Hae
Palasia Arjestani

Makeanhimon mystinen katoaminen.

Mä olin ennen melkoinen sokerihiiri. Lauantaina pidettiin aina ”herkkupäivä” eli vedettiin kaksin käsin kaikki mahdollinen kurkusta alas. Normi settiin kuului puolen kilon säkki irtareita, litra jätskiä, kakkua tai muffinsseja, päivällä hampurilaisia ja illalla pizzaa. Toi sama satsi joka lauantai. Nyt en ole enää pitkään aikaan kaivannut irtokarkkeja, kakkuja, muffinsseja enkä edes jätskiä, mun suosikkia! Tajusin lauantaina kaupassa karkkihyllyn edessä ettei mun tee yhtään mieli karkkia. Se oli aika omituista! Mietin että mistä tämä omituinen ilmiö voi johtua ja luulen sen juontavan juurensa mun innostuksesta terveellistä leivontaa kohtaan sekä vähäsokerisesti tammikuusta. Oon onnistunut vieroittamaan itseni sokerista! Sokeriin kun tuntuu pätevän erittäin hyvin lausahdus kun antaa pikkusormen, se vie koko käden.. Niin kävi sunnuntaina anopin luona. Otin kiposta yhden Susu-palan, ihan vaan huvikseni. Kohta otin toisen, sit vielä yhden, taas yhden… Loppujen lopuksi ahmin vaikka kuinka monta Susua hillitsemättä itseäni. Stoppi tuli kun Susut loppui, että näin 😀 Nyt pidetään taas nollatoleranssi sokerin osalta!

IMG_20140207_194448

IMG_20140207_104023

 

Toinen asia mikä mulle aiheuttaa jonkin sortin addiktiota, on vaatteet ja etenkin treenivaatteet. Niitä on kaapit täynnä ja silti halajan lisää. Viime viikolla kävin hakemassa taas postista Sportamoren paketin. Paketista löytyi ihanan värikkäät Reebokin housut ja samaa merkkiä myös keltainen treenitoppi sekä pinkit sukat. Treenivaatevarastoa kartutin myös Niken pitkähihaisella paidalla. Ihania vaatteita kaikki! Lauantaina kävin tuhlaamassa joululahjaksi saamaani lahjakortti hennesille. Ekana suuntasin totta kai treenivaatteiden puolelle ja siellä olis ollut vaikka mitä kivaa! Hennesin vaatteet on nykyään tosi hyvän näköisiä ja vieläpä laadukkaitakin, tykkään 🙂 Itelleni en tällä kertaa ostanut muuta kuin sukkapaketin, mutta tytölle sitäkin enemmän Hello Kitty vaatteita. Saatiin hieman huvittuneita katseita kanssashoppaajilta kun tuollainen 2 vee muksu juoksee ympäri vaateosastoa ja kiljuu Äiti, katso miten ihania! Äiti, haluaisin tällaisen! 😀 

Mitkä on teidän suosikki vaateliikkeitä?

Mun hienot koirasukat :)

Mun hienot koirasukat 🙂


Tyttö sai uuden pulkan. Sopivasti lähti sit lumetkin...

Tyttö sai uuden pulkan. Sopivasti lähti sit lumetkin…


Lauantaina lähdössä kaupoille.

Lauantaina lähdössä kaupoille.

20140208_110122Viikonloppuna ei kyllä tehty mitään kummempia. Käytiin vaan kaupoilla ja sunnuntaina anopilla. Mulle kun ei kauheesti mitään kutsuja bloggaajakekkereihin satele niin kekkeröin sit himassa keittiön puolella. Ruokaa laittaessa, uusia reseptejä etsiessä ja syödessä taisi kulua mun viikonloppu. Siihen lisäksi ne normaalit lapsiperheen jutut niin vuorokausi olikin jo täynnä. Perjantaina tein illalla pitsaa vähän erilaisella pohjalla. Testasin Vaasan Lapin Rillaa pizzojen pohjiksi eikä juuri huonommaksi jäänyt ”oikealle” pizzapohjalle!

kuvia 012 kuvia 013 kuvia 014 kuvia 015 kuvia 016 kuvia 017 20140207_201710

Lauantaina tehtiin alkuruuaksi bataattikeittoa ja pääruuaksi täytettyjä paprikoita, kuten jo instagramissa (@jonnam1983) kerkesin hehkuttaakin 🙂 Bataattikeitto höystettiin chilillä sekä creme fraiche silmällä. Täytettyihin paprikoihin laitettiin riisiä, jauhelihaa, nokare voimakasta Koskenlaskijaa, vuohenjuustoa sekä päälle vähän juustoraastetta. Jälkkäriksi maistettiin jotain uutta Lidlin jätskiä. Eipä ollut mistään kotoisin se.

kuvia 018 kuvia 019 IMG_20140208_195125

Mitäs hyvää te kokkailitte viikonloppuna?

Treenaamassa en ole käynyt yli viikkoon enkä uskalla vielä tänäänkään lähteä. Yskä on vielä sen verran kova ja varsinkin jos hengästyn niin yskin puolet keuhkoista pellolle 🙁 Katsotaan mikä tilanne on huomenna. Siihen asti vaan jatketaan entiseen malliin eli täällä harrastetaan lehtien lueskelua, leffojen katselua ja pakuriteetn hörppimistä. Kävin vihdoin ostamassa pakuriteetäkin!

Cosmossa on yllättävän paljon juttuja nykyään tällaiselle vähän varttuneemmallekin ;)

Cosmossa on yllättävän paljon juttuja nykyään tällaiselle vähän varttuneemmallekin 😉


Testissä Buzzadorina Watson sekä Samsung Note 10.1:n leffaominaisuudet.

Testissä Buzzadorina Watson sekä Samsung Note 10.1:n leffaominaisuudet.

IMG_20140206_084532 IMG_20140206_09104520140205_170645Täällä jatketaan pötköttelyä. Mirri jalkojen välissä as always 😀

IMG_20140207_113240

 

2 kommenttia

  1. Piia Turunen kirjoitti:

    Moi Jonna!
    Harmillista tuo sairastelu, toivottavasti loppuu jo pian. Meilläkin koko porukka on käynyt flunssakierroksen läpi, isäntä vielä yskii, mutta onneksi minä ja tyttö ollaan jo tervehdytty.
    Kuolasin täällä noita sun pizzakuvia… mulla kun ei ruokavalioon tällä hetkellä tollaiset herkut kuulu 🙁 tuon makeanhimon kanssa on kyllä todella juurikin tuo nollatoleranssi, ainakin itselläni… jos ottaa yhden karkin tai pullan niin jo heti tekee mieli lisää. Kun saa pidettyä näppinsä erossa noista, niin jotenkuten pärjäilee 🙂 Leivänhimo ei tunnu minulta loppuvan näin dietilläkään ja voin kanssa on sama juttu… joskus kun laittaa tytölle oivariinia leivän päälle, niin meinaa olla ihan mahdotonta olla ottamatta itse myös leipää ja varsinkin siihen kunnon kerros rasvaa. Liekö se niin, että kaikkea sitä tekee just eniten mieli, mikä on ihan nou nou??? en tiedä, mutta pitkä aika on näillä mieliteoilla syksyn kisoihin. Mutta näillä mennään 🙂

    Tsemppistä teidän kevääseen!
    -Piia

    • Jonna kirjoitti:

      Hyvä että teillä on jo flunssailut ohi!

      Mä niin tiedän dieetiltä tuon tunteen kun mieli haluaa kaikkea mitä ei voi syödä ja usein sellaisiakin ruoka-aineita joita ei edes normaalisti syö.

      Sut nähdään syksyllä lavalla? Jee 🙂 Mihin sarjaan menet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *