Hae
Palasia Arjestani

Juhlatarjoiluja: Feta-kasvispiirakka.

Auttelin siskoa hänen poikansa valmistujaisjuhlien järjestelyissä ja parin päivän aikana leivottiin yhtä sun toista herkkua! Tässä erittäin maukkaan kasvispiirakan ohje 🙂

Feta-kasvispiirakka

Pohja:

  • 2 dl perunahiutaleita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 200g margariinia/voita
  • 2 dl vettä

Täyte:

  • 400g parsakaalin nuppuja
  • 2-3 sipulia
  • 2 paprikaa
  • 200g fetajuustokuutioita
  • 2-3 tl kuivattua basilikaa

Munamaito:

  • 3 prk ruokakermaa/kasvisrasvasekoitetta
  • 6 kananmunaa
  • 1 tl suolaa

Pinnalle 4 dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi tai sekoita joukkoon pehmeä margariini/voi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa 15 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele tuore parsakaali, keitä nuput melkein kypsiksi (3-5 minuuttia) ja valuta. Jos käytät pakastettuja parsakaalin nuppuja, anna niiden sulaa. Hienonna sipulit ja suikaloi paprikat.

Ota uunipannua (n. 30X40cm) suurempi leivinpaperipala. Kaada taikina paperin päälle, kauli tai taputtele jauhoja apuna käyttäen uunipannun pohjan ja reunan kokoinen levy. Vedä paperi uunipannulle, paina reunat tiiviisti. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 10 minuuttia.

Sekoita ruokakerman joukkoon munat ja suola.

Levitä esipaistetulle pohjalle parsakaalit, sipulit, paprikat ja valutetut fetakuutiot, ripottele päälle basilikaa. Kaada päälle munamaito ja ripottele päälle juustoraastetta. Jatka paistamista uunin keskitasossa 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä.

Tältä se sitten näyttää :)

Tältä se sitten näyttää 🙂

2 kommenttia

  1. Taru kirjoitti:

    Anteeksi tyhmyyteni, mutta mitä ovat perunahiutaleet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.