Hae
Palasia Arjestani

Itse oppinut.

Oletteko katsoneet Kaappaus keittiössä- ohjelmaa? Kyseinen ohjelma on yksi mun lempisarjoista tällä hetkellä ja olen katsonut uusien jaksojen lomassa vanhojakin jaksoja boksilta. Koukuttavaa ja niin mielenkiintoista!

Minä muutin pois kotoa 16-vuotiaana enkä valehtelematta osannut keittää edes perunoita itse. Se on aika omituista, koska äitini työskenteli keskussairaalan keittäjänä. En muista että olisin koskaan lapsena tai nuorena päässyt mukaan ruuanlaittoon tai leivontaan. Se on aika sääli, koska ruuanlaitto on aika tärkeä osa ihmisen elämää ja on aika vaikeaa syödä terveellisesti jos ei osaa valmistaa muuta kuin mikropitsaa. Kotoa muuttamisen jälkeen lihoin varmaan 10kg kahdessa kuukaudessa, koska elin käytännössä kumipizzoilla ja valmislihapullilla. Oman historiani takia mua on kauhistuttanut katsoa Kaappaus keittiössä- ohjelmaa koska näköjään on vieläkin olemassa ihmisiä, jotka eivät osaa laittaa ruokaa ja sen vuoksi syöttävät lapsilleen viikosta toiseen valmisruokaa, pizzaa ja kebabia. Mä en vaan ymmärrä! Netti on pullollaan tietoa ruuasta  ja reseptejä A:sta Ö:hön. Miksi ihmiset eivät halua panostaa elämänsä tärkeimpään asiaan – ravintoon!

Helppoa välipalaa töissä.

Helppoa välipalaa töissä.

Toki meilläkin tilataan välillä pizzaa ja herkutellaan, mutta eineksiä meillä syödään todella harvoin. Uskon, että kun suuret linjat ovat kunnossa niin välillä voi herkutella ja vaikka yhtenä päivänä viikosta syödä pakastepizzaa ja valmiita pinaattilettuja. Omasta kokemuksestani viisastuneena haluan opettaa tytölle kaiken mahdollisen ruuanlaitosta ettei hänen tarvitse kokea samaa kuin äitinsä. On nimittäin sata kertaa helpompaa opetella ruuanlaiton saloihin jo lapsena kuin näin vanhemmalla iällä… Onneksi itselläni on aina ollut suuri kiinnostus leivontaan ja ruuanlaittoon niin olen jaksanut opetella kaikki niksit alusta lähtien 🙂

Joskus täytyy myös herkutella!

Joskus täytyy myös herkutella!

IMG_20140427_201859Ruuanlaitto voi olla helppoa ja rentouttavaa. Täytyy vaan uskaltaa kokeilla erilaisia asioita ja erehtyäkin välillä. Ei kaiken tarvitse olla ravintolatasoista vaan rehellisellä kotiruualla pääsee jo todella pitkälle! Välillä voi tehdä helppoja kotiruokia ja välillä taas panostaa oikein ajan kanssa. Keittiössä puuhailusta saa kivaa koko perheen yhdessäoloa kun sitä ei ota liian vakavasti. Meillä tyttö saa maistella ja ihmetellä melkeinpä kaikkea mitä haluaa ja hän onkin sen ansiosta kaikki ruokainen. Toivottavasti on tulevaisuudessakin!

Alkuviikosta tein niin helppoa ja hyvää kotiruokaa etten uskonut oikein itsekään. Kaivelin jääkaapista kaikkea mahdollista:

 • 400g broilerin jauhelihaa
 • sipuli ja valkosipulia
 • 1 paprika
 • rasiallinen kirsikkatomaatteja
 • 1/2 pss herne-maissi-paprikaa
 • muutama nokare Silva-juustolevitettä
 • 5 kananmunaa
 • pari nokaretta creme fraichea
 • 3-4 dl maitoa
 • suolaa ja muita mausteita
 • juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja mausta se hyvin. Siirrä uunivuokaan odottamaan. Kuullota öljyssä pannulla sipuleita sekä paprikaa hetki. Siirää jauhelihan kaveriksi vuokaan, sekoita. Lisää vuokaan myös herne-maissi-paprika sekä kirsikkatomaatit.

kuvia 001

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja sekoita hyvin. Mausta vielä mustapippurilla ja halutessasi ripauksella cayennepippuria. Kaada munamaito jauhelihan ja vihannesten päälle vuokaa. Lisää sinne tänne nokareita tuorejuustosta tai juustolevitteestä.

kuvia 002

kuvia 003

Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Nauti runsaan salaatin sekä tuoreen leivän kera 🙂

20140428_191855

 

* Postaus sisältää linkin yhteistyökumppanin sivuille.

4 kommenttia

 1. Tea kirjoitti:

  Kaappaus keittiössä on myös yks mun suosikki ohjelmista! (Varmaan ainut tällä hetkellä kun ei tuu muuta katottavaa) 😀
  Mä oon aina ollut kiinnostunut ruoanlaitosta ja leipomisesta, muistan et jo aika nuorena tyttönä tein koko perheelle ruokaa! Eineskammoa on varmaan pahentanut keittiöremontti ja ainut vaihtoehto oli syödä mikroruokaa.. Söin aina samaa kanawokkia (pakkasesta) kun oon hyvin nirso 😀 Ruoan pitää olla maukasta, värikästä ja ravitsevaa enkä suostu kyllä syömään pahaa ruokaa 😀
  Mä en kans ymmärrä miksei ihmiset panosta laadukkaaseen ruokaan, einekset ja pikaruoka on niin nopeeta? Ei se kyllä halpaa tai halvempaa ole kuin et ostais raaka-aineet kunnon ruokaan. Ehkä ihmiset mieltää oikean ruoanlaiton niin aikaa vieväksi ja, että pitäisi olla huippukokki osatakseen tehdä jotain ruokaa. En minäkään aina onnistu, mut tietääpähän seuraavalla kerralla mitä ruoka-aineita ei laita samaan pataan 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Einekset on mun mielestä pahoja! Joskus kyllä ostan maksalaatikkoa kun alkaa kovasti tekemään mieli mut sitäkin vaan pari kertaa vuodessa. Kyllä itse tekemällä saa niiiin paljon parempaa vaikka se vähän aikaa viekin 🙂 Yirtyksen ja erehtymisen kautta mäkin olen oppini saanut ja mies on ihan huippukokki! Häneltä oon monet vinkit saanut esim. maustamiseen. Aina kannattaa kuunnella muita ja kysellä vinkkejä ruuanlaittoon 🙂

 2. Monna kirjoitti:

  Mäkin tykkään tosta Kaappaus keittiössä-ohjelmasta!! Se on jotenkin niin erilainen tällanen ”kokkausohjelma”. Ja siinä on aina ihan älyttömiä tapauksia! 😀 Siis, että joku ei tiedä että on olemassa myös tummia viinirypäleitä eikä vaan vihreitä. 😀

  Oon sun kanssa samaa mieltä, että kun kokonaisuus on kunnossa, niin välillä voi herkutella. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   HAhaa, se on kyllä hauska ohjelma! Ja samalla todella opettavainen. Siitä oon saanut monet hyvät vinkit ihan normaali arkiruokiin ja varsinkin siihen mitä ja miten lapsella kannattaa ruokaa tarjota. Aihinen on huikee tyyppi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *