Hae
Palasia Arjestani

Onneksi on valmisruuat!

Processed with VSCO with c3 preset

Oi että mikä hulinapäivä oli eilen. Duunipäivä oli hektinen ja kahvin juonnin lopettamisen vuoksi pää oli sumua täynnä koko päivän. Palelin aamusta iltaan ja olin kuin nukkuneen rukous. Töiden jälkeen kotona olisi odottanut tuhat ja yksi asiaa tekijäänsä, mutta en yksinkertaisesti jaksanut mitään. Treenikassinkin olin ladannut valmiiksi, mutta jätin treenin välistä vedoten järkyttäviin vieroitusoireisiin. Ratkaisu oli täysin oikea! Painelin silmät ristissä kotiin ja maanittelin miehen hakemaan tytön päiväkodista, jotta pääsisin itse lepäämään. Itsekästä kyllä, mutta välillä pitää ollakin. Eilen oli pakko käyttää tämä pelikortti.

Vaikka rakastan ruokaa ja ruuanlaittoa yli kaiken niin joskus ei vaan jaksa. Jääkaapissa ei ollut mitään mikä minua olisi innostanut valmistamaan ruokaa, joten skippasin koko operaation suvereenisti. Söin gluteenittomia sämpylöitä ja painelin päiväunille. Ehdin juuri torkahtaa kun ovi kävi. Kotiväki oli saapunut. Onneksi sain vielä unen päästä kiinni ja torkuin metelin keskellä melkein kaksi tuntia. En edes muista koska olisin viimeksi nukkunut päiväunet! Kerrottakoon, että mä rakastan päiväunia. Haaveilen, että meille Suomeenkin lanseerattaisiin siesta, jolloin voisi ottaa pienet nokoset. Se olisi mun unelma! Nykyään päiväunet ovat todella harvinaista herkkua. Ehkä kerran kuukaudessa saan nukkua extraa. Oi niitä aikoja ennen lasta, kun menin aina töiden jälkeen kotiin ja otin puolen tunnin tirsat ennen treeniä. Se oli helppoa elämää!

Illalla mua vastassa oli kuitenkin jo päivällä vaivannut dilemma: jääkaapissa ei edelleenkään ole mitään ruokaa. Ei muuta kuin kauppaan. Sain jo matkalla loistoidiksen. Pidetään valmisruokapäivä! Meidän taloudessa syödään aika harvoin valmisruokaa, mutta tällaisissa tilanteissa nekin ovat paikallaan. En osta kaupasta ihan mitä tahansa valmissapuskaa, vaan tarkastelen tuoteselosteet varsin tarkasti. En halua syöttää lapselleni enkä itselleni mitään lisäainemoskaa ja onneksi nykyään löytyy myös todella hyviä vaihtoehtoja. Siinä aikani pohdiskeltua nappasin mukaan pari tuttua ja turvallista Kokkikartanon pakettia. Siinäpä olikin hyvä ruoka sekä illaksi että seuraavaksi päiväksi töihin.

Jos mietitte, että ostaako bloggarit koskaan saamiaan tuotteita niin tässä vastaus. Vähän aikaa sitten sain maisteltavaksi Kokkikartanon tuotteita ja olen ostanut niitä ihan omilla pennosillani sen jälkeenkin. Eikä tämä ollut varmasti viimeinen kerta.

Milloin sinä turvaudut valmisruokaan?

6 kommenttia

 1. starwberyy kirjoitti:

  aina välillä ostan valmisruokaa; kymppi maukkaat hernekeitto, kokkikartanon kaalilaatikko, saarioisten maksalaatikko, pirkan pinaattikeitto, apetit vihanneskeitot varsinkin se punajuurivuohenjuusto! 😛 ihanaa vaihtelua välillä ostaa näitä varsinkin jos etsii sopivan ruokaisaa evästä, nopeasti yhdelle hengelle tai ei ole ehtinyt valmistaa eväitä töihin ja ei tee mieli popsia pähkinöitä ja omenaa nälkäänsä. silloin minä ainakin turvaudun valmisruokiin.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, noi on niin käteviä jos ei ole kerennyt laittamaan ruokaa ja töihinkin pitäisi jotain syötävää saada 🙂

 2. Sannii kirjoitti:

  Tällä viikolla on turvauduttu valmisruokaan, sekä takeawayhyn perin huolella. Eikä edes mihinkään terveellisimpiin vaihtoehtoihin vaan ihan nakit ja maksalaatikko meiningillä. Ja kebua ja kinkkiä ja mitälie. Puoliso työmatkalla ja itse kuumeessa lasten kanssa kotona. Tuntuu jo saavutukselta, että on ruokaa jokaisen nenän edessä. Täytyy sanoa useamminkin voisi.

  • Jonna kirjoitti:

   Uuh, tuossa tilanteessa ei todellakaan jaksa laittaa saati miettiä mitään ruokaa. Pääasia kunhan saa itsensä ja lapsukaiset ruokittua. Toivottavasti elämä voittaa jo!

 3. ninna kirjoitti:

  välillä mietin mikä oikein lasketaan valmisruoaksi? voiko esim. pakastewokkisekoitusta tai tölkkihernekeittoa sanoa valmisruoaksi? hernekeittoa(kasvis)tulee ostettua/syötyä ehkä parikolme kertaa vuodessa, ei sen enempää. muita eineksiä en käytä ihan maun ja hinnan takia. aivan törkeää esim. joku valmisohrapuuro maksaa kg hinnaltaan jotain 7e kun saa kotona tehtyä paljon halvemmalla. kuitenkin en syyllistä eineksiä, voivat olla jopa terveellisempiä kun kotitekoiset vastaavanlaisuudet. pussikeittoja ja erittäin prosessoituja ruokia en sen sijaan ymmärrä. vanhuksille einekset ovat jopa välttämättömiä. ainakin omalle mummolleni 86v kun ei enää jaksa tehdä ruokaa niin einesruoat pelastaa. välillä mietin eläisikö enää ellei olisi valmisruokia koska pelkällä puurolla ei pärjää.

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, kalliitahan nuo ovat verrattuna itse laittamaan ruokaan, mutta joskus ihan paikallaan! Varsinkin silloin kuin ei jaksa tai pysty itse ruokaa laittaa ja onneksi noissakin on nykyään tosi laadukkaita vaihtoehtoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.