Hae
Palasia Arjestani

Juustoinen lihamureke (gluteeniton).

Tämän helpon ja tosi hyvän lihamurekkeen resepti mulla on jäänyt ihan kokonaan jakamatta! En ole pitkään aikaan lihamureketta tehnyt, mut Venlan blogista sain muistutuksen että ehkä kannattais kokeilla taas 🙂 Tässäpä minun versioni lihamurekkeesta gluteenittomana!

kuvia 016

Juustoinen lihamureke

 • 800g jauhelihaa
 • 1 kananmuna
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulia
 • 1dl tattarihiutaleita + 1,5 dl vettä
 • 200g tuorejuustoa (mulla aurinkokuivattu tomaatti)
 • mausteita: suolaa, mustapippuria, chilijauhetta
 • fetajuustoa

Surauta tattarihiutaleita pienemmäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Laita penennetyt hiutaleet veteen turpoamaan noin 10 minuutiksi. Pilko sipuli ja valkosipulit pienemmiksi. Sekoita kaikki ainekset, paitsi fetajuusto, kulhossa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta mureke uunipellille tai -vuokaan leivinpaperin päälle. Ripottele murekkeen päälle vielä fetajuustoa.

kuvia 012

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes mureke näyttää kypsältä. Tarjoile vaikkapa pottumuussin ja raastettujen juuresten kera! Tämä on mielestäni kunnon kotiruokaa parhaimmillaan ja maistuu taatusti lapsillekin 🙂

kuvia 014 kuvia 013 kuvia 015

Toimii muuten hyvin myös kylmänä salaatin seassa 😉

4 kommenttia

 1. Janna kirjoitti:

  Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Menee kokeiluun ehdottomasti.

  Mä käytän makaronilaatikossa tuorejuustoa munamaidon sijaan. Niin hyvää! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ooh, tuorejuustoa makrulootassa… Nam! Paljonko laitat sitä?

   • Janna kirjoitti:

    Paista 400g jauhelihaa pannulla ja mausta maun mukaan. Lisää lopuksi noin 3dl vettä ja sulata joukkoon 200g tuorejuustoa (käytän myös yleensä aurinkokuivattua tomaattia) ja lihaliemikuutio. Kaada vuokaan RAAKAA makaronia 400g ja noin 7dl vettä. Lisää joukkoon jauhelihaseos. Halutessa voi päälle laittaa juustoraastetta. Laita koko komeus uuniin noin 30-40min 200C.

    Helppoa ja maistuu ainakin meillä kaikille. Ehkä vähän parempaa seuraavana päivänä vasta! 🙂

    Janna (eli nasba)

    • Jonna kirjoitti:

     Toi kuulostaa kyllä hyvältä! Täytyy joku päivä testata 🙂 Mulla on puoli vuokaa vielä tuhottavana maanantaina tehtyä makrulootaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *