Hae
Palasia Arjestani

Kinastelua kasveista

kinastelua kasveista

Meillä on miehen kanssa käyty melkoista kinastelua kasveista tässä viime viikkoina. Kuten jo tuossa jokin aika sitten takaperin kerroin, olen täysin hurahtanut viherkasviharrastukseen ja uutta kasvia putkahtaa kotiin harva se päivä. Kun tämä mun hurahdus alkoi, kasveja oli ennestään ehkä 10 ja nyt niitä on noin 40 + pienet pistokkaat, joita on noin 10. Sanon koko ajan itselleni, että tämä määrä on hyvä eikä yhtään enempää tule, mutta kohta huomaan jo ostavani lisää. Kasviharrastus vaan on niin kovin koukuttavaa!

Kinastelua kasveista

Olen miehen kanssa tästä uudesta harrastuksestani keskustellut paljonkin ja ollaan yhdessä sovittu ettei kodista tehdä mitään kauheaa viidakkoa. Siitä ei tosin keskusteltu, että mitä se viidakko itse kullekin tarkoittaa 😀 Savolaisen kanssa kannattaisi olla vähän tarkempi näissä asioissa! Ei vaan, omasta mielestäni hyvä määrä kasveja on sellainen jonka jaksaa hoitaa hyvin ja joka tuottaa iloa. Jos hoito käy liian raskaaksi, on aika luopua osasta. Olen huomannut miten hyvin stressitasot laskevat kasvien kanssa puuhaillessa ja ne tuovat minulle oikeasti todella paljon iloa päiviini. Eikö se ole jo hyvä syy jatkaa harrastusta? Osa kasveistani on ihan halpoja peruskasveja, joita saa mistä vain ja osa taas vähän kalliimpia ja harvinaisempia. Varsinkin ne harvinaisemmat saa myytyä helposti eteenpäin, jos jossain vaiheessa alkaa siltä tuntua. Hankin kotiini aika vähän aikuisia isoja kasveja. Minulle sopii paremmin pienet pistokkaat, sillä ne ovat halvempia, ne vievät vähemmän tilaa (ainakin alkuun) ja pienokaisten kasvua on todella mielenkiintoista seurata!

kinastelua kasveista

kinastelua kasveista

Mun pienet kasvivauvat <3

Tämän hetken suosikkini

Erityisen ihastunut olen tällä hetkellä alocasiohin eli juurakkovehkoihin sekä syngoniumeihin eli muulinkorviin. Molemmat ovat suhteellisen helppohoitoisia ja molemmista löytyy sekä edullisia että kalliimpia (ja harvinaisempia) yksilöitä. Seuraan molempien kasvilajien kauppaa ahkerasti erilaisissa kasviryhmissä sekä verkkokaupoissa. Aina kun ihastun johonkin kasviin kovasti, opiskelen ensimmäisenä sen kasvuolosuhteet. Vaikka olisi ihanaa hankkia vaikka ja mitä, kaikki kasvit eivät vain menesty meidän kodissa. Tuskin kukaan haluaa maksaa isoa summaa kasvista vain sen takia, että se on kaunis, mutta oman kodin kasvuolosuhteet eivät ole sille suotuisat. Se olisi melkein sama kuin heittäisi kasvin suoraan roskiin. Tähän mennessä olen saanut hengiltä vasta yhden posliinikukan jonka kanssa ei vain tultu toimeen. Muut hankkimani kasvit voivat hyvin, kukoistavat ja tekevät uusia lehtiä minkä ehtivät <3

kinastelua kasveista

Kylppärin karanteenilaiset.

kinastelua kasveista

Muulinkorva mottled tekee uusia lehtiä!

haaveena oma kasvikaappi

Uusin ihastukseni harrastusrintamalla on roikkuvat kasvit (koska ikkunalauta alkaa olla jo täynnä 😀 ) sekä kasvien kasvattaminen mukuloista tai pienistä tikuista. Näistä projekteista saatan jonkun jättää itselleni, mutta suurimman osan laitan varmasti myyntiin jossain vaiheessa. Viherkasveissa on niin paljon asioita, joita en vielä tiedä. Olen oppinut viime kuukausien aikana todella paljon uusia asioita ja haluan myös jatkaa samalla linjalla. Haaveena on rakentaa pieni kasvikaappi kotiin ja olen pikku hiljaa alkanut ottaa selvää, että miten sellaisen saa väsättyä. Sinne saisin laitettua ne kaikista herkimmät kasvit, mutta se tarkoittaisi myös uusien kasvien hankintaa, koska kaappiin saa loihdittua melkoisen erilaiset olosuhteet kuin mitä kodin normaalissa huoneilmassa on. Noh, nämä on vain tällaisia pieniä haaveita. Mennään askel kerrallaan!

Onko teillä ollut kotona kinastelua kasveista vai harrastatteko ylipäänsä huonekasveja?

Edellinen postaus: Korona vei mun hiukset

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *