Hae
Palasia Arjestani

Mustikkamuffinssi mikrossa

Processed with VSCO with f2 preset

Päätinpä piristää mieltä tekemällä itselleni jonkun kivan jälkiruoan. Innostuin kovasti mukileivästä, joten päätin käyttää samaa ideaa myös jälkkäriin. Mustikkapiirakka on mun suuri suosikki leivonnaisista  ja mustikka tuo ihanasti kosteutta leivonnaisiin, joten valinta ei ollut vaikea kun näin pakkasessa suuren pussin mustikoita. Me ollaan mustikoiden suurkuluttajia koko perhe!

Resepti on viljaton, maidoton ja sokeriton ja aikaa sen toteuttamiseen menee noin 5 minuuttia.

Mustikkamuffinssi mikrossa (1 annos)

  • 1 rkl kookosjauhoja
  • 1 rkl mantelijauhoja
  • 1 rkl kaurajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • ripaus kanelia
  • 2 rkl hunajaa (kokeile myös vaahterasiirappia tai steviaa)
  • 1-2 rkl muussattua banaania
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
  • 3 rkl mustikoita

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää sekaan loput aineet lukuunottamatta mustikoita. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää mustikat ja pyöräytä taikinaa vielä kevyesti lusikalla. Lusikoi taikina mikron kestävään mukiin tai pieneen shufflevuokaan. Mikrota täydellä teholla 90-120 sekuntia mikrosta riippuen. Omaani aloin tarkkailla 60 sekunnin kohdalla ja mikrottelin sitä loppuajan 20 sekunnin erissä.

Koristele mustikoilla ja kookoshiutaleilla!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *