Hae
Palasia Arjestani

Riisipuuro crockpotissa

Processed with VSCO with c1 preset

Crockpot eli eräänlainen haudutuskattila on osoittautunut tällaisille leivinuunittomille kaupunkilaisille erinomaiseksi välineeksi. Olen jakanut tätä ilosanomaa myös siskoni perheelle ja siellä crockpot on vieläkin suuremmalla käytöllä kuin meillä, vaikka leivinuunin omistavatkin. Mun mielestä ehdottomasti paras riisipuuro tulee leivinuunissa, mutta enpä ole sellaista tainnut saada sitten lapsuusaikojen. Kotona äiti haudutti aina riisipuurin yön aikana leivinuunissa ja aamulla kodissa leijaili herkullinen puuron tuoksu. Toki sähköuunissakin saa hyvää aikaiseksi, mutta ei se koskaan yllä uunissa haudutetun tasolle!

Mies teki herkkupäivänä parisen viikkoa sitten riisipuuroa meidän crockpotilla. Eihän tämäkään toki yllä lapsuusmuistojen riisipuuron tasolle, mutta aika lähelle kuitenkin! Riisipuuroa haudutettiin crockpotissa kolmisen tuntia ja ajastimen ansiosta puuro oli valmista juuri oikeaan aikaan. Resepti löytyi täältä.

Riisipuuro crockpotissa

  • 3 dl puuroriisiä
  • 1,5 litraa vettä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • tarjoiluun esimerkiksi kanelia, sokeria ja marjoja

Laita puuroriisi ja vesi keraamiseen pataan ja anna hautua miedolla (low) lämmöllä kolme tuntia. Kun vesi on imeytynyt riisiin, lisää joukkoon kerma. Kermaa voit laittaa hieman enemmänkin (max. 3 dl) jos tahdot hieman juoksevampaa puuroa. Mausta suolalla ja tarjoile perinteisesti sokerin ja kanelin kera tai vaikkapa omenalohkojen ja marjojen kanssa!

Mitähän crockpotissa valmistettaisiin seuraavaksi?

Crockpotteja myyvät mm. Kitchentime, Gigantti ja Expert.

Yksi kommentti

  1. mari kirjoitti:

    kuinka moni syö tästä ohjeesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.