Key lime pie.
Jostakin blogista bongasin tämän helpon piirakan ohjeen ja tekasin semmosen perjantai-illan kunniaks joku aika sitten. Tässäpä teille ohjetta 🙂
Pohja:
- 12-14 Digestive-keksiä
- 100g sulatettua margariinia
Täyte:
- 4 keltuaista
- 1 prk kondensoitua maitoa
- 1dl limen tai sitruunan mehua
- hiukan raastettua kuorta
Hienonna keksit ja lisää joukkoon margariini. Taputtele pohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 10 minsaa 150 asteessa. Anna jäähtyä.
Vatkaa keltuaisia kulhossa hetken aikaa niin, että ne muuttuvat kuohkeammiksi. Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Lisää sitruunan/limen mehu ja kuoriraaste. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 10 minsaa 175 asteessa. Jäähdytä.
Piirakan voi tarjoilla vaikka samana päivänä, kunhan viilennät sitä ensin jääkaapissa muutaman tunnin. Todella hyvää sellaisenaan, mutta erityisen hyvää esim. vaniljaisen kermavaahdon kanssa 🙂
Pitää kokeilla tuota.. pitkään ollut utealias tämän piirakan suhteen, en ole vaan koskaan saanut aikaiseksi tehdä.
Muakin arvelutti koko juttu vielä siinä vaiheessa kun otin tekeleen uunista, mut yllätys oli kyllä varsin positiivinen! JA jos mies tosta tykkäs niin sen on pakko olla hyvää 🙂