Hae
Palasia Arjestani

Liikkuvuustreeni himosnäppääjälle ja konttorirotalle osa 2

No niin, jatketaanpa tätä postaussarjaa vielä toisella osalla, jossa käsitellään niska ja ranteet. Itse huomaan työssäni pään työntyvän liian eteen, jos olen pitkään koneella. Sama tapahtuu usein myös kävellessä. Ranteiden ja forkkujen kanssa on ollut viime aikoina enemmän ja vähemmän ongelmia ja näistä liikkeistä oli paljon apua!

Tee ennen liikkeiden aloitusta testi niskallesi. Mene seisomaan selkä seinää vasten niin että kantapäät, pakarat ja lavat osuvat seinään. Mihin asentoon pääsi jää? Paina takaraivo kiinni seinään. Tässä on asento, jossa pään pitäisi normaalisti olla.

Liike 1. Bollywood

Processed with VSCO with a6 preset

Ota ohut kuminauha ja laita se pään ympärille kuvan osoittamalla tavalla. Kasvot ovat kohti rigiä. Anna pään venyä eteenpäin, jonka jälkeen vedä päätä taaksepäin niin että sinulle tulee kaksoisleuka. Vain pää liikkuu ja muu kroppa pysyy paikallaan. Jatka parin minuutin ajan. Ainakin itselleni tämä liike hahmotti aika hyvin missä asennossa pään kuuluu normaalisti olla. Tämän liikkeen ei kuulu sattua eli älä valitse liian vahvaa kumpparia!

Liike 2. Enkelit kahdella pallolla

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Ota kaksi palloa ja laita ne molemmin puolin selkärankaa. Köpsähdä lattialle selälleen pallojen päälle. Nosta pylly ylös lattiasta ja lähde tekemään käsillä enkeleitä hitaasti alhaalta ylös. Vaihda hetken päästä pallojen paikkaa ja jatka liikettä. Aloita ylhäältä ja jatka kohti lapojen alaosaa. Tee pari minuuttia. Jos liike tuntuu liian voimakkaasti niin voit laskea pyllyn lattiaan.

Liike 3. Venytys kuminauhalla

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Laita kumauha noin rinnan korkeudelle, pujota käsi kumpparista läpi, käännä menosuunta rigistä pois pinnalle ja ota pari askelta eteenpäin. Pidä käsi suorana niin että rintalihas alkaa venyä. Ota vastakkaisella kädellä päästä kiinni ja anna niskojen venyä. Tee parisen minuuttia per puoli.

Liike 4. Ranteiden ja forkkujen venytys

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Voit tehdä liikkeen istuen tai seisoen. Käännä sormet alaspäin niin että kämmen osoittaa eteenpäin. Nappaa toisella kädellä sormista ja paina sormia kohti lattiaa. Anna venyä minuutti ja tee toiselle puolelle. Tämän jälkeen tee venytys, jossa sormet osoittavat ylöspäin kämmen eteenpäin suunnattuna. Tee minuutti per käsi tätäkin.

Liike 4. Forkut pallolla

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Ota pallo ja mene lattialle polvilleen. Laita pallo forkun alle niin että rystyset osoittavat lattiaan. Paina toisella kädellä murjottavaa kättäsi voimakkaasti palloa vasten. Liikuttele palloa sivulta toiselle ja etsi kipeimmät kohdat. Tee sama liike kämmen suunnattuna lattiaa kohti. Tee minuutti pari per puoli ja vaihda kättä!

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua niskajumeihin ja kipeisiin kyynervarsiin! Täytyy itsekin tehdä näitä jatkossa säännöllisesti.

2 kommenttia

  1. Janna kirjoitti:

    Tuota ensimmäistä liikettä ja sen eri variaatioita käytetään paljon myös fysioterapiassa tiettyjen ryhtiongelmien korjaamisessa ja niska-hartiaseudun ongelmissa. Voisin suositella sitä itse melkein kaikille, koska liike vahvistaa kaularangan syviä fleksorilihaksia jotka on monilla heikot, jolloin pää työntyy eteenpäin. Hyviä vinkkejä Jonna! 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Toi on pätevä liike! Tuntuu ja näyttää urpolta, mutta on tehokas. Kuulemma esim. painijat käyttävät tuota paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.