Hae
Palasia Arjestani

Nihola laatikkopyörä – lapsi ainakin säilyy kuivana!

Nihola laatikkopyörä

Minähän en ole tähän ikään mennessä ajanut ajokorttia enkä aja ellei ole aivan äärimmäinen pakko. Miehellä on käytössä auto, jolla päästään ajamaan pidemmät matkat, mutta muuten liikun pyörällä, kävellen tai julkisilla. Nyt kesäaikaan ja syksyllä kulkuvälineenä on toiminut pyörä ja sen on sekä ekologinen että halpa väline liikkumiseen. Työpaikkani sijaitsee Vantaan puolella ja joutuisin joka kuukausi ostamaan yli 100 euron arvoisen seutulipun, jos haluaisin kulkea julkisilla töihin. Äkkiseltään laskettuna olen siis säästänyt sievoisen summan kesän aikana ja kohottanut samalla kuntoani työ- ja treenimatkoja polkiessa. Ainoa huono puoli pyöräillessä on tavaroiden kuljettaminen. Alkukesästä jouduin kuljettamaan tyttöä vielä omalla pyörälläni ja siihen ei lapsen lisäksi kauheaa määrää voinut tavaraa ottaa mukaan. Pelkäsin välillä jo pyörän vanteiden puolesta, kun minun lisäkseni kyydissä oli 20 kiloinen lapsi, iso reppu täynnä eväitä ja treenikamaa ja lisäksi vielä tytön tavarat päiväkotiin. Voi pyörä raukkaa! Ei ihme, että oma pyöräni sanoi sopimuksen irti heti alkumetreillä ja jouduin lainaamaan anopin pyörää…

Nihola laatikkopyörä

Nihola laatikkopyörä

Nihola laatikkopyörä

Sain pari viikkoa sitten kotiin testattavaksi Suomessakin suurta suosiota saavuttaneen laatikkopyörän Tavarapyörä-asiantuntijalta. Kävimme perheen kesken koeajamassa laatikkopyöriä Espoon liikeessä ja meidän suosikiksi nousi Nihola laatikkopyörä. Kyseinen pyörä on kolmipyöräinen, mukava ajaa ja pyörän moottori toimii kuin unelma ylämäessä. Nihola on kevyrakenteinen korkeatasoisista komponenteista tanskalaisella käsityöllä valmistettu laatupyörä. Pakko myöntää, että minua jännitti todella paljon lähteä ajamaan pyörällä, koska onhan se täysin erilainen ajaa kuin normaali polkupyörä. Meno on kuitenkin todella tasaista ja vakaata joskin mitään isoja äkkikäännöksiä laatikkopyörällä ei voi tehdä, vaikka etupyörät kääntyvätkin vapaasti rungossa laatikosta huolimatta.

Nihola laatikkopyörä on todella kätevä kaupunkikäytössä, joskin näen sen sopivan myös maalle jos perheessä on lapsia ja äidin/isän täytyy päästä kauppaan pidemmän matkan päähän lasten kanssa. Laatikkopyörän kyytiin lastaa helposti pari muksua ja kauppakassit. Itse laatikossa on istuin, jossa myös turvavyöt. Jalkatilaa on myös hyvin. Laatikkoon saa sateen varalta kuomun, mutta sen on helposti irrotettavissa myös pois. Pyörän laatikkoon saa hankittua tarvittaessa istuimen myös pienemmälle lapselle. Käytiin tytön kanssa laatikkopyörällä mm. salilla ja mikäs hänen oli kuomun alla istuessa kun taas minä kastuin sateessa! Tasan ei mennyt nallekarkit. Samalla reissulla käytiin myös kaupassa ja pyörän laatikkoon mahtui hyvin sekä minun treenikamat, lapsi että kauppakassitkin.

Nihola laatikkopyörä

Nihola laatikkopyörä

Nihola laatikkopyörä

Nihola laatikkopyörä

Nihola laatikkopyörä

Nihola laatikkopyörä

Meidän testaamassa Niholan laatikkopyörässä oli sähköavusteinen moottori ja pakko myöntää, että se oli todella kätevä varsinkin isomman tavaramäärän kanssa! Huomasin, että laitoin moottorin vähän turhan useinkin päälle, vaikka sitä ei välttämättä olisi tarvinnut. Pyörästä löytyy myös ihan normaalit käsivaihteet eli moottorin käyttäminen ei ole mikään pakko ja säästäähän se aina akkuakin kun ei koko matkaa lasottele menemään moottorin voimin. Saatiin eräälle rouvalle melkein sydänkohtaus tytön kanssa aikaiseksi kun huristeltiin moottorin voimin kohtuullisen kovaa vauhtia ohi. Ei tainnut odottaa, että noin suuri pyörä voisi mennä niin kovaa 😀

Tokihan kun testattavasta asiasta on kyse niin kootaanpa plussia ja miinuksia.

Nihola laatikkopyörä miinuksia:

 • pyörä on suuri kokoinen, joten se vaatii riittävän suuret säilytys tilat ellei halua säilyttää pyörää ulkosalla.
 • pyörä on hintava, mutta verrattuna auton käyttömaksuun, se maksaa itsensä nopeasti takaisin
 • äkkikäännöksiä kannattaa välttää, koska suurella pyörällä ne ei vain onnistu
 • näin arvokasta pyörää ei uskalla lukoista huolimatta jättää ihan minne vain parkkiin

Nihola laatikkopyörä plussia:

 • todella kätevä lasten ja kauppakassien kanssa
 • sähkökäyttöisessä pyörässä moottori on suuri apu raskaan kuorman kanssa ylämäessä
 • mukava ja tasainen ajaa
 • voi ajaa vähän isommistakin töyssyistä ilman ongelmia
 • ekologinen ja halpa auton pitoon verrattuna
 • suojakuomun ansiosta lapsi ja kantamukset selviät reissusta kuivina
 • mukana voi kuljettaa useampaa lasta, ihan pientäkin
 • akku on helppo irrottaa ja ladata
 • lapsen mielestä matkustaminen pyörän laatikossa oli hauskempaa kuin missään muualla!

 

Tavarapyörä-asiantuntija on nimensä mukaisesti tavarapyörien asiantuntija Suomessa. Yritys sijaitsee fyysisesti Espoossa ja pyöriä pääse katselemaan ja testailemaan Matinkylässä osoitteessa  Pyyntitie 3. Valikoimista löytyy mm. lastenkuljetuspyöriä, koirankuljetuspyöriä, sähköavusteisia pyöriä tavaran kuljetukseen, pyöriä senioreille ja liikuntarajoitteisille, peräkärryjä, laadukkaita lasten polkupyöriä sekä hauska sähkökäyttöinen scootti Spacescooter, johon meidän tyttö ihastui ikihyviksi! Tavarapyörä-asiantuntijat ja enemmän tietoa pyöristä löydät täältä. Henkilökohtaisesti voin kertoa, että asiakaspalvelu on todella osaavaa ja lämmintä!

Onko laatikkopyörät teille jo tuttuja? Oletteko nähneet niitä Suomen katukuvassa?

Jos laatikkopyörän osto on ajankohtaista, muista käyttää ostaessa koodia Jonna10 ja saat kaupan päälle kaksi Nutcasen siistiä pyöräilykypärää (yhden arvo n.80e)! Klikkaa itsesi nettikauppaan tästä. Tsekkaa alta myös miltä pyörä näyttää videolla! Käytiin tytön kanssa vähän kruisailemassa salireissun merkeissä 😉

2 kommenttia

 1. Pinkit korkokengät blogin Maiju kirjoitti:

  Tuttuja maisemia. Näyttää kyllä kätevältä ja varmasti lapsista on varmaan pieni seikkailu <3

  • Jonna kirjoitti:

   Laatikkopyörä olisi kyllä kätevä ihan omana, mutta meillä kun ei tuota säilytystilaa ole 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.