Hae
Palasia Arjestani

Miten säästää rahaa (ja samalla luontoa)?

Miten säästää rahaa (ja samalla luontoa)?

Jännästi raha-asiat alkavat nousta mieleen aina lomamatkan lähentyessä. Ovat ne toki muutenkin aina mielessä ja olen mielestäni kohtuullisen säästäväinen ihminen. Tällä hetkellä kerään käyttörahaa syyskuun reissulle, joten kotona odottaa iso pino tavaraa myyntiin laitettavaksi. Talven ja kevään aikana vein paljon kodintavaroita ja vaatteita suoraan SPR:lle, mutta nyt ajattelin yrittää myydä joitain asioita ja loput vien sitten kierrätykseen. Olen pohtinut paljon missä pienissä arjen asioissa ja teoissa voi säästää? Niitä asioita on yllättävän monta ja melkeinpä joka päivä tulee jokin uusi juttu mieleen. Olen myös huomannut, että rahan säästäminen käy usein käsikädessä luonnon säästämisen kanssa. Esimerkkinä vaikkapa se, että bussikortin ostamisen sijaan pyöräilee tai kävelee. Ei tarvitse maksaa bussikorttia (täällä seutulippu noin 106e/kk) ja samalla luontoa säästyy, koska kävelystä ja pyöräilystä ei tule esim. pakokaasupäästöjä. Omalla kohdallani yksi parhaita keinoja säästää rahaa on käydä säännöllisesti omat kaapit läpi ja kokata jo olemassa olevista ruoka-aineista. Näin ei tarvitse mennä kauppaan ja tuhlata mahdollisiin heräteostoksii, ei tule ruokahävikkiä ruokien vanhentuessa kaappiin eikä myöskään mahdollisia muovijätettä.

Kuvasin pitkästä aikaa rahaa ja säästämistä käsittelevän videon, toivottavasti tykkäätte! Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Onko sulla hyviä ideoita miten säästää rahaa (ja samalla luontoa)? Tuliko videolla jotain uusia vinkkejä vai onko kaikki jo käytössä?

Edellinen postaus: Viikon 29 ruokapäiväkirja – hulluna karviaisiin!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

2 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Kiva video …
  Melkein kaikki säästöideat täällä jo käytössä. mm talouspaperia en ole ostanut varmaan kymmeneen vuoteen olleenkaan ja tiskirätit ostan rullana, jolloin siitä saa mukavan kokoisia itselle sopivia rättejä . 🙂
  Lehtitilaukset lopetin joku vuosi sitten, yksi lehti tulee. 😉
  Kirjastossa olen alkanut parin vuoden sisällä käymään ja lisännyt lukemista muutenkin. Siellä on kiva kierrätyshyllykin, josta tekee välillä löytöjä sinne hyvä heittää sitten kirjat takaisin. Sellainen hylly on kuulemma lentokentälläkin. 🙂

  Kosmetiikkaan menee vähän, meikkivoide, kosteusvoide siinä ne 😀 RIpsaria tarvii niin harvoin, että tarvittaessa voi ostaa jonkun edullisen 🙂
  Mutta tuo vanulapun puolitus oli tosi hyvä vinkki, heti käyttöön !!!! 😀 Kaksi lappua päivässä on kuitenkin aika paljon.

  Bussilippua en tarvitse kun joka paikkaan kävellen tai fillarilla… harvoin bussilla 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla onkin taas torstaina kirjastopäivä ja tällä kertaa taidan päästä sinne ihan yksin! Saan rauhassa nautiskella hiljaisuudesta ja lueskella lehtiä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *