Hae
Palasia Arjestani

Pohdintoja.

Lola ainakin osaa relata!

Edellisessä treenipostauksessa kerroin miten ollaan jumissa ja tilanne ei ole muuttunut mihinkään, oikeastaan vain pahentunut. Huonoja treenejä olen tehnyt viime päivinä enemmän kuin varmaan koko vuonna yhteensä. Kolmeen edelliseen treeniin en todellakaan ole ollut tyytyväinen. Antakaas kun kerron..

Sunnuntaina salilla takareisiä ja hauista. Takareisijumppa meni ihan hyvin, mut hauikset.. Mulla on jokin käsittämätön kyky saada nykyään myös hauistreenissä epäkkäät liikkeisiin mukaan ja kaikki energia menee siihen, että yritän pitää epäkkäät poissa pelistä. Suoraan sanottuna vituttaa aika lailla.

Maanantaina tein olkapäitä ja ojentajia. Kerroin miten vasen lapa on ihan jumissa ja särkee. Jumittaminen vaikutti todella pahasti jo ennestään omiaan tekevään vasempaan käteen. Minulle on kerrottu että vasemmalla puolella minulla on joko jokin rakenteellinen vika tai hermotushäiriö eli vasen käsi ei aina tottele niin kuin pitäisi ja sen huomaa varsinkin olkapäitä treenatessa. Muussa elämässä ei ehkä niinkään. Tuota vikaa ei ole koskaan sen tarkemmin tutkittu, koska se vaatisi todennäköisesti magneettikuvaukset tai vastaavan. Olkapäätreenissä tein punnerruksia käsipainoilla ja vasemman käden käsipaino kääntyili aivan miten sattuu. En saanut hallittua sitä mitenkään, en edes ajatuksen kanssa ja hitaasti tehtäessä. Sivuvipareissa vasen käsi nousee väkisin korkeammalle kuin oikea enkä mahda sillekään mitään. Vasen käsi on myös lihaksistoltaan aivan erilainen kuin oikea ja tuntuu, että puoliero vaan kasvaa koko ajan. Suoraan sanottuna vituttaa aika lailla.

Eilen aamulla herätessäni olin kuoleman väsynyt, vaikka alla oli melkein 10h yöunet. Olo oli vähän epänormaali, päätä särki ja vatsaan sattui. Söin aamupalan ja lähdin miehen kanssa salille. Vuorossa maastavetoa. Ei sujunut ei sitten yhtään. Olin heikko kuin mummo maratonilla. Tuntui, että kaikki voimat oli hävinneet yön aikana johonkin. Pikku hiljaa alkoi tulla todella huono olo. Ajattelin, että verensokerit taas heittää jostain syystä. Tein mavet loppuun ja muutaman sarjan alataljaa. Joka sarjan välissä jouduin ottamaan pitkään happea ja keräilemään itseäni. Fiksuhan olisi tässä vaiheessa jo luovuttanut ja lähtenyt kotiin, mut ei, Jonnalla ei ollut järkeä sen vertaa päässä. Päätin vielä tehdä ohjelmaan merkityt kulmasoudut. Yhden sarjan kerkesin tehdäkin ja sit oli rynnättävä vessaan oksulle. Kotona sama meno jatkui eli ei muuta kuin ilmoitus töihin ja lepoa pari päivää. Työterveyshoitajan mukaan jonkun sortin vatsatautia on ollut nyt liikkeellä eli väsymys, vatsan kipuilu ja oksentelu saattoi hyvin olla vatsatautia. Toivotaan niin.

Toisaalta olen saattanut myös ajaa kropan johonkin ylikuormitustilaan. En usko, että kyse on ylikunnosta vaan jostain hermoston ylikuormittumisesta. Oon laiminlyönyt venyttelyn ja hieronnan aivan liian pitkään ja se alkaa nyt kostautua oikein urakalla. Sanomattakin on selvää, että nyt tuli pieni herätys tähän asiaan ja varasinkin huomiseks jalkahieronnan ja lauantaina mies hieroo yläkropan. Venyttelyt on tästä lähtien hoidettava suunitelmien mukaan. Laitan vaikka muistutuksen puhelimeen joka päivälle, mutta niihin on nyt oikeasti panostettava!

Olo on vieläkin melko väsynyt ja ”tyhjä” eilisestä oksuilusta johtuen, mut ajatus on tänään illalla lähteä tekemään kevyt ttreeni ja venyttelysessio. Syön vielä pari ateriaa ja jos ei vieläkään tunnu voimat yhtään palautuvan niin sitten ollaan vaan kotona.

Jospa tämä multivitutuskin kohta lakkais ja motivaatio treenaamiseen alkais palautua. Ajatuksia kehittymisestä ja kisaamisesta en viitsi tänne edes rustata, koska ne ei ole mitään kovin positiivisia. Nämä on taas näitä päiviä 😀

6 kommenttia

 1. Annemari kirjoitti:

  No ootkos sää pitänyt kevyttä/lepoviikkoa milloin viimeksi? Kuulostais vähän että olisit sen tarpeessa.Inhottavia tuollaiset jumit. Mullakin tuo alaselkä on kiukkuillut, mutta nyt se tuntuu olevan ihan ok. Parit hieronnat, niin varmasti helpottaisi kokonaan.Tahtoo tuo punttailu jäykistää ihmistä 🙂

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Kevyt viikko olis tulossa taas ens viikon jälkeen ja vasta pidin muutaman päivän vapaata salilta. Mulla on tapana vääntää kaikki sarjat ihan finaaliin asti ni vähän luulen, että nyt kannattais alkaa jättämään osa sarjoista vähän vajaiks.. Täytyy kokeilla.Nyt ainakin vähän aikaa jumppailen ihan vaan fiilispohjalta, ohjelman mukaan toki, mut en niin hampaat irvessä.Ehkä nyt on tärkeinä alkaa pitää huolta venyttelyistä ja hieronnasta ettei joku paikka jo säry kohta!

 3. Heidi kirjoitti:

  Mulla on ihan sama homma ton vasemman lavan kanssa, ja sitä on moni naprapaatti/hieroja/osteopaatti tutkinut muttei oo ikinä löytänyt mitään varsinaista vikaa. Se vaan että toinen puoli yläkropasta toimii ihan eri tavalla kuin toinen, tuntuu että vaikka voimatasot on suunnilleen samat niin vasenta puolta tehdessä on turha haaveillakaan tuntumasta esim. just hauiskääntöjä tehdessä. Hauis näyttää liikkuvan mutta mitään ei silti tunnu. Sama punnerrusliikkeitten kanssa meinasin pari viikkoa sitten saada isonkin vahingon aikaseksi kiertäjäkalvosinalueelle kun pystypunnerruksessa vasen käsi lähti ihan yhtäkkiä kippaamaan taakse kesken punnerruksen. onneks oli mies takana seisomassa, pienen venähdyksen kanssa ilmeisesti selvittiin.ajattelin nyt kokeilla kesän aikana akupunktiota tohon vasempaan yläselkään just kun sitä ei oo koskaan saatu hieromalla auki, oli sitten hierottu kuinka kovin/useasti tahansa. näin naprapaattiopiskelijana en tiedä itsekään uskonko em. hoitomuotoon mutta tällä hetkellä tuntuu kivalta ajatukselta että joku tökkäis neuloja pitkin selkää.. jos sieltä kuitenkin joku kireys vähän vaikka hellittäis. 😉

 4. Annemari kirjoitti:

  Juu eipä kannata joka treeniä vetää loppuun asti. Ei natukroppaa kärsi ihan niin kovasti rääkätä.

 5. blueberry kirjoitti:

  Pikaisia paranemisia!

 6. Kuntoguru kirjoitti:

  Toivottavasti olet jo palautunut ja paikat eivät ole enää jumissa.Olen aloittanut julkaista blogissani muutamana päivänä viikossa Nick Nilssonin treeniartikkeleita. Niistä saa uusia virikkeitä. Käypä tsekkaamassa http://kuntoguru.blogspot.com.Hyvää kesän jatkoa Sinulle, Jonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *