Hae
Palasia Arjestani

Helppo peruspipo miehelle

helppo peruspipo miehelle

Pitkästä aikaa käsityöjuttuja ja tässäpä tulisi helppo peruspipo miehelle. Tein tämän pipon tytön kummilla lahjaksi hänen pyynnöstään. Pipo tosin odottelee vielä meidän eteisen senkillä postiin viemistä, mutta jospa tänään illalla tekisin reissun postiin! Pipo oli kaiken kaikkiaan helppo tehdä ohjeen mukaan. Henkilökohtaisesti vihaan resorin tekoa ja tässä pipossahan sitä neulotaan 15 cm, joten alku oli minulle suunnastaan tuskien taival 😀 Sitkeästi vain kun tekee, niin valmista tulee sukkelaan ja tykkään kyllä kovasti tämän pipon ulkonäöstä. Jospa tekisin itsellekin samanlaisen!

Tämä ohje on julkaistu alunperin täällä.

Helppo peruspipo miehelle

Tarvitset;

  • 100 g harmaata (1042) Ulla-lankaa (100 % villaa, 100 g = n. 200 m) Oma lankani oli 75% villaa
  • pyöröpuikot 3,5 ja 4 mm (40 cm) sekä sukkapuikot 4 mm

Mallineuleet

Joustinneule

Neulo suljettuna neuleena *2 o, 2 n*, toista *–*.

Ainaoikeinneule

Neulo suljettuna neuleena.

1. krs: Nurin.

2. krs: Oikein.

Toista 1.–2. krs:ia.

Sileä neule

Neulo suljettuna neuleena koko ajan oikein.

Tiheys: 20 s ja 30 krs sileää neuletta = 10 cm.

helppo peruspipo miehelle

Neulo pipo näin

Luo ohuemmalle pyöröpuikolle 100 s ja neulo joustinneuletta 15 cm. Vaihda paksumpi puikko. Neulo 6 krs ainaoikeinneuletta ja lisää 2. krs:lla 2 s = 102 s. Neulo tämän jälkeen vielä sileää neuletta 2 krs. Merkitse kerroksen vaihtumiskohta kerrosmerkillä tai eri värisellä langanpätkällä ja aloita päälaen sädekavennus. Siirrä silmukat sukkapuikoille, kun pyöröpuikolla neulominen käy hankalaksi.

1. krs: *15 o, kavenna 2 n yhteen, toista *–* krs loppuun (= 6 kavennusta).

2.–3. krs: Neulo oikein.

4. krs: *14 o, kavenna 2 n yhteen, toista *–* krs loppuun.

5.–6. krs: Neulo oikein.

7. krs: *13 o, kavenna 2 n yhteen, toista *–* krs loppuun.

Neulo 2 krs kaventamatta. Jatka näin, kunnes jäljellä on 66 s. Jatka kavennuksia joka 2. krs vielä 6 kertaa = 30 s. Kavenna lopuksi kaikilla kerroksilla ja vedä lanka viimeisten 6 s:n läpi. Kiristä ja päättele lanka.

Taita joustinneuleen alareuna ainaoikeinneuleen alareunaan. Harmaa pipo on valmis!

Kun pipo oli valmis, se näytti minun silmään melko pieneltä. Tarkempi tarkastelu osoitti kuitenkin sen venyvän todella paljon ja omaan muotoonsa hakeutuminen kestää hetkensä. Saanenko kertoa tähän loppuun, että tämä oli elämäni ensimmäinen pipo, jonka neuloin ja helppoahan se oli 🙂 Tällä hetkellä on puikoilla sukat!

Mitä sinä olet neulonut viimeksi tai mitä neulot tällä hetkellä?

Edellinen postaus: Jätän asiat aina viime tippaan

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.