Hae
Palasia Arjestani

Viikon 1 ruokapäiväkirja – ensimmäinen sokeriton viikonloppu

viikon 1 ruokapäiväkirja

Huh, tänään on onneksi taas perjantai ja samalla myös esitellä teille viikon 1 ruokapäiväkirja! Kuinkas teidän viikko on sujunut? Mun mielestä tämä viikko on ollut jotenkin todella pitkä verrattuna viime viikkoon. Viime viikolla oli toki työpäiviäkin yksi vähemmän, mutta silti. Ihan rikki poikki koko muija! Viime viikolla ruokailut sujuivat kuta kuinkin vanhaan malliin, joskin päätin aloittaa sokerittoman tammikuun. Se taas tarkoitti sitä ettei viikonloppuna vedetty donitsia, jäätelöä ja karkkia kaksin käsin, vaan turvauduttiin astetta terveellisempiin herkullisuuksiin. Dieetti on edelleen päällä, vaikka ei tämä siltä kyllä tunnu. Nälkä ei ole ja energiaa riittää. Treenata ei ole tarvinnut normaalia enempää saati alkaa mitään aamuaerobisia vääntämään. Eipä sillä, en niitä alkaisi muutenkaan tekemään! Homma rullaa mainiosti omalla painollaan eteenpäin ja tämä ruokavalio tuntuu mulle sopivalta. Mutta eipä siitä sen enempää, laitetaan ilmoille viikon 1 ruokapäiväkirja!

MAANANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

Vapaapäivä!

11.00 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja ruohosipulia

14.30 puuroa, marjoja ja kanelia

16-18 treeni salilla: vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.30 makaronia, kanaa, vihanneksia ja fetajuustoa

21.15 hapankorppua kalkkunleikkeellä ja muutama lindströmin lihapulla

TIISTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 munia, vihanneksia ja teetä mct-öljyllä

11.15 kana-fetasalaatti

14.45 ehrmannin protskuvanukas ja pähkinöitä

16-18 Fit Tammistossa aerobinen ja lihashuolto

19.30 iso annos puuroa ja marjoja

KESKIVIIKKO

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.15 puuroa ja marjoja iso satsi

14.30 banaani ja hera

16-17.45 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 bataattia, kanaa, fetajuustoa, ruohosipulia ja jälkkäriksi mustaviinimarjoja

21.15 hapankorppuja kalkkunaleikkeellä

TORSTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, porkkanaa ja teetä gheellä

11.00 iso satsia puuroa

14.45 hera, mandariini ja vähän rusinoita

16-17.45 treeni salilla: vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 lohkoperunoita, anopin tekemää kanakastiketta, vihanneksia ja fetajuustoa

21.30 hapankorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

PERJANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 10-18

7.00 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

12.00 kanasalaattia fetajuustolla ja avocadolla

16.15 protskuvanukas ja pähkinöitä

20.30 iso satsi puuroa heralla ja marjoilla

LAUANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

9.30 kauraleipää kalkkunaleikkeellä ja avocadolla, kiivi, mustaherukoita ja teetä gheellä

13.00 smoothie, jossa banaania, avocadoa, heraa, marjoja sekä kauramaitoa

55 minsan jooga + vatsatreeniä Fit Tammistossa

16.30 Lidlin kaurasydän kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla, protskuvanukas ja latte machiato omalla kahvikoneella

19.30 neljä tortillaa, joissa creme fraichea, kanaa, vihanneksia, sipulia, salsaa, juustokastiketta ja juustoraastetta

pahimpaan herkun nälkään pala suklaapäällysteistä keksitaikinajutskaa

SUNNUNTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

10.00 Lidlin kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, marjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

14.00 anoppilassa kaalilaatikkoa, puolukkahilloa ja vihanneksia, yksi leipä vielä ruuan kylkeen

16.00 teen kanssa pala suklaapäällysteistä keksipohjajutskaa

18-20 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

21.00 Lidlin kauraleipää, joissa toisessa päällä vihanneksia ja viipaloitua broiskua ja toisessa ulko- tai sisäfilettä (en muista kumpaako tuo oli, kun mies noita lihoja meille hommailee) sekä hummusta

No niin, semmoinen viikko oli se. Jännästi ei tehnyt yhtään mieli mitään herkkuja koko viikonloppuna. Siis niitä normaaleja, joita olen ”tottunut” syömään viikonloppuisin. Huomaa, että tämäkin asia on enemmän opittu tapa kuin varsinainen tarve. Mitähän sitä leipoisi/tekisi huomiseksi….?

Miltäs näyttää viikon 1 ruokapäiväkirja?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

12 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  vietetäänkö nykyään sokeritonta tammikuuta?luulin että on vaan tipaton ja vegaani(jota olisin sinultakin toivonut)ja helmikuu on herkutonn(tosin varmaan vaikea kun on laskiainen ja runeberginpvä)mielestäni paljon monipuolisempi treeniviikko oikein ilahdutti oli jumppa kehon huoltoa vielä uinti niin olisi täydellistä.mietin miten riitti energia jumppaan kun sitä ennen ei tullut hiilareita(munat pähkinä kanasalaatti)?tosi kiva kun vaihtelet vihanneksia aamupalamunassa.ruohosipuli toimii varmasti.yrttejä voisi itsekin käyttää enemmän ja haluaisin mut kalliita.onko sullalempparia?toki voisi itse kasvattaa.oletko harkinnut vai kasvatatko jo?hyvin piti sokeriton viikko olihan tuossa kuitenkin jotain herkkuja mut hyvin sellaisia kuten pro vanukkaat ja tortilla.huh jos neljä isoa jaksoittain syödä.pe ruokailut näytti niukalta ja to ruokarytmi hieman aamupäivästä pitkä väli.kala ja ehkä jotain hedelmää vielä viikkoon mut kyllä nuo anopin vierailut ja ruoat etenkin perinteinen kaalilaatikko pelasti.muuten hyvä ruokarytmi ja ruoat.ei hirveän kallistakaan.kahvia ja alkoholia ei mennyt.

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Ei varmaan vietetä, minä vain vietän 😀 Kyllä mulla energiaa riittää vaikkei hiilareita niin paljon päivällä olisikaan. Mun kroppa on aina toiminut ihanteellisesti suht vähillä hiilareilla.

   Basilika on yrteistä mun suosikki. En kasvata tällä hetkellä ollenkaan, kun en saa niitä pysymään hengissä. Mulla on altakasteluruukku, mutta ei ne oikein siinäkään kovin pitkään pysy hengissä. Ehkä pitäisi hankkia sellainen, jossa olisi myös kasvivalo, mutta en taida viitsiä.

   Perjantaina ruokaa oli saman verran kuin muinakin lepopäivinä, jolloin syön yleensä 4 ateriaa. Jos on tiukka päivä niin saatan yhden aterian jakaa vielä kahtia eli silloin tulee 5 ateriaa. Iltavuoroissa ruokailuvälit venyvät aina väkisin, kun täytyy ensin odotella että muut pääsevät syömään 🙂

 2. ulla kirjoitti:

  hitsi, pitäs itsekin kokeilla tuota muna aamiaista, vaihtelua puuroon 😛

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Kokeile ihmeessä! Paitsi jos käyt aamulla lenkillä niin voi olla hiilareiltaan liian niukka tuollaisenaan….?

 3. Nimetön kirjoitti:

  Pakko oli lopettaa sun seuraaminen eri kanavilla, ihan siitä syystä että yrittäjänä en pysty käsittämään kuinka kehtaat valittaa miten et ehtinyt päivittämään blogiasi työaikanasi vaan jouduit tekemään sen poikkeuksellisesti omalla ajallasi ja se ottaa sanojesi mukaan aivoon.
  Oman näkemykseni mukaan se että päivität blogisi poikkeuksetta työaikanasi on työnantajalta varastamista.

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   No voi herran jumala sentään mistä sinäkin vedät herneet nokkaasi. Minun työni nyt sattuu olemaan luonteeltaan sellaista, että koko ajan ei välttämättä ole tehtävää. Ja silloin kun ei ole, meillä ei tarvitse todellakaan istua sormet ristissä ja tuijottaa hartaasti seinää asiakkaita odotellen. Silloin voi vaikka päivittää blogia tai käydä kahvilla, kuka mitenkin haluaa. Tai jauhaa paskaa työkavereiden kanssa. Miten se poikkeaa siitä, että minä haluan kirjoittaa luppoaikona blogiani? Miten se on työnantajalta varastamista, jos kuitenkin teen työni ja hyvin teenkin? Voin melkein lyödä vetoa, että tienaan työnantajalleni päivässä aika monta kertaa isomman summan kuin mitä moni muu tienaa päivässä omassa työssään useammassa päivässä.

   Ymmärtäisin tällaisen turhanpäiväisen ”tuohtumuksen” jos oikeasti lööbailisin työaikanani, mutta kun en niin tee. Mutta sinä voit tosiaan olla seuraamatta minua ihan niin paljon kuin haluat. Se on sinun oikeutesi. Ja totta kai minua harmittaa, jos en ehdi saada päiväaikaan postaustani valmiiksi, koska se täytyy kuitenkin valmiiksi saada. Mieluummin tekisin sen tehokkaasti muun päivän ohessa valmiiksi kuin käyttäisin arvokasta illan palautumisaikaa koneella istumiseen. Sitä kun teen työssäni 8h päivässä.

 4. Marika kirjoitti:

  Jonna, sanon tämän nyt rakentavana palautteena. Joka kerta kun joku sanoo jotain negatiivista – vaikkakin olisi ymmärtänyt asian väärin, niin hyökkäät kimppuun. Opettele ottamaan kritiikki vastaan ja jos kritiikki on aiheeton niin vastaamaan siihen FIKSUSTI.

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Kerrotko millä tavalla edellisen kommentoijan kohdalla hyökkäsin kimppuun? Totesin niin kuin asiat ovat ja kerroin oman näkökulmani. Minusta typerintä mitä lukija voi tehdä, on tulla uhkailemaan että ”koska sanoit näin ja näin, lopetin/lopetan seuraamisesi”. Sillä ei saavuta yhtään mitään. Lopettaisi vain seuraamisen ja that’s it. Minulla on oikeus puolustautua, jokaisella bloggaajalla on, mutta se otetaan aina hyökkäyksenä. Minulla on oikeus sanoa napakasti vastaan, se ei ole hyökkäämistä.

  • Nimetön kirjoitti:

   Miksi mää en nähnyt Jonnan vastausta mitenkään hyökkäyksenä? Toki siitä nyt näki tuohtumuksen, mutta ihan ymmärrettävästi, kun mun mielestä toi alkuperäinen kommentti oli melko lapsellinen. 😀 On eri asia vastata kiukkuisena, mutta kuitenkin asiallisesti kuin käydä henkilöön kiinni ja loukata takaisin, mitä tässä ei todellakaan Jonnan osalta tapahtunut. Samalla tavalla olisin varmaan itsekin toiminut.

   • Jonna kirjoitti:

    No en ihan ymmärtänyt minäkään missä kohtaa hyökkäsin kenenkään kimppuun!

 5. Katriina kirjoitti:

  Ah, toi Lidlin hummus on parasta! Ja nimenomaan tuo Baresa. Ostin eilen saman puljun toisen merkkistä kurpitsa-hummusta eikä se ollut mistään kotoisin. 🙁

  Näitä sun ruokapäiväkirjoja lukee aina mielellään. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo toi oli kyllä hyvää! Voisi tosin itsekin tehdä hummusta pitkästä aikaa, vois tulla halvemmaksi…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *