Hae
Palasia Arjestani

Pukuhuone poseerausta, mahaa ja raaputusarpoja.

Heippati! Täällä aletaan olla jo kunnossa pikku hiljaa. Selkä ei ole enää oireillut juuri ollenkaan, mitä nyt on vähän väsyneen oloinen aina iltaisin jos touhuilen paljon kotona. Oon venytellyt aamuin illoin ja välillä päivälläkin pakarat ja alaselän kunnolla ja lisäksi hyvin myös sisäreidet ja lonkankoukistajat. Rullailuakin on harrastettu ja kaapista kaivoin piikkimaton, jolla köllöttelen aina ennen nukkumaan menoa 🙂 Ihme vekotin tuo piikkimatto, mä meinaan nukahtaa siihen parissa minuutissa. Joskus joku fysioterapeutti sanoi, että piikkimatto on ihan humpuukia, mutta kyllä se ainakin pintaverenkiertoa nopeuttaa ja kovin rentouttavaahan se on iskeä piikit vasten paljasta nahkaa 😀 Meiltä löytyy noita piikkimattoja kaksin kappalein, toisessa piikit on tosi terävät ja toisessa pyöristetyt. En oo vielä uskaltautunut siihen terävämmälle versiolle, mut ehkä joku päivä! Lantion asentoon olen myös kiinnittänyt huomiota paljon ja yritän koko ajan vetää vatsan sisään. Pelkästään sillä asento korjaantuu kuin itsestään. Pilates-vatsojakin täällä on jumpattu 😉 Jotain apua näistä toimenpiteistä on ollut, koska selkä tosiaan on nyt jo varsin hyvällä mallilla.

Sunnuntain pukuhuone poseerauksia.

Sunnuntaina kävin selän oikkuilusta huolimatta salilla jumppaamassa olkapäät ja ojentajat. Treenin aikana ei selässä tuntunut kerrassa mitään! Sillä se lähtee millä on tullutkin 😀

1. Pystypunnerrus tangolla seisten 5*5*37,5kg
2. Arnold kp 6, 4*17,5kg/ 3*6*15kg
3. Kapea penkki 5*tanko/ 3*30kg/ 3*40kg/ 3*50kg/ 3*60kg
4. Ranskalainen kp 2*6*9kg
5. Jalannostot penkillä 2x

Huh, miten hyvin toi pystypunnerrus kulki! Jo tokassa sarjassa alkoi tuntumaan vikat toistot tosi tiukilta mut niin vaan kaikki sarjat sain vietyä läpi 🙂 Ens kerralla sit 40 kiloa tankoon mikä alkaa mun mittapuulla olla jo aika paljon. Näillä painoilla huomaa jo hyvin sen miten paljon tarvitaan pitoa keskivartalosta että tekniikan saa pidettyä kasassa eikä tanko lähde omille teilleen yläasennossa. En tiedä harittaako oma silmä vai mikä, mut musta vähän näyttää siltä kuin olkapäihin olis tullut vähän lisää kokoakin! Kapea penkki junnaa nyt pahemman kerran. Kaksi ekaa toistoa 60 kilolla tuli nätimmin kuin viimeksi, mut vika taisi olla ihan yhtä ruma kuin edellisellä kerrallakin… Ranskalaisessa sain ysikilosilla molemmat sarjat täyteen ja ens kerralla isompia hantteleita kätösiin!

Treenin päälle anopin kalamössöä, riisit puuttuu kuvasta 🙂

Eilen käytiin tytön kanssa vauvauinnissa heti aamusta, mutta mitään sen kummempia ei tehty. Sitä samaa mitä joka päivä: leikkimistä, päiväunia, ruuanlaittoa, siivoilua. Illalla mulla alkoi toinen korva vihloa tosi ilkeästi ja ajattelin jo, että korvatulehdushan se siellä… Oon pari kertaa käynyt lääkärissä vihlovan korvan takia, mutta ei sieltä ole mitään löytynyt. Viimeksi viisas setä osasi sanoa, että korvan vihlonta voi johtua myös jumittavista niskoista. Pistin isännän illalla hieromaan mun niskoja ja kallonpohjalihakset oli tuhannen jumissa! Eipä ole tänään enää korvaan vihlonut 🙂 Äsken venyttelin taas koko kropan läpi ja niskat sai erityishuomion. Täytyy ottaa vielä sama satsi treenin jälkeen ja illalla. Mä oon nyt päässyt todella venyttelyn makuun ja voi että miten hyvältä se tuntuukaan! Aivan ihanaa kun tuntee lihasten avautuvan ja kipujen ja jumitusten häviävän. Ja samallahan siinä katselee parit nauhoitetut ohjelman boksilta 🙂 Tänään mua sai viihdyttää pari jaksoa Suomen arvostele mun illallinen -sarjaa sekä Kolme miestä ja tyttö.

Sitruunaveden tekoa.

Eilisen aamupala: munia, porkkanaraastetta ja sitruunamehua.

Siellä ne omat sitruunapuut kasvaa 😉

Sain viime viikolla toimeksiannon Raaputuspelit.com:lta tutustua nettiarpoihin ja kertoa oma mielipiteeni niistä. En ole varmaan aikaisemmin asiasta maininnutkaan, että mä olen aika kova ostelemaan noita arpoja ja lottoamaankin. Harvoin olen arvoista sen ostosummaa suurempaa voittoa saanut, mutta siitä huolimatta joka viikko niitä tulee ostettua. Kai se on se unelma suuresta voitosta (ja helpommasta elämästä) mikä niitä saa ostamaan. Joka kerta arpaa raaputtaessa jännittää yhtä paljon, että jos tällä kertaa napsahtaakin….Appiukko voittaa aika usein arvoista isompiakin summia ja vähän aikaa sitten eräs tuttu voitti pääpotin ja osti itselleen omakotitalon. Kyllä niistä siis voi voittaa!

Raaputusarpojen kaltaisia pelejä voi siis pelata nyt myös netissä. Ei tarvitse välttämättä lähteä ärrälle asti arpaa ostamaan. Oletteko muuten kertaakaan ostaneet arpaa netistä? Mä oon muistaakseni kerran aikaisemmin jonkun arvan raaputellut netissä ja äsken laitoin loton taas muutamaksi viikoksi vetämään ja samalla ostin myös yhden arvankin. Hihii, voitin 10e 🙂 Veikkauksen nettiarvat löytyvät täältä. Tuolla Veikkauksen sivuilla juurikin kävin lottoamassa ja samalla ostin Onnensanat- arvan. Tuota arpaa en olekaan aikaisemmin pelannut, ihan eka kerta oli ja varsin helppo raaputettava. Mielelläni olisin kyllä ottanut 1000 egen bonusrahan… No, ehkä joku päivä onni potkaisee muakin. Hyviä nettiarpoja löytyy myös täältä. Tuolla näkyi olevan arpoja ihan laidasta laitaan ja ilmaiseksikin pääsee kokeilemaan. Ehkä mielenkiintoisin tuolla oli 3 WOW- arpa, jossa päävoittona on miljoona euroa. Päävoittoa ei makseta kerralla, vaan 15 vuoden ajan tilillesi tupsahtaa 5500 euroa. Hah, eipä tarttis enää töihin mennä! Vois olla ikuisesti äippälomalla 🙂

Mun voitto 🙂

 Oletteko koskaan voittanut suurempaa summaa raaputusarvoista? Mitä teit rahalla? Mitä tekisin jos voittaisit vaikka 250 000e? Mä olisin niin tylsä, että maksaisin ensin opintolainat pois ja sit menis asunto vaihtoon! Ehkä ulkomaillakin vois käydä….

Joo-o, kyllä kohta jollekin voitolla olis tarvetta. Kela muisti nimittäin eilen minua ilmoituksella lastenhoidon tuesta. Voin sanoa ettei sillä rahalla paljon juhlita, mut olin varautunut jopa vähän pienempään summaan. Siitä kun yhtiövastikkeen, salimaksun ja opintolainan korot makselee niin jää käteen tuulen huuhtoma perse. Tällä mennään sit kahdeksan kuukautta 😀 Onneksi on pientä pesämunaa pahan päivän varalle niin pärjätään jos jotain isompia menoja tulee. Tiukkaa tulee kyllä olemaan eli nettishoppailut jää kyllä vähän vähemmälle. Siitä tulikin mieleen, että pitäis tehdä tilaus ellokselle, kun postiluukusta tupsahti tarjous, jossa saa kahdesta kalleimasta tuotteesta 40% alennusta. Saatanpa jo tietää mitä tilaan 🙂

Alla mahakuvaa tältä aamulta. Töitähän tuon kanssa on tehtävä, mut eipä dieetin alkuunkaan ole enää kauan. Tämä ja ens viikko vielä normisti ja sit vähenee ruoka!

Toi meidän epeli on alkanut pitää ihan ihme murinaa. Tuollainen ääni jos kuuluisi selän takaa yöllä vessaan mennessä niin saattais tulla tarpeet housuun 😀 Toinen mukava taito on kielen pörisyttäminen kun suu on ruokaa täynnä. Kivasti ympäriinsä lentelee puurot ja pastat!

Illalla tiedossa etureisitreeniä ja nyt syömään 🙂

12 kommenttia

 1. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Tsemppistä Jonna kovasti!! 🙂

 2. Laura kirjoitti:

  No ennoo mitään voittanu ja aika tiuhaan tuli yhdessä välissä raaputeltua. Kerran jo luulin ihan oikeesti voittaneeni ja töissä juhlin.. Mutta olinkin kattonut jotenkinihan päin persettä 😀 Vähän hävetti.Jaa-a, varmaan sitä satsais sitten tän uuden kämpän laittoon ja ostelis poikaselle kaikkea ihanaa. Itte vois mennä vielä samoissa rytkyissä, mitäpä minun on väliä. Aika pelottava ajatus silti, että alkaisin netissä raaputteleen arpoja. Siinä olis äkkiä koko perheen tilit ihan tyhjät!

 3. Annemari kirjoitti:

  Hyvä Jonna, hyvältä vain näyttää 🙂 Mäkin nappasin pari pukkarikuvaa ja mietin jos uskaltais blogiin täräyttää vähän tiineyskuvaa 😀

 4. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Annemari pane ihimeesä! 🙂

 5. Minna kirjoitti:

  ”Kiva” oli huomata aiemman postauksen kommenteista, että muillakin on ollut raskaudenjälkeisiä alaselkävaivoja. Kai ne sitten jotenkin kuuluu asiaan…Teepä joskus venyttelypostaus, jos se vaikka onnistuisi motivoimaan meitä kankeita laiskureita 🙂 Kiinnostaisi etenkin miten alaselkää venyttelet,kun se on jotenkin aina niin hankala venyteltävä!

 6. Anonymous kirjoitti:

  hyvältä näyttää,sullahan näkyy päkkikin alta vaikket oo dietannukaan:) ja oon niin kade,että oot noin hyvin säilyttäny/kasvattanu lihaa,minut kyllä imetys kuihdutti ihan täysin vaikka raskausaikana jopa lihasmassaa sain kasvatettua :/ -R

 7. Anonymous kirjoitti:

  Sullahan on hyvännäkönen vatta, vaikkei ihan tiukka olekaan vielä. Mulla oli jo ensimmäisen raskauden jälkeen niinku lusahtanu ilmapallo, ryttynen ku vanhalla mummolla, kun noita arpia oli varmaan 300. Ja napa jäi rumasti ulos, eikä ole menny kunnolla takas sisään vieläkään.

 8. Jonna1983 kirjoitti:

  Kerttu: Kiitos <3 sitä tarvitaan aina!Laura; samat käyttökohteet olis varmaan mullakin. Mä taas aattelin ettei netissä pelatessa tulis tyhjennettyä tiliä, koska joutuu aina näkemään rahan siirtämisen vaivan ja samalla näkee tilin saldon. Toista se on jos vaikka kortilla ostelee ärrältä…Ansku: jee, kävinkin ne jo tsekkaamassa ja vau mikä mamma siel on 😉 Susta hädin tuskin edes huomaa että olet raskaana! Timmi mamma 😉 Laita jatkossakin tiineyskuvia, ne on iiiiiihania <3Minna: taitaa noi alaselkä vaivat olla aika yleisiä raskauden jälkeen. Moni ei vaan niistä puhu!? Hahaa, mä oon kankee kuin mikä mut voishan tuota jotain postausta yrittää vääntää :)Riitta: joo, aamuisin päkin rajat kaukaiseste häämöttää tuolla kaiken alla. Saapa nähdä minkälainen maha sieltä paljastuu rakoineen kaikkineen… Nyt alkaa tuntua, että oon saavuttanut saman lihasmassan kun mitä oli ennen raskautta. Samat puutteet toki on kuin ennenkin, mut pitäähän sitä jotain projektia olla työn alla koko ajan 😀 Mua ei kyllä imetys kuihduttanut, piti painon samassa koko ajan ja nyt saankin sit tehdä duunia että saan viimeset kilot pois! Ehkä se olikin sit ihan hyvä juttu ettei imetys multa kaikkea painoa vienyt ja kuihduttanut täysin ;)Anonyymi: eihän sulle ole sit joku napatyrä tullut? Kaverilla nimittäin tuli. Kyllä mullakin noita arpia on ihan kivasti, ovat vaan nyt vaalenneet aika hyvin. Eihän toi iho tule koskaan entisensä olemaan mut näillä mennään mitä nyt on 🙂

 9. Hande kirjoitti:

  Voi kun munkin röllykkä näyttäisi tuolta puolen vuoden päästä! Kerroppa lisää niistä pilates vatsalihasliikkeistä!!Mullakin on selkä ihan hajalla, alhaalta raskauden jälkeen voimaton?väärässä asennossa ja lapojen väli jumissa kiitos imetyksen ;)Onneksi kohta pääsee takaisin salille 😀

 10. Kirsu kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 11. Kirsu kirjoitti:

  kappas, olinkin poistanut oman viestini.. No silti mun blogissa on tunnustus!

 12. Jonna1983 kirjoitti:

  Hande: uudesta postauksesta löytyy video liikkeisiin ja youtubesssahan niitä on kun vaan jaksaa selata! Kovin tuttuja oireita sulla 🙂 kannattaa kyllä käydä vaikka naprapaatilla niin saat lapojen välin kuntoon! Alaselkään ei taida auttaa muu kuin aika…Kirsu: minäpä yritän värkätä… 😀 Oon tosi huono keksimään noihin mitään. Kiva kun muistit mua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.