Hae
Palasia Arjestani

Lettukestit

Yhteistyössä Alpro

Sain Alprolta haasteen testata uusia tuoretuotteita (Alpro natural kookos, manteli ja maustamaton) ja taikoa niistä jotain herkullista perheelleni tai ystävilleni. Meillä on sairasteltu taas viime aikoina siihen malliin, että haasteen tekeminen vain venyi ja venyi. Eilen sattui viimein oikein loistava aika kokkailla perheelleni herkkuja ja mikäs sen parempaa kuin ilahduttaa kovasta vatsataudista selvinnyttä tytärtäni mehevillä ja makoisilla mustikka-jogurttiletuilla ihan tavallisena sunnuntai-iltana 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voin rehellisesti myöntää pistelleeni poskeen saamani manteli- ja kookossoijajugut ihan sellaisenaan. Tykkäsin molemmista valtavasti, mutta mun makuun manteli oli ehkä aavistuksen verran parempi. Sekaan kun heittää vähän hedelmää tai marjaa ja pähkinöitä niin aijai! Taisin aika usein popsia nämä iltapalana ja koko 500g purkki upposi kerralla 😀

No niihin meidän lettukesteihin. Tykkään itse valtavan paljon kaikesta missä on mustikkaa niin päätin testata lettuja, joihin tulee Alpron natural maustamatonta meheyttämään lettuja ja mustikoita tuomaan lisää makua ja kosteutta. En ole aikaisemmin käyttänyt mitään jogurtin kaltaisia raaka-aineita lettuihin ja jännityksellä odotin lopputulosta. Nämä olivat ehkä parhaita lettuja, joita olen koskeen tehnyt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOI000190-1OI000193-1OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mustikka-jogurttiletut (4 annosta)

 • n. 200g jäisiä mustikoita
 • 2 kananmunaa
 • 4 dl Alpron natural maustamatonta
 • 3/4 dl sokeria
 • ripaus suolaa
 • 2,5-3 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Laita ensin vain 2,5 dl jauhoja. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää noin puolet jogurtista munien sekaan ja vispaa tasaiseksi. Lisää kuivat aineet jogurtti-munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jogurtista + jäiset mustikat ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina vaikuttaa löysältä niin lisää vielä vähän jauhoja ja sekoita tasaiseksi.

Paista taikinasta pieniä lettuja pannulla keskilämmöllä voissa tai öljyssä. Yritä tehdä letuista mahdollisiman ohuita jolloin ne paistuvat tasaisesti. Omani jäivät melko paksuiksi ja melkein kärähtivät kun kypsyttelin niitä.. Mikähän siinä muuten on, että ensimmäiset letut onnistuvat aina parhaiten, mutta loppua kohden huomio herpaantuu ja letut saavat paistua pikkasen liian pitkään? 😀

Tarjoile letut esim. mansikkahillon tai vaahterasiirapin kera 🙂 Jäätelökin toimii varmasti! Ohje on maidoton siitä riippuen mitä laitat lettujen päälle ja paistatko voissa vai öljyssä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiestittehän, että: ”Alpro on Euroopan markkinajohtaja kasviperäisen elintarvikkeiden valmistajana. Se valmistaa tuotteensa monenlaisista herkullisista ja terveellisistä ainesosista, kuten mantelista, hasselpähkinästä, riisistä, soijasta, kaurasta ja kookoksesta. Alpron tuotteet koostuvat erilaisista juomista, vaihtoehdoista jugurtille sekä ruoanlaittovalmisteista. Tuotteet sopivat mainiosti osaksi tasapainoista ruokavaliota. Jos haluat katsoa reseptejä, niitä löytyy lisää osoitteessa http://www.alpro.com/fi.

Ps. Mullapa on näitä vielä odottamassa iltapalaksi! Lällätilää 🙂

*Alpron tuotteet saatu

3 kommenttia

 1. Patu 'Health's Kitchen' kirjoitti:

  Moikkis ihana Jonna! En tiedä ootko vielä tehnyt tätä, mutta haastan sut tekeen tälläisen postauksen kans:
  http://healthskitchen.fitfashion.fi/2015/03/30/parasta-just-nyt/

  Eli mistä olet juts nyt onnellinen ja kiitollinen. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! Mä sain tän saman Annalta ja rykäsen postauksen huomenna ulos 🙂

 2. Patu 'Health's Kitchen' kirjoitti:

  Juts nyt 😀 Jatketaan tällä omalla tyylilla siis :’D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *