Hae
Palasia Arjestani

Aamupalaksi herkullinen suklaa-maapähkinävoipuuro

Processed with VSCO with 6 preset

*Sis. mainoslinkin.

Päätin eilen aamulla, että kaiken sairastelun jälkeen olen ansainnut jotain todella hyvää aamupalaksi. Jotain erilaista, mutta herkullista. Suklaista. Pehmeää ja tahmeaa. Jotain mitään en koskaan normaalisti syö aamupalaksi. Ja siihen on yhdistettävä maapähkinävoi sekä suklaavanukas! Olen aivan rakastunut suklaavanukkaisiin. Oikeastaan kaikkiin vanukkaisiin. Pidän ihan yhtä lailla kaupan jälkiruokavanukkaista kuin terveellisimmistä chia-vanukkaista. Ehkä se on se koostumus, en tiedä. Mutta rakastan!

Olen viime aikoina syönyt aivan liian usein Propudia, mutta nyt sille löytyi vakava haastaja: Ehrmannin suklaavanukas. Taivaallisen hyvää! Ihan kuin vanhaa kunnon nami nami-vanukasta söisi, mutta proteiinilla höystettynä. Yritän joka kerta kaupassa kiertää kylmähyllyt ja vanukkaat, mutta salakavalasti jalat johdattavat aina niiden luokse. Tiedän, että parempi ja terveellisempikin vaihtoehto iltapalalle varmasti löytyisi, mutta vanukkaat ovat mun pahe. Joka ilta päätän syödä jotain muuta iltapalaksi, mutta kädestä löytyy kuitenkin suklaavanukas. Kierteestä on vaikea päästä eroon. Enkä oikeastaan tiedä haluanko 😉

Mutta tämä puuro. Ihanan suklainen ja tahmea puuro! Maapähkinävoi kruunaa koko komeuden. Sopii tähän suklaapuuroon kuin nenä päähän. En jättäisi mistään hinnasta pois. Maistakaa ja ihastukaa!

Processed with VSCO with 6 preset

Suklaa-maapähkinävoipuuro

 • n. 1 dl kaurahiutaleita
 • reilu dl mantelimaitoa tai muuta maitojuomaa
 • 1 muussattu banaani
 • 1 rkl raakakaakaojauhetta
 • päälle maapähkinävoita ja Ehrmannin suklaavanukasta sekä pähkinöitä, ehkä myös pala raakasuklaata!

Laita kaurahiutaleet, mantelimaito, muussattu banaani sekä kaakaojauhe kattilaan ja sekoita. Keitä puuroa miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kaurahiutaleet ovat turvonneet. Annostele puuro kauniiseen kulhoon ja lisää päälle aimo loraus maapähkinävoita ja pari ruokalusikallista suklaavanukasta. Ripottele päälle pähkinät ja nautiskele!

Vinkki: Jos pidät yhtä paljon suklaavanukkaista kuin minä, niin Fitnesstukku myy Ehrmannin vanukkaita 8 kpl laatikon hintaan 10,80e! Ovat nyt tarjouksessa. Tarjoukseen pääset tästä*.

4 kommenttia

 1. Janniina kirjoitti:

  Hei, mitä maapähkinävoita käytät?

  • Jonna kirjoitti:

   Mä ostan usein urtekramin pähkinävoita, mutta nykyinen on fitnesstukulta! Tykkään ostaa vähän isomman purnukan kerralla 🙂

 2. Nicole kirjoitti:

  Oi nam!! En edes tiennyt tuollaisten olemassaolosta 😮 Ehrmannin rahkat on muutenkin parhaita, joten suklaisen version on oltava superhyvää.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *