassa juoksurataan nähden, kunhan koko suoritus tehdään merkatun kääntöpaikan takana. Enemmän lajista sekä pisteiden laskusta täällä.

Tiesin jo alunperin ettei tämä ole mun laji ollenkaan, kun tuo aerobinen kunto ei vieläkään ole mitään priimaa. Puuskutin 10. kierrokselle asti ja siltä kiekalta sain tehtyä yhtä vaille kaikki eli yhdeksän toistoa. Jäi vähän tuo yhden toiston puuttuminen harmittamaan, mutta toisaalta tiedänn etten olisi kyennyt tuon parempaan suoritukseen. Mun pyrähdys oli 54 pisteen arvoinen ja sillä lukemalla ollaan tällä hetkellä sijalla 138 😀 Aivan järkyttävän kovia tuloksia on mimmit vääntäneet enkä tajua miten joku pystyy sellaiseen! Siinäpä tavoitetta 🙂

IMG_20131206_174920

Laji 1: Death by burbee run.


kuvia 032

Antti palauttelee oman suorituksen jälkeen ja Jonna valmistautuu jossain taustalla.


kuvia 033

sydän jyskytti ehkä tuhatta ja sataa jo valmiiksi!


kuvia 035

Kädet irti maasta jokaisella toistolla.


kuvia 038

Alussa mentiin ihan kävelyvauhtia.

Mä lähdin karsintoihin ihan kokeilumielessä. Tiedän ettei tällä mun treenihistorialla vielä kovin korkealle ylletä, mutta toivoisin että joskus olisin sillä tasolla että voisin oikeasti lähteä taistelemaan sm-kisa paikasta. Oli muuten aika jännä huomata miten paljon jännitin ennen suoritusta vaikka yritin hokea itselleni että ei tää ole niin vakavaa ja teen vain niin hyvän suorituksen kuin pystyn. Lähdin tavoittelemaan kahdeksaa kierrosta ja olin aika positiivisesti yllättynyt että pystyin noinkin hyvään suoritukseen! Kyllä tuollainen ”kisatilanne” pistää ylittämään itsensä potenssiin miljoona verrattuna normitreeneihin! Hauska nähdä mitä seuraavat kaksi karsintalajia tuo tullessaan 🙂 Tiedättekö muuten mikä koko karsintoihin osallistumisessa on ehkä kaikkein parasta? Mun treenimotivaatio on noussut todella korkealle! En edes muista millon oon ollut näin innoissani ja motivoitunut kuin nyt 🙂

kuvia 034kuvia 036

kuvia 037

Viitosminuutilla laitettiin jo hölkäksi.

Viitosminuutilla laitettiin jo hölkäksi.

Musta on tosi kiva, että karsintoihin voi osallistua vaikkei vielä kovin pro olekaan. Karsinnat on tehty sellaisiksi että periaatteessa ihan jokainen voi lajit suorittaa. Hintakin karsintoihin osallistumiselle on vain 10e, joten ei tässä ainakaan köyhtymään pääse ja se oli yksi syy minunkin osallistumiselle. Jännä nähdä minkälaisia lajeja on vielä tulossa, toivottavasti ei double undereita, thrustereita tai chest to baria. Ei meinaan ole mun vahvimpia liikkeitä 😀 Eikä kyllä mitkään tempauksen ladderitkaan, joissa painoja nostetaan joka sarjassa… mun matka taitais loppua 30kg viimestään 😀

kuvia 042

Sit lisättiinkin vauhtia asteittain loppuun saakka! Koko ajan joutui kiristämään tahtia ja sykkeet nousi korkeammalle ja korkeammalle.

kuvia 044kuvia 040kuvia 046kuvia 047

Päivittyvän leaderbordin näet täältä ja siellä mä tosiaan keikun jaetulla sijalla 138 😀 Nyt kaikki sormet ja varpaat ristiin etten vaan sairastu seuraavan kahden viikon aikana niin pääsen tekemään loputkin lajit! Hauska nähdä mikä lopullinen sijoitus tulee olemaan. Onko teillä muuten joitakin suosikkeja karsinnoissa joita seuraatte? Itselläni ne mielenkiintoisimmat nimet on Essi Koskinen, Jenni Puoliväli, Stefanie Hagelstam, Erika Törrönen, Karoliina Paukkala sekä meidän salin tytöt eli Tiina Rinne ja Miitta Salmela. Oikeastaan muita en nimeltä tiedäkään… Onko joku teistä lukijoista mukana karsinnoissa?

Illalla taas treenaamaan ja oppimaan uutta! Loppuviikosta karsintojen toinen laji tiedossa. Kakkoslaji julkaistaan huomenna klo 21, jänskättää mikä se on 🙂

16 kommenttia

 1. Karoliina Paukkala kirjoitti:

  Heippa! Hyvin sä vedit. Ei tosiaan me ex-bodarit VIELÄ olla vahvoilla näissä keuhkojumpissa. Mä olen koko ekan lajin viimeinen, tosin siltikin voin todeta 3 kk metcon-treenin jälkeen ylittäneeni omat odotukseni. Täältä kyllä noustaan vielä 🙂 Tälle viikolle toivottavasti tulisi painonnosto-ladderia, niin saisin mäkin vähän kurottua sijoja ylös. Vahvuudet kun on selkeästi tietty siellä. Mutta sitten jos taas tulee leuanvetoja, niin minähän en saa edes ykköstä ja karsinnat loppuu siihen. Into on kuitenkin kova ja paransin esim soutu-tabataa 2 kk:ssa 160m (660m=>820m), joten ensi vuonna toivottavasti pääsen jo oikeastikin karsimaan, varsinkin jos mastersit tulee tähänkin kisaan. Mullahan tulee helmikuussa 40 v täyteen 🙂 Mäkin seuraan innolla sua, Erikaa, meidän salin Maija Nurmea, Hanna Anttilaa ja Laura Kaipasta, sekä Stina Sundelinia. Koitahan pikistää ulos kaikki mitä koneesta lähtee, äläkä turhaan jännitä.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, mä vahvasti harkitsen jonkun juoksulenkin lisäämistä viikkokalenteriin! En vaan tiedä mihin sen tunkisin… mulle taas ei leuanvedot ole mikään ongelma ja varmaan jokusen saisin niitä rimpuiltua! Eniten kauhistuttaa tempaukset jos niissä tulee ladderia. En vaan osaa! Enkä ehkä uskallakaan 😉

   Ei susta kyllä uskois että 40v tulee mittariin! Oot niin nuoren näköinen ja hyvässä kunnossa 🙂 Sitä se urheilu teettää, ollaan ikinuoria!

   Kyllä mä täysillä aion yrittää jokaisen karsintalajin, olin niissä sit hyvä tai huono. Siinähän sitä samalla kehittyy.

 2. Maarit kirjoitti:

  Mukana ollaan täälläkin! Ei kyllä pitänyt koko karsintoihin osallistua, mutta kun näin ekan lajin ja seurasin salilla muiden suorituksia niin sieltä se kilpailuvietti nosti päätään 😀 Juoksu ja burpee sattuu olemaan vielä mun lemppareita 🙂 Ihan mielenkiinnosta siis tein ekan lajin ja se kun meni odotettua paremmin niin pitihän sitä sit ilmoittautua sinne karsijoiden joukkoon. 40-vuotta tuli viime kuussa täyteen ja kovasti odotin, että kisoissa ois master -sarja erikseen, mut toivotaan tosiaan, et ens vuonna ois meidät vanhuksetkin huomioitu 😀
  Ja jännittää ihan hirveesti, et millainen seuraava laji mahtaa olla. Voimalajeissa mä en välttämättä pärjää, mut mulle taas esim. leuanvedot ois helppoja 🙂
  Tsemppiä sulle karsintoihin ja treeneihin!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mahtavaa että säkin oot mukana! En kyl käynyt katsomassa sun tulosta mut varmaan meni aika hyvin jos juokseminen ja burbeet on sun suosikkeja 🙂 mä taas vihaan molempia!

   Kohta mäkin oon teidän kans masters-sarjassa 🙂 huomenna selvii sit seuraava laji! Toivotaan sellaista jossa meille jokaiselle olis jotain mikä handlataan hyvin 🙂 voimajuttuja mäkin toivon!

 3. Mika kirjoitti:

  Jes, mahtavaa että lähdit mukaan 🙂 Kuulostaa niin hyvältä se että saat tästä uutta potkua treenaamiseen ja harjoitteluun, tällaisia matalan kynnyksen kisoja ei voimailupuolella ole käytännössä lainkaan joten tää WW on tosi hyvä juttu!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   No saati sit tuolla bodauspuolella! Ei olis tullut mieleenkään lähtee muutaman kuukauden treenillä sillon kisoihin…

   Tänään jouduinkin sit vallin käskystä ottamaan vähän iisimmin niin on sit ke tai to paukkuja kakkoslajin suorittamiseen 🙂

 4. Riikka kirjoitti:

  Moikka! Mäkin lähdin ihan kokeilumielessä mukaan, hauska katsoa miten sitä lopulta sijoittuu! Tuo eka laji oli mun vahvuus ja nyt pelkäänkin mitä painonnostoja ja just noita laddereita sieltä tulee seuraavaksi, ounou! 😀 Tsemppiä sulle toiseen ja kolmanteen karsintalajiin! 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Aika monelle tuntuu noi juoksut olevan vahvoja. Paitsi mulle 😀 toivotaan jotain kivaa amrappia jossa olis vähän jokaiselle jotakin.

   Hauska olis kyllä päästä kokeilemaan omia enkkoja työnnössä ja tempauksessa 🙂 pienen paineen alla varmaan enkat paukkuskin aika hyvin!

   Tuhannesti tsemppiä sullekin jatkoihin 🙂 kerrohan sit miten meni! Mä raportoin varmaan täällä kaikki tuloksena, mitäpä niitä piilottelemaan. Jokainen tekee oman parhaan suorituksensa 🙂 jännä kyllä nähdä miten sitä loppupeleissä sit sijoittuu.

 5. Adelheid kirjoitti:

  Kiva kun rohkenit osallistua. Tsemppiä tuleviin lajeihin!

  • Jonna kirjoitti:

   Hyvää harjoitustahan tämä on jatkoa ajatellen 🙂 Kiitos! Kaikkeni pyrin antamaan.

 6. Päivi kirjoitti:

  Hienoa Jonna! Oot kyllä tosi rautanen mimmi! Ihan sama mikä on sijoituksesi, siitä huolimatta wow!

  -päivi-

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos Päivi 🙂 Ihan mielenkiintoista touhua tää on! En tajunnutkaan että jännittäisin näin paljon vaikka tiedän etten voi pärjätä. Näin jo viime yönä unta seuraavasta lajista 😀 Unessa se meni tosi hyvin! Saa nähdä kuin käy…

 7. vantaan kolli kirjoitti:

  kivat noi reisien kaaret tos 1.kuvas! 🙂 taitaa olla reisiin tullu muskulaa crossfitin myötä?hyvält näyttää koko Emäntä. 8)

  • Jonna kirjoitti:

   Tänks Vantaan kolli! Joo, kyllä itestäkin tuntuu että jalkaosasto sen kun vaan kasvaa koko ajan samalla kun kädet pienenee 🙂 Mut kroppahan muokkautuu aina lajinsa näköiseksi niin annetaan mennä vaan!

 8. Stefanie Hagelstam kirjoitti:

  Kiva, että olet mukana ja kiva että seuraat minua! Toinen laji näyttää kivemmalta. Onko sinun vahvuutesi?

  Paljon tsemppiä jatkokarsintoihin!

  x Steffi

  • Jonna kirjoitti:

   Moi Steffi!

   Hienoa saada sut tänne vierailulle 🙂 Valakyykky ei ole mun vahvuuksia, jossain klikkaa ja pahasti. Toisaalta en ole sitä kauheasti tehnytkään, ehkä juuri sen takia koska se on mulle käsittämättömän hankala liike… Täytyy myöntää etten ole koskaan koko valakyykkyä tehnyt edes noilla aloituspainoilla joten mun tavoite on saada edes se 30kg ylös. Sulla onkin todella kovat tulokset tässäkin!

   Hurjasti tsemppiä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *