Hae
Palasia Arjestani

Toisen karsintalajin fiiliksiä.

Kävin keskiviikkona tekemässä Winter Warin 2. karsintalajin. Tarkoituksena oli uusia yritys vielä viikonlopun aikana, mutta kappas vaan kun tulin taas kipeäksi! Edellisestä flunssasta oli kuitenkin JO pari viikkoa aikaa… Lajin esittelyn ja säännöt kävin jo läpi aikaisemmin ja ne löydät täältä

Mä lähdin tekemään Barbell complexia melko sekavin mielin. Lajin aloituspainoksi oli naisille merkitty 30kg ja mä en ollut complexin viimeistä liikettä, valakyykkyä, koskaan tehnyt edes 20kg tangolla. En vain jostakin syystä päässyt alas tangon kanssa, jostain kinnasi kovasti vastaan. Uskoin sen johtuvan huonosta liikkuvuudesta, mut ei se ihan niin tainnut olla. Ennen varsinaista lajin aloitusta lämmittelin huolella ja nostin painoja pikku hiljaa. Eka failure tuli 30 kilossa ja arvatkaa mitkä oli fiilikset? Olin valmis lähtemään himaan ja sanoinkin jo boksille et tais jäädä Jonnalta tämä laji kokeilematta kun en edes aloituspainoa saa ylös. Jostain se taistelutahto kuitenkin löytyi kun katselin Tonin suoritusta ja ei siinä muu auttanut kuin ottaa härkää sarvista ja lähteä taistoon itseään vastaan 🙂

kuvia 021

 

Sieltä se lähtee!

Sieltä se lähtee!


Aloituspaino tangossa eli 30kg.

Aloituspaino tangossa eli 30kg.

kuvia 024

kuvia 025kuvia 026

kuvia 028

kuvia 029

Ja sieltähän se nousi ihan mukisematta :)

Ja sieltähän se nousi ihan mukisematta 🙂

kuvia 031

kuvia 032

32,5kg.

 

kuvia 033

kuvia 034

kuvia 035

kuvia 036kuvia 037

kuvia 038

32,5kg done!


Jess :)

Jess 🙂


35kg.

35kg.

kuvia 041

kuvia 044

kuvia 045

kuvia 046

Koutsi valvoo :)

Koutsi valvoo 🙂


kuvia 048

37,5kg.

kuvia 049

Ylös tuli onnistuneesti sekin!

Ylös tuli onnistuneesti sekin!

kuvia 051

kuvia 052

kuvia 053

42,5kg.

kuvia 055kuvia 056

Ylös tuli myös 42,5kg!

Ylös tuli myös 42,5kg!

kuvia 058

Yrityksessä 45kg...

Yrityksessä 45kg…


kuvia 060

Alas meni vielä suht hyvin…


..mut ihan vika senteillä tanko kaatui taakse ja homma oli siinä :(

..mut ihan vika senteillä tanko kaatui taakse ja homma oli siinä 🙁

kuvia 062

Harmitti aika lailla kun oli niin lähellä!

Harmitti aika lailla kun oli niin lähellä!

Omat ennätykset tosiaan paukku aika lailla, reilusti yli 20kg! Eka failure tuli vasta 42,5 kilon ekassa yrityksessä. Tokalla se nousi ja 45kg oli hyvin lähellä, mut kaatui taakse vikoilla senteillä. Tässäkin lajissa ylitin itseni ja omat odotukseni 100-0, ihan niin kuin ekassakin lajissa. Vaikkei näillä mun tuloksilla mihinkään kuuhun saati leaderbordin kärkeen mennä niin henkilökohtaisina saavutuksina nämä on aivan loistavia! Taas nähtiin mihin sitä oikeasti pystyy kun vaan halua ja tahtoa on 🙂

Ja nyt kun sain huijattua teidät katsomaan kaikki kuvat ja lukemaan mun lätinöitä tänne asti niin tarjolla olis myös koko kakkoslajin suoritus videolla 😀 Hähhähää!

Mä koin oikeastaan vaikempana loppua kohden rinnallevedot, joissa pakka alko levitä varsin lahjakkaasti sekä ylös työnnöt. Käytin alussa punnerruksissa push pressiä, mut suosittelen kyllä jerkkaamaan. Ite en sitä hallitse vielä kovin hyvin niin pistelin pushina menemään. Loppuvaiheessa suoritusta valmentaja neuvoi käyttämään niskantakaa punnertamisessa jerkkiä ja se kyllä toimi! Kannattaa testata 🙂 Tsemppiä hurjan paljon teille muille lajiin, jos ette sitä vielä ole suorittaneet. Toivon, että ihan jokainen saa tehtyä oman parhaan suorituksensa ja rikkomaan rajojaan sekä ennätyksiä!

Nyt aletaan jännittää mitä ensi viikko tuo tullessaan. Luulenpa, että ohjelmassa on joku kova sykkeinen amrap joka ei mulle kyllä ole mikään kovin ihanteellinen laji flunssan jälkeen..No, tehdään se mikä pystytään ja vasta sitten mietitään lopputulosta.

Täällä jatkuu sairastelu, pöh 🙁

 

 

 

 

 

 

 

 

 

39 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Ihan mielenkiinnosta kyselen kun rinnallevedon vaikeuksista puhuit, miksi teit raakana etkä suoraan kyykyn kautta? 🙂 Itse ainakin koen kyykyn kautta ylös nostamisen helpommaksi, ainakin noissa painoissa 🙂 Tosi paljon tsemppiä vikaan lajiin! Sun tekeminen näytti oikein hyvältä videolla!

  • Jonna kirjoitti:

   Erittäin hyvä kysymys ja samaa olen miettinyt itsekin 😀 tarkoitus oli kyllä vetää kyykyn kautta mut näköjään raakana rimpuilin! Tarttis enemmän tehdä cleaneja kyykyn kautta niin se tulis luonnollisemmin. Siinäpä taas yksi asia to do-listalle 🙂

 2. Maarit kirjoitti:

  Tuli sitten eilen tehtyä tää laji eikä se ihan putkeen nyt mennyt. Kaikki muut meni kyl ihan hienosti ja isompiakin painoja ois voinu nostella, mut OHS oli kaikkien toistojen jälkeen tosi hankalaa. En jotenkaan saanu siinä tekniikkaa toimimaan vaan oli tosi epävarmaa se kyykkääminen. Sit kun tuli eka fail niin jotenkin katos viimeisetkin paukut. Tarkoitus oli tehdä tää uusiks sunnuntaina, mut saa nyt nähdä pystynkö. Toisiks vikassa sarjassa kävi nimittäin niin, et ylösnoustessa oikea kyynerpää muljahti aika ikävästi. Toivotaan, et sunnuntaihin mennessä käsi ois siinä kunnossa, et tän vois vetää uusiks. Mä tiedän, et pystyn parempaan enkä siks voi olla tyytyväinen eiliseen suoritukseen.
  Toivottavasti sä paranet seuraavaan lajiin sen verran, että voit sen vetää 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Toivottavasti pääset tekemään lajin uudestaan. Musta tärkeintä on kuitenkin se että saa ylitettyä itsensä ja pystyy olemaan tyytyväinen suoritukseensa 🙂 missä sä muuten treenaat?

   • Maarit kirjoitti:

    Cross Training Rauma on mun kotisali. Ja toi on kyllä totta, et pitää olla tyytyväinen, jos saa ylitettyä ittensä. Mulla se ei nyt onnistunu ja siks en ookaan kauheen tyytyväinen. Mut toivotaan, et huomenna pystyn uusiks tekemään ja menis nappiin 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Pystyy pystyy 🙂 huomenna uusiks ja kauheella rähinällä! Kunnon musiikit taustalle niin tulokset lentää pilviin! 😉

 3. Päivi kirjoitti:

  Aivan mahtavaa Jonna ! Mun silmään toi näytti aivan upeelta 🙂 Hyvä hyvä hyvä!!!! Oot kova mimmi, ei voi muuta sanoa 🙂

 4. Stefanie Hagelstam kirjoitti:

  Onneksi olkoon PR:stä! Valakyykyssä ei pidä pitää kiirettä – tuo liike vaatii niin paljon keskittymistä. Huomenna menen itse tekemään lajin uudestaan ja toivotaan että saisin aikaisempaa tulosta parannettua.

  Tsemppiä kolmanteen lajiin.

  x Steffi

  • Jonna kirjoitti:

   Moi Steffi!

   Mä oon kyllä tosi tyytyväinen omaan tulokseeni 🙂 nyt vaan harjotusta lisää niin eiköhän kohta saa taas lisäillä valakyykyssäkin painoja 🙂

   Tsemppii sulle hurjasti! Varmasti saat patannettua tulosta entisestään 🙂

 5. Johanna kirjoitti:

  Aivan super siistiä! Olin ihan täpinöissä jo kun luin tekstiä puhumattakaan kun näin videon! 😀 Puhelin itsekseni ääneenkin välillä että nousee nousee! 😀 Aina huomas että on selkeästi kova pala se viimeinen nosto ja jättö ylös. Tuli ihan hiki kun katto! Ja sit ku video oli niin pitkä ni kännykän akku piiputti heti ni piti jättää kommentointi :'( 😀 Aivan upee setti, saat olla kyllä ittestäs ylpee! 🙂 Ei muuta kun vähintään katsoon noi kisat ny helmikuussa mun kaa, ni tiedät sitten mihin oot menossa 2015!!! :))) Upeeta! 🙂

  Meillä on huomenna joku ihan järkyttävä setti jossa ei oo mun mielestä järjen hiventäkään. Siis ihan rabdomyolyysi kamaa :S käy vilkasee jos kiinnostaa, vähä liian pitkä lista muistettavaks. Mut meen silti sinne ja teen miten haluan, ellei niillä sit oo suorilta joku skaalausehdotus. Tollasenaan ei oo kyl mitään järkeä. Ei senkään takia että hyvä jos saan tota edes kuudessa minuutissa läpi 😀 ihan pimeetä. Mut joo, kaikki saa tehdä mitä lystää, mut oikeesti: onks tollaselle muka mitään muita perusteita ku halu tuhota vastustuskyky ja aiheuttaa rabdo?! 😀 Kyl mä ymmärrän jos jollain on jotain sanottavaa tähän lajiin 😉 Noh, ehkä mä kuulen huomenna sit.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä varmaan kans ilmottaudun vapaaehtoiseksi kisoihin 🙂 ihan kiva päästä haistelemaan kisatunnelmaa pqikan päälle!

   Mikäs setti teil oikein on tulossa 😀

 6. Karoliina Paukkala kirjoitti:

  Eikö tää ollut määrätty rive nimenomaan kyykyn kautta? Tarkistan vielä, mutta mulla oli vahvasti sellanen käsitys.

 7. Karoliina Paukkala kirjoitti:

  Huh. Onneks tuol myöhemmin lukikin toi rive + etukyykky. Sorry, kerkesin jo huolestua. Nyt vasta katoin ton videonkin, stylen näköstä touhua. Hyvä sinä! Mun bestis paransi kans eilen OHS tasan 20 kg tossa setissä, joten on tää vaan mahtavaa kun joutuu ottaa ittestään kaikki irti. Mulla sit huomenna eessä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä mä aika tarkkaan noi säännöt luin ja katsoin videon 🙂 kyykyn kautta olis kyllä varmaan ollut helpompi tehdä mut näköjään nyt sit näin tällä kertaa 🙂

   Onnittelut sun kamulle! On tää hieno laji kun voi ylittää itsensä ihan tosta noin vaan 🙂

   Jännitän täällä sun puolesta 😉

   • Karoliina Paukkala kirjoitti:

    Mäkin jännitän omasta puolestani 🙂 Kauheet paineet 😀

    • Jonna kirjoitti:

     Mitenmenimitenmenimitenmeni???? 🙂

     • Karoliina Paukkala kirjoitti:

      Näitkin jo ehkä facesta, että lopulta meni hyvin. Itekin paransin omaa enkkaani 2,5kg (pitänee tosin mainita, että OHS-kerrat on niin harvassa ollut, että PR kyllä vielä pitäskin tulla joka rimpuilussa) ja suht kevyeltä tuntui. Otin valmennuksen neuvoista vaarin, korjason muutaman jutun ja keskityin hyvin. OHS oli tosiaan se heikkous ja jännitys on nyt purkautunut illan ja tämän aamun hedarina, niin paljon sitä stressasin.

     • Jonna kirjoitti:

      Sulla olikin tosi hyvä tulos ja onnea PR:stä! Mitä ite noita tuloksia katselin niin kyllä sinne 60 kiloon täytys päästä… Ainakin 50 kilon paremmalle puolelle! Mut pikku hiljaa 🙂 Mä en tulevasta kolmoslajista jaksa enää ees stressata. Mun keuhkot ei todellakaan ole vielä missään kunnossa ja pahoin pelkään että sieltä on joku kovasykkeinen amrap tulossa. Täytyy vaan sit miettiä että kannattaako ylipäänsä lähteä sitä tekemään jos ei pysty pistämään parastaan. Toisaalta olishan se varsin viihdyttävää katsoa videolta kun mä jokaisen liikkeen jälkeen yskin keuhkojani pellolle…

 8. Toni kirjoitti:

  Jonna, ton sun suorituksen seuraaminen livenä oli yksi hienoimmista urheilukokemuksista :). Taisin sanoa ennen settiä et tässä lajissa tulee väkisinkin ylitettyä itsensä ja tehtyä enkkoja. Vielä kerran, loisto suoritus!

  • Jonna kirjoitti:

   Ei kai nyt sentään 😀 mut täytyy sanoa etten olis varmaan noin hyvään suoritukseen pystynytkään ilman loistavaa kannustusjoukkoa <3 meillä on kyllä mielettömän hyvä jengi!

 9. Elina kirjoitti:

  Todella hyvin vedetty sun omaan tasoon nähden! Huikeeta, onnea! 🙂

  Pakko kuitenkin vähän takertua pikkujuttuihin. 😉 Valakyykyn tai tempauksen jälkeen ei kannattaisi tiputtaa tankoa taakse, niinkuin sä näytät paljon tossa videossa tekevän. Se on tosi huono liike olkapäille ja saattaa joskus sattua pahasti. Opettele siis tiputtamaan tanko etukautta ja tiputa taakse vain siinä tapauksessa jos nosto epäonnistuu niin että se on pakko tiputtaa taakse. Lisäksi tietysti rinnalleveto kannattaa opetella kunnolla kyykyn kautta, saat paljon isompia rautoja tulevaisuudessa verrattuna siihen mitä raakana voisi saada.

  • Jonna kirjoitti:

   Viisaita neuvoja ystäväiseni 🙂 en tiiä itekään miks tiputan tangon taakse? Normaalisti en tee sitä ikinä. Hämmentäviä tuollaiset tilanteet kun kaiken tekee eri tavalla kuin normaalisti 😀

   Ohs:n ohella myös rivet kyykyn kautta lähtee priorisointiin 🙂

 10. Emma kirjoitti:

  Meilläkin tää tehtii eilen ja oma tulos oli 30kg, jäi harmittamaan ihan älyttömästi, ku 32,5kg meni kaikki muut paitsi se niskan takaa ylöstyöntö. Kevyttä oli viel, mutta ei voi minkää. Pitäs ajatella vaa sitä, et mistä ollaa keväällä lähdetty: 10kg tanko oli niin painava! Mutta nyt lisää työntö treeniä!
  Onnea hei tuloksesta!!

  • Jonna kirjoitti:

   Se niskaan takaa punnertaminen oli varmaan kaikista vaikeinta! Mun mielestä sun tulos on äärimmäisen kova suoritus. Ei siihen moni nainen pysty 🙂 tosiaan täytyy muistaa mistä on lähdetty! Sen unohtaa liian helposti kun hamuaa vain parempia tuloksia…

 11. däm kirjoitti:

  Katselin youtubesta muidenkin suorituksia ja alkoi ihan ärsyttää ohjeiden ymmärtämättömyys. Selvästi sanotaan ohjeissa, että juokseva kello pitää näkyä taustalla koko ajan, mutta harvalla sitä oli videoissa ollenkaan. Sit vielä jonkun tytön blogissa oli tulosten ilmoittaminenkin ihan väärin tajuttu ja kun oli 37,5 saatu tehtyä ja 40 feilattu niskasta ylöstyöntö, väitettiin silti tuloksen olevan 40.3 vaikka se olisi oikeasti 37,8.

  Kisaorganisaatio ei ehdi mitenkään kaikkia tarkistamaan, joten ärsyttää tosi paljon jos ja kun siellä osa seilaa sääntöjä rikkomalla oikeaa suoritustaan paremmille sijoille.

  • Suvi kirjoitti:

   Kai niit voi sitte linkkailla järjestäjätaholle, että kattokaas muuten tää tarkemmin? =)

   • Jonna kirjoitti:

    Se vois olla fiksua 🙂 Omalla kohdallani tosin sijoitus tuskin tulee paljon nousemaan mutta jonkun kohdalla se tietysti voi olla sm-paikasta kiinni!

  • Elina kirjoitti:

   Jep, laitas ihmeessä kisaorganisaatiolle sähköpostia tai viestiä fb:ssä tai jotain muuta kautta noista huomaamistasi epäselvistä tapauksista!

  • Jonna kirjoitti:

   Samoihin asioihin oon minäkin kiinnittänyt huomiota. Luulen, että lukaisin tuon kyseisen tytön blogiakin, joka on ilmoittanut tuloksen väärin. Olisin hänelle asiasta ystävällisesti maininnut mut blogiin ei voi kommentoida eikä hänelle ole mitään sähköpostiosoitettakaan ilmoitettu 🙁

   Mä olen yrittänyt noita kisavideoita youtubesta löytää mut muutama hassu sieltä vain on löytynyt. Löysitkö ihan hakusanalla ”winter war 2014” vai millä? Sanotaankohan muuten säännöissä että kuvaamisen täytyy kestää sen 20 minuuttia vaikka lopettaisit kesken? Yhden videon löysin jossa lajin tekijä lopettaa lajin noin 17 minuuttiin ja video katkeaa 18 minuuttiin. Eikös tuo tarkoita luovuttamista?

 12. Merja P kirjoitti:

  Mahtavaa! Oot kyllä ihan supernainen!

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, kiitos 🙂 Katselin tuloksia että tuonne 60 kilon paremmalle puolelle täytyy asettaa oma tavoite jos mielii joskus menestyä.

 13. Mog- kirjoitti:

  Komeesti kyllä ylitit itsesi. Aika paljon se fiilis ja itseluottamus vaan vaikuttaa.. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Sen tein 🙂 Mulla teki kovasti jo sekin kun sai kunnon musiikit taustalle soimaan niin sain kunnon aggret päälle 😉 Muut ei välttis niin tykänneet Sini Sabotagesta mut mulla se toimii 😀

 14. Mika kirjoitti:

  Tän lukeminen oli ihan huikea kokemus näin bloginkin kautta joten ymmärrän Tonin kommentin hyvin. Mahtava suoritus! Just näin Jonna! Ne omat rajat on tehty ylitettäviksi ja hyvällä tsempillä, itseluottamuksella ja kovalla treenillä se onnistuu! Jes jes jes 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Saankoha mä jonkun Vuoden urheilutapahtuma- palkinnon 😀 Ei vaan, kahdessa lajissa olen itseni ylittänyt mennen tullen ja niihin olen kyllä todella tyytyväinen vaikke tulos noin yleisellä tasolla kovin kummoinen olekaan. Kolmoslaji vaan vähän mietityttää että kannattaako edes lähteä tekemään jos se on jokin kovasykkeinen amrap? Siinä en todellakaan pysty kaikkeani antamaan, mutta jonkinlainen tulos karsinnoista olis kiva saada.

 15. Outi kirjoitti:

  Mahtavaa! Ja toi video kruunasi tän postauksen, aamulla puuroa syödessä ihan fiiliksissä seurasin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Haha! Hauska kyllä jälkikäteen sit katsella tuota videota ja muistella omia huippuhetkiä 🙂 Barbell complexia täytyy joskus treenailla vaikka open gymissä. Sen verran hauska laji se oli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *